Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Μετίν: «Αδύνατες οι προβλέψεις για ΠΑΟΚ-Φενέρ»

Απρόβλεπτες χαρακτήρισε τις αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με τη Φενέρμπαχτσε για τα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ ο Τουμέρ Μετίν σε τηλεοπτικό σταθμό της χώρας του. Σαφή προγνωστικά των αγώνων δεν υπάρχουν και σύμφωνα με τον Τούρκο μέσο της Λάρισας οι λεπτομέρειες και η πιο καυτή έδρα θα δώσουν την πρόκριση.

«Όλα είναι ανοιχτά. Είναι αρχή της σεζόν και οι δύο ομάδες δεν είναι ακόμη στην καλύτερη φόρμα τους, δεν έχουν φτάσει ακόμη στο επίπεδο που θέλουν. Η λογική λέει ότι θα δούμε αμφίρροπα παιχνίδια, στα οποία δεν μπορούμε να προβλέψουμε ποιος έχει το πάνω χέρι και ποιος θα προχωρήσει. Αν μιλούσαμε για δυο παιχνίδια στα μέσα της σεζόν, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Η Φενέρμπαχτσε είναι μεγάλη ομάδα, έχει μεγάλο μπάτζετ, αλλά ακόμη δεν είναι σε καλό επίπεδο.

Ξέρω και τις δύο ομάδες, το στυλ που παίζουν, τη φιλοσοφία τους. Νομίζω ότι και οι δύο θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους και θα ποντάρουν σ' αυτήν. Αν ο ΠΑΟΚ πάρει ένα καλό αποτέλεσμα στην Τούμπα, θα έχει ένα θεωρητικό πλεονέκτημα, σε διαφορετική περίπτωση αυτό θα πάει στη Φενέρ.

Και οι δύο ομάδες έχουν δύσκολες έδρες. Η έδρα της Φενέρ είναι καυτή με 50.000 κόσμο, αλλά και η Τούμπα δεν πάει πίσω», ανέφερε ο 36χρονος διεθνής, εστιάζοντας στη συνέχεια στον ψυχολογικό τομέα, που εμφανίζει κοινά στοιχεία και για τις δύο ομάδες, αφού αμφότερες δεν κατάφεραν να κερδίσουν το στοίχημα του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως έλεγε το αρχικό ευρωπαϊκό τους πλάνο.

«Θα είναι δύσκολα παιχνίδια και για τους δυο, ειδικά από τη στιγμή που αμφότεροι προέρχονται από έναν αποκλεισμό από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Και ο ΠΑΟΚ και η Φενέρ πόνταραν πολλά σ' αυτήν την πρόκριση και ο αποκλεισμός ήταν λογικό να φέρει απογοήτευση και στους δύο, αφού έχασαν το βασικό τους στόχο. Τώρα είναι αναγκασμένες να τα αναπροσαρμόσουν όλα, να συμβιβαστούν με τη νέα κατάσταση και να ανασυνταχθούν».

Επιμέλεια : Κατερίνα Μπιτίτσιου

Δεν υπάρχουν σχόλια: