Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Κυριαζής: «Με θέληση, πάθος και αποφασιστικότητα θα κερδίσουμε το ντέρμπι»

Στο μεγάλο ντέρμπι με τον Άρη στο «Καυτανζόγλειο» αναφέρθηκε ο Γιώργος Κυριαζής, ο οποίος υποστήριξε πως θα κριθεί στο πάθος και τη θέληση που θα δείξει ο Ηρακλής για τη νίκη.
Ο 30χρονος αμυντικός του «γηραιού», που επέστρεψε στην Ελλάδα έπειτα από επτά χρόνια παρουσίας στα γήπεδα της Ιταλίας, παραχώρησε συνέντευξη στο «www.wind.com.gr» και μίλησε για τον «επαναπατρισμό» του, για τα όσα βρήκε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, ενώ σχολίασε και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Παράλληλα, δήλωσε αισιόδοξος για τη φετινή σεζόν,καθώς θεωρεί πως η συνολική προσπάθεια όπως και το καλό κλίμα στα αποδυτήρια συμβάλλουν με τον πιο θετικό τρόπο.

Αναλυτικά:

-Γιώργο, ποιες είναι οι σημαντικότερες εντυπώσεις από την επιστροφή σου στα Ελληνικά γήπεδα;

«Νιώθω πολύ όμορφα που βρίσκομαι και πάλι εδώ και ειδικά στην ομάδα του Ηρακλή. Σημαντικό ρόλο στην γρήγορη προσαρμογή μου έπαιξε το γεγονός πως βρήκα μερικούς φίλους στην ομάδα που από διάφορα πόστα με βοήθησαν σε πολύ σημαντικό βαθμό. Όλη η οικογένεια του Ηρακλή με αγκάλιασε προσφέροντάς μου την αυτοπεποίθηση την οποία χρειάζεται ο κάθε παίκτης. Έχουν αλλάξει, σε γενικές γραμμές πολλά πράγματα, αλλά η νοοτροπία είναι η ίδια σε πολλούς τομείς. Σε ότι αφορά το πρωτάθλημα πρέπει να πω ότι ήρθα και βρήκα πάρα πολλούς ξένους και αυτό μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Είναι ορισμένα ματς της Σούπερ Λίγκα όπου βλέπεις και στις δύο ομάδες μόνον 3-4 Έλληνες παίκτες κάτι που δεν συμβαίνει σε καμιά άλλη χώρα. Ελπίζω να δω κι άλλους Έλληνες παίκτες καθώς κάθε χώρα χρειάζεται να τους νεαρούς παίκτες έτσι ώστε να φροντίζει με τον καλύτερο τρόπο το ποδοσφαιρικό παρόν και το ποδοσφαιρικό μέλλον της».

-Τι είναι αυτό που μπορεί να σε κάνει αισιόδοξο για μια καλή συνέχεια της ομάδα σου στη φετινή σεζόν;

«Μέχρι τώρα όλα πάνε καλά στην ομάδα. Υπάρχει μια γενική προσπάθεια λαμβάνοντας υπόψη το πόσο δύσκολα ήταν για το σύλλογο τα πράγματα μέσα στο καλοκαίρι. Τώρα υπάρχει μια διοίκηση με φιλότιμο και όρεξη για δουλειά, μαζί με τον κόσμο ο οποίος προσπαθεί ανά πάσα στιγμή να στηρίξει κάθε ενέργεια για το καλό της ομάδας. Σημαντικό αβαντάζ του φετινού Ηρακλή είναι το κλίμα στα αποδυτήρια που εγώ το κρίνω εξαιρετικό. Στο έμψυχο δυναμικό βρίσκονται μεγάλης αξίας παίκτες που πέραν από τον επαγγελματισμό τους, πάνω από όλα είναι υπέροχοι χαρακτήρες και καλά παιδιά. Περνάμε πάρα πολύ καλά στα αποδυτήρια και όσο πιο οικογενειακό είναι το κλίμα τόσο καλύτερες είναι οι προϋποθέσεις για τα θετικά αποτελέσματα».

-Ποιοι πιστεύεις πως είναι οι κυριότεροι στόχοι του Ηρακλή για φέτος;

«Οφείλουμε να δούμε τα πράγματα ρεαλιστικά αφού δεν είναι τόσο εύκολο να κάνεις τόσο μεγάλα άλματα στο σύγχρονο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ως τώρα τα πάμε καλά και η ομάδα δείχνει σε γενικές γραμμές ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Μην ξεχνάμε όμως πως τα τελευταία χρόνια ο Ηρακλής πέρασε δύσκολες στιγμές και σε αγωνιστικό επίπεδο κάτι που δεν αρμόζει στο όνομά του και στην ιστορία του. Νομίζω πως κοιτάζοντας από εδώ και πέρα το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά θα μπορέσουμε σε πρώτη φάση να αποκτήσουμε μια σταθερότητα ως ομάδα για να ξέρουμε και που πάμε. Βρισκόμαστε σε ένα πρωτάθλημα απόλυτα ισορροπημένο με πολλά απρόβλεπτα κάθε αγωνιστική. Αυτό δείχνει πως όλες οι ομάδες προσπαθούν να σε κερδίσουν και σε γενικές γραμμές να μην σου χαρίσουν τίποτε απολύτως μέσα στο γήπεδο. Για φέτος είναι προτιμότερο να φτιάξουμε ένα σταθερό αγωνιστικό πρόσωπο και με καλές εμφανίσεις να δούμε πόσο ψηλά μπορούμε να φτάσουμε. Έχοντας αποκτήσει το απαραίτητο χαρακτήρα και με δεδομένη την ποιότητα της ομάδας θα είμαστε σε θέση στο άμεσο μέλλον να διεκδικούμε πολύ περισσότερα πράγματα και πολύ υψηλότερους στόχους».

-Ακολουθεί για εσάς ένα πολύ σπουδαίο παιχνίδι, με τον Άρη στο Καυταντζόγλειο. Υπάρχουν ιδιαιτερότητες στο συγκεκριμένο αγώνα;

«Είναι ένα ντέρμπι κι αυτό τα λέει όλα. Ανέκαθεν σε τέτοια παιχνίδια δεν παίζει ρόλο ούτε η βαθμολογική θέση της μιας ή της άλλης ομάδας αλλά ούτε, ίσως, και το φορμάρισμα στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Από όσο ο ίδιος έχω βιώσει τα ντέρμπι της Θεσσαλονίκης κρίνονται στο πάθος, τη θέληση και την αποφασιστικότητα της κάθε ομάδας. Όλοι οι παίκτες που θα κληθούν να πάρουν μέρος σε αυτό το ματς θα έχουν μεγάλο κίνητρο αφού παίζει ρόλο και το γόητρο. Όποιος το θέλει περισσότερο και το δείξει μέσα στο γήπεδο θα κερδίσει τον αγώνα! Ο Ηρακλής είναι έτοιμος να ανταποκριθεί και σε αυτή την πρόκληση. Με αποφασιστικότητα και θέληση θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε. Αυτά τα ντέρμπι κρίνονται και στις λεπτομέρειες. Πέραν της θέλησης υπάρχει και ο αστάθμητος παράγοντας της τύχης. Χρειάζεσαι και λίγο τύχη για να τα καταφέρεις πόσο μάλιστα σε ένα τέτοιο ματς. Ελπίζω πως θα είμαστε αυτοί που πρέπει για να δώσουμε τη χαρά της νίκης στον κόσμο μας, σε όποιους μας πιστεύουν και προπάντων στους εαυτούς μας διότι γνωρίζουμε οι ίδιοι την προσπάθεια που γίνεται έτσι ώστε ο Ηρακλής να επιστρέψει στις θέσεις που πραγματικά του αξίζουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: