Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Σούμποτιτς: «Κάτι δεν πάει καλά και είπα όχι…»

Τους λόγους που αποφάσισε να απορρίψει την πρόταση συνεργασίας του Ηρακλή έκανε γνωστούς ο Σλόμπονταν Σούμποτιτς μιλώντας στον Τύπο της πατρίδας του. Ο Σλοβένος τεχνικός τόνισε πως έκρινε ότι το κλίμα στο «Γηραιό» δεν ήταν ενδεδειγμένο για τον ίδιο, αφήνοντας και κάποιες… αιχμές.

«Την Κυριακή είχα κάποιες συζητήσεις με τους ανθρώπους του Ηρακλή και ζήτησα μια μέρα να το σκεφτώ. Τελικά ευχαρίστησα την ελληνική ομάδα για το ενδιαφέρον και απέρριψα την πρότασή της. Θεώρησα πως η ατμόσφαιρα στην ομάδα δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, καθώς θα ήμουν ο τρίτος προπονητής τους τελευταίους πέντε μήνες. Αυτό από μόνο του δείχνει πως κάτι δεν πάει καλά. Ρώτησα να μάθω κάποια πράγματα για την ομάδα και αποφάσισα πως το περιβάλλον δεν ήταν ενδεδειγμένο για μένα. Στο χώρο του μπάσκετ έχουν μπει άνθρωποι που δεν έχουν εμπειρία, γνώση και σωστή στάση απέναντι στο άθλημα», τόνισε.

Μετά από θητεία στους πάγκους των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων, ο ίδιος χάθηκε από το προσκήνιο κι εξηγεί τους λόγους: «Στο επάγγελμά μας δεν υπάρχει λογική. Συχνά οι ομάδες εκπλήσσουν με τις επιλογές που κάνουν για προπονητές. Είναι αλήθεια ότι εγώ έγραψα τη μοίρα μου όταν έφυγα από την Ελλάδα το 2004. Ίσως είμαι ο μόνος προπονητής που έχω δουλέψει σε επτά μεγάλες ελληνικές ομάδες. Έκλεισε ο κύκλος μου εκεί και επέστρεψα στη Σλοβενία, αναζητώντας κάποια ομάδα κοντά στην πατρίδα μου για οικογενειακούς λόγους. Τώρα που τα δύο μου παιδιά σπουδάζουν στις ΗΠΑ, βγήκα ξανά στην αγορά. Η προσφορά του Ηρακλή ήταν δελεαστική, αλλά προτίμησα να περιμένω λίγο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: