Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Σπίτι τους Λαριόντα και Ροζέτι

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/e952d0b50cff05cec4fdac19d8bfea66_L.jpg?1277872604?1277872604?1277872604Αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης οι Λαριόντα και Ροζέτι που «στιγμάτισαν» με τις λανθασμένες αποφάσεις τους τους αγώνες Αγγλία-Γερμανία και Αργεντινή-Μεξικό αντίστοιχα. Ο Ουρουγουανός διαιτητής Χόρχε Λαριόντα δεν είδε ότι η μπάλα είχε περάσει πάνω από ένα μέτρο τη γραμμή του τέρματος του Νόιερ στο σουτ του Λάμπαρντ και δεν μέτρησε το πεντακάθαρο γκολ. Αποτέλεσμα να μην επιτρέψει στην Αγγλία να ισοφαρίσει σε 2-2 εκείνη τη στιγμή κάτι που αν γινόταν θα άλλαζε τη μορφή του αγώνα.


Ο Ρομπέρτο Ροζέτι κατακύρωσε το πρώτο γκολ του Τέβες ο οποίος ήταν πολύ...οφσάιντ , αφού δεν τον κάλυπτε κανένας παίκτης ούτε καν ο τερματοφύλακας! Χαρακτηριστικό είναι ότι τα μάτριξ του γηπέδου δείξανε το γκολ και μόλις το είδαν οι παίκτες του Μεξικού πήγαν όλοι στον επόπτη να διαμαρτυρηθούν. Ο επόπτης κάλεσε τον διαιτητή και παρά το γεγονός ότι είχαν καταλάβει ότι το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει, ο Ροζέτι έδειξε σέντρα!

Μετά από όλα αυτά η FIFΑ για να διαφυλάξει και το κύρος της διοργάνωσης αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει τους δύο διαιτητές για τη συνέχεια των αγώνων. Ο Λαριόντα μάλιστα ήθελε ένα ακόμα ματς για να γίνει ο διαιτητής με τις περισσότερες αναμετρήσεις σε Μουντιάλ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: