Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Δύο Ελληνες στο στόχαστρο του Χιμένεθ

Ο 27χρονος μέσος του Εργοτέλη Φραγκουλάκης και ο 24χρονος δεξιός μπακ του Πανιωνίου Μανιάτης έχουν εντυπωσιάσει τον ισπανό προπονητή της ΑΕΚ
Εν αντιθέσει με τον κ. Ντούσαν Μπάγεβιτς ο οποίος συμβιβαζόταν με ποδοσφαιριστές που δεν ήταν στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας του, ο κ. Μανόλο Χιμένεθ είναι άκρως απαιτητικός και απόλυτος όσον αφορά τα πρόσωπα που θα προστεθούν στο ρόστερ της ΑΕΚ τον ερχόμενο Ιανουάριο. Ο ισπανός τεχνικός, ύστερα από ενάμιση μήνα στην Ενωση, έχει πλέον αποκρυσταλλωμένη άποψη για τις ικανότητες αλλά και για τις αδυναμίες των παικτών που βρήκε στην ομάδα. Και παρά το γεγονός ότι στο ξεκίνημα της προπονητικής πορείας του στην Ελλάδα τόνισε « δεν ήλθα εδώ για να κάνω μεταγραφές, θα δουλέψω με τους υπάρχοντες » πλέον συνειδητοποιεί ότι ορισμένες προσθήκες είναι απαραίτητες και περιμένει από τη διοίκηση να εκπληρώσει τις επιθυμίες του.

Ασφαλώς ο Ισπανός γνωρίζει ότι δεν μπορεί να περιμένει οικονομικές υπερβάσεις. Εχει ενημερωθεί από τον πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Σταύρο Αδαμίδη ότι προέχουν οι ανανεώσεις συμβολαίων σημαντικών παικτών ( Σκόκο, Μπλάνκο και Τζιμπούρ ), από την έκβαση των οποίων θα εξαρτηθεί και το πώς θα κινηθεί η ομάδα στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, όταν οι δύο εναπομείναντες μέτοχοι κκ. Πέτρος Παππάς και Νίκος Νοτιάς θα κληθούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Ο κ. Χιμένεθ «χτενίζει» εδώ και ημέρες την ισπανική αγορά ανα ζητώντας ποδοσφαιριστές νεαρούς σε ηλικία, με χαμηλό κασέ, οι οποίοι θα αγωνίζονται είτε σε δεύτερης δυναμικότητας ομάδες της Πριμέρα Ντιβιζιόν είτε και σε ακόμα μικρότερες κατηγορίες. Παίκτες ταλαντούχους με φιλοδοξίες οι οποίοι δεν θα διστάσουν να αφήσουν την προηγμένη ποδοσφαιρικά Ισπανία για να αδράξουν την ευκαιρία σε μια μεγάλη ομάδα υποδεέστερης ποδοσφαιρικά χώρας.

Του αρέσουν πάντως ποδοσφαιριστές και από την Ελλάδα. Ο Χιμένεθ έχει εντυπωσιαστεί από τον 24χρονο δεξιό μπακ του Πανιωνίου Γιάννη Μανιάτη αλλά οι σχέσεις των δύο ομάδων σε διοικητικό επίπεδο και οι απαιτήσεις της κυανέρυθρης ΠΑΕ (το λιγότερο 800.000 ευρώ) καθιστούν μάλλον αδύνατη την πραγματοποίηση της μεταγραφής τον ερχόμενο Ιανουάριο. Εκτός κι αν πουληθεί ο Σάββας Γκέντζογλου στην ιταλική Τζένοα η οποία παρουσιάζεται διατεθειμένη να προσφέρει στην ΑΕΚ 1,2 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 20χρονου αμυντικού μέσου.

Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας ο ισπανός τεχνικός εξεδήλωνε τον θαυμασμό του και για τον 27χρονο χαφ του Εργοτέλη Μιχάλη Φραγκουλάκη, όχι μόνο για το όμορφο τέρμα που σημείωσε με απευθείας εκτέλεση φάουλ αλλά και για τη συνολική πληθωρική παρουσία του στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Δεν τρελάθηκε πάντως από τον 25χρονο φορ της κρητικής ομάδας Μάριο Μπούντιμιρ για τον οποίο είχε ακούσει καλά λόγια και είχε ενημερωθεί ότι βρισκόταν στη μεταγραφική λίστα του προκατόχου του στον πάγκο της Ενωσης κ. Μπάγεβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: