Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Έκπληξη από τον Ολυμπιακό με το Σέρβο Κέσελι


Ο διεθνής Σέρβος Μάρκο Κέσελι είναι ο φόργουορντ που θα συμπληρώσει τον Ματ Νίλσεν στη θέση "4" του "ερυθρόλευκου" ρόστερ. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς κατέληξε στον 22χρονο παίκτη του Ερυθρού Αστέρα και μετά από την ολοκλήρωση των σχετικών επαφών, οι οποίες είχαν αίσιο τέλος, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε επισήμως την απόκτησή του.

Παρά τα 2μ08, ο νεαρός δεν είναι... βαρύ κορμί, αλλά ευέλικτος. Του αρέσει να παίζει με πρόσωπο στο καλάθι σουτάροντας συχνά και από το τρίποντο.

Ο Σέρβος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών. Είναι δε η τρίτη φορά που θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του εκτός Σερβίας, καθώς έχει αγωνιστεί για ένα χρόνο στην ισπανική Τζιρόνα και στη γερμανική Κολωνία. Την τελευταία διετία ανήκε στον Ερυθρό Αστέρα, όντας βασικό στέλεχος. Πέρυσι σε 11 παιχνίδια του Eurocup είχε 9.1 πόντους (65%δ, 33%τρ.) και 2.8 ριμπάουντ.

Φυσικά δεν πρόκειται για προσθήκη που προορίζεται για το βασικό κορμό. Είναι ένας παίκτης με καλό βιογραφικό και προοπτικές που εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική του συλλόγου να δημιουργήσει μια ομάδα με αρκετούς νεαρούς παίκτες, οι οποίοι εν καιρώ θα κερδίσουν ευκαιρίες και θα αξιοποιηθούν όπως πρέπει.

Σε συνδυασμό με την απόκτηση του Κέσελι, έγινε ξεκάθαρο πια ότι οι ξένοι που θα αποκτηθούν από την αμερικάνικη αγορά θα προορίζονται αποκλειστικά για τις θέσεις "2" και "3".

Δεν υπάρχουν σχόλια: