Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Κατσιαρός: "Στόχος μας η σταθερότητα"

Η σταθεροποίηση της απόδοσης και της παρουσίας στην πρώτη εξάδα της Σούπερ Λίγκας είναι το ζητούμενο για τη Λάρισα, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Παναγιώτης Κατσιαρός. "Μπορούσαμε τη νίκη με Αρη", τόνισε ο 32χρονος αριστερός μπακ και πρόσθεσε: "Με την ποιότητα που έχουμε οφείλουμε να ανακάμψουμε".

Αναλυτικά, ο Κατσιαρός μίλησε για:

- τη χθεσινή ισοπαλία (1-1) με τον Aρη: «Θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει τη νίκη, αλλά δεν ήμασταν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια. Η ομάδα έχει μια συγκεκριμένη τακτική και συνήθως αυτή μας βγαίνει στο δεύτερο ημίχρονο των αγώνων. Ξέραμε χθες τι θα συναντούσαμε από τον ’ρη και έπρεπε να παίξουμε με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Είχαμε πει ότι θα ρισκάρουμε στην επανάληψη για να πάρουμε τη νίκη, που ήταν ο στόχος μας. Το γκολ που δεχτήκαμε μάς δυσκόλεψε το έργο, αλλά με τις αλλαγές που έγιναν βελτιωθήκαμε και με λίγη τύχη θα είχαμε πάρει τους τρεις βαθμούς».

- το βελτιωμένο πρόσωπο που συνήθως παρουσιάζει η ΑΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο: «Έχουμε αρκετούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, που μπορούν να αλλάξουν τη ροή του αγώνα. Αυτό έγινε και χθες, καθώς μπήκαν τρία παιδιά που βοήθησαν πάρα πολύ. Όχι ότι αυτοί που βγήκαν δεν είναι καλοί παίκτες, αλλά μερικές φορές οι συνθήκες ενός αγώνα απαιτούν κάτι διαφορετικό».

- το σύστημα που χρησιμοποιεί ο Γιάννης Παπακώστας: «Η ομάδα έχει ένα συγκεκριμένο πλάνο ανάπτυξης. Για μας είναι το 4-3-3, με όποιες παραλλαγές μπορεί να έχει με βάση τα χαρακτηριστικά του κάθε παίκτη που χρησιμοποιείται».

- την ανάγκη σταθεροποίησης της απόδοσης: «Στόχος μας είναι η ομάδα να βρει μια σταθερότητα. Να είναι στις πρώτες 5-6 θέσεις, να μην χρειαστεί να αγωνιούμε για την παραμονή και να ανεβαίνουμε κάθε χρόνο ένα σκαλί. Με την ποιότητα που έχει η ομάδα πιστεύουμε πως μπορούμε να ανακάμψουμε. Χάσαμε βαθμούς σε παιχνίδια που θεωρητικά μπορούσαμε να τα πάρουμε. Έχουμε βρεθεί σε κατάσταση που έχουμε χάσει αρκετό χρόνο και είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε πολύ καλύτερα».

- τους νεαρούς παίκτες της Λάρισας: «Έχουμε αρκετά νέα παιδιά που είναι πολύ ταλαντούχα, αλλά χρειάζονται δουλειά. Το ταλέντο το έχουν, αλλά πρέπει να βελτιωθούν σε θέματα τακτικής, στη δύναμη και σε άλλους τομείς. Η Λάρισα στηρίζει τους παίκτες που έρχονται από τα σπλάχνα της ομάδας. Το έχει ανάγκη και η ομάδα, αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο».

- την παρουσία του Νίκου Νταμπίζα στα μετόπισθεν: «Ο Νταμπίζας είναι πολύ ήρεμος. Η δυναμική που βγάζει προς τους αντιπάλους ή προς τον κόσμο, απλώς είναι ο τρόπος του παιχνιδιού του. Με την εμπειρία του ξέρει τι πρέπει να κάνει την κατάλληλη στιγμή».

- το νέο γήπεδο της Λάρισας: «Το νέο γήπεδο της ομάδας είναι μεγάλη υπόθεση για όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ΑΕΛ δείχνει το δρόμο για το πώς πρέπει να κινούνται οι ομάδες που δεν έχουν τόσο πολύ κόσμο ή πάρα πολλά χρήματα. Ο σύλλογος είναι ο πιο εξελίξιμος της τελευταίας δεκαετίας. Ανέβηκε κατηγορία, καθιερώθηκε, έπαιξε Ευρώπη και τώρα φτιάχνει ένα καινούριο γήπεδο».

- τη φυγή του από τον Aρη: «Έχω αγωνιστεί 16,5 χρόνια στον Aρη. Δεν είναι λίγα, έχω περάσει ένα μεγάλο κομμάτι της καριέρας μου και της ζωής μου. Δεν έχω μιλήσει ποτέ για εκείνη την περίοδο που έφυγα. Το τι γίνεται εντός μιας ομάδας πρέπει να παραμένει εκεί. Το να πεις κάποια πράγματα μετά, μπορεί να δημιουργήσουν απλώς κάποιες εντυπώσεις χωρίς ουσία. Ίσως κάποια στιγμή πρέπει να μιλήσω».

- τι θα κάνει όταν αποσυρθεί: «Δεν το έχω σκεφτεί. Δεν είναι πολύ μακρινό, αλλά δεν είναι και πολύ κοντινό. Επειδή εμείς οι ποδοσφαιριστές μαθαίνουμε σε έναν τρόπο ζωής, είναι δύσκολο να φύγεις από αυτό το χώρο. Θα ήθελα να βοηθήσω από οποιοδήποτε πόστο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: