Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

«Στοπ» της πολιτείας στα σχέδια Τσακίρη-Ψωμιάδη!

Την παρέμβαση του κράτους προκάλεσε η επικείμενη αγορά της ΠΑΕ Πανιώνιος από ανθρώπους που φέρονται να ελέγχονται από τον Μάκη Ψωμιάδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, για την επίσημη πολιτεία προκύπτει σαφής περίπτωση έμμεσης συνιδιοκτησίας, μιας και ο «εκλεκτός» του Κωνσταντίνου Τσακίρη συνδέεται ευθέως και με την ΠΑΕ Καβάλα. Την Πέμπτη 17/11 τοποθετείται επίσημα ο γ.γ. Αθλητισμού, Π. Μπιτσαξής, ενώ ενεργοποιείται η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για να μπλοκάρει την πώληση του Πανιωνίου.

Τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής, είναι πως η πολιτεία έχει ευαισθητοποιηθεί επί του θέματος, βασιζομένη κυρίως στα δεκάδες δημοσιεύματα που αναφέρουν πως πίσω από την πώληση του Πανιωνίου βρίσκεται ο Μάκης Ψωμιάδης. Άλλωστε, ο νυν μεγαλομέτοχος των «κυανέρυρθων», Κωνσταντίνος Τσακίρης, φέρεται –σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που δεν αμφισβητούνται- να είπε την Τρίτη στους οπαδούς του Πανιωνίου πως "ο Ψωμιάδης μπορεί να σώσει την ομάδα και είναι η κατάλληλη λύση".

Θυμίζουμε παράλληλα, πως η οικογένεια Ψωμιάδη, δια του υιού του Μάκη, Σταύρου, έχει στην κατοχή της και την ΠΑΕ Καβάλα.

Σύμφωνα με πηγές από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, προκύπτει έμμεση συνιδιοκτησία, τουλάχιστον βάσει δημοσιευμάτων. Ο γ.γ.Α., Πάνος Μπιτσαξής θα τοποθετηθεί επίσημα την Πέμπτη. Με το θέμα ασχολείται ο ίδιος προσωπικά, ενώ θα το παραπέμψει και στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία σε κάθε περίπτωση έχει αρμοδιότητα να εγκρίνει ή να ακυρώσει την οποιαδήποτε μεταβίβαση μετοχών λαμβάνει χώρα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: