Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Η… (Νέα) Σμύρνη των στεναγμών

Είναι κλίσε, αλλά για τη Νέα Σμύρνη σήμερα, πραγματικά, η φράση: «το κλίμα δεν θα μπορούσε να είναι πιο βαρύ», ταιριάζει… γάντι. Εκτός από ημέρα τιμής και μνήμης των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, οι φίλοι του Πανιωνίου είναι πολύ πιθανό να θυμούνται τη 17η Νοεμβρίου 2010 και ως τη μέρα που η αγαπημένη τους ομάδα μπήκε -παρά τη θέλησή τους- σε μία νέα εποχή και με τη «βούλα». Και αυτό γιατί η μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ από τον Τσακίρη σε γκρουπ επιχειρηματιών που συνδέονται με τον Μ. Ψωμιάδη πιθανότατα θα ανακοινωθεί σε λίγες ώρες…

Η συμφωνία, λοιπόν, είναι δεδομένη και τίποτα δεν μπορεί, πλέον, να σταματήσει τις εξελίξεις στον «ιστορικό». Παρά την σθεναρή αντίσταση των Πανιώνιων, είτε των επιφανών, είτε των απλών οπαδών, η απόφαση του -για λίγο ακόμα- μεγαλομετόχου της «κυανέρυθρης» ΠΑΕ, Κωνσταντίνου Τσακίρη, στη χθεσινή Γ.Σ., είναι αμετάκλητη, όπως είπε, άλλωστε και ο ίδιος στους εκπροσώπους των οργανωμένων οπαδών της ομάδας της Νέας Σμύρνης, που προσπάθησαν να τον μεταπείσουν.

Απόφαση, η οποία είναι πια γνωστή: Η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών σε γκρουπ επιχειρηματιών που συνδέονται με τον Μ. Ψωμιάδη, όπως είχε αποκαλύψει η ''SportDay'', ήδη, από το Σάββατο.

Στις τάξεις των φιλάθλων, στον Ερασιτέχνη, αλλά και στους ανθρώπους που «ζουν και αναπνέουν» μέσα στην ποδοσφαιρική ομάδα, η ανυσηχία είναι έκδηλη και ο προβληματισμός έντονος. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στο Ψυχικό, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Γεράσιμος Βεντούρης, κατέβηκε από τα γραφεία της ΠΑΕ βουρκωμένος, ανακοινώνοντας στα περισσότερα από 100 άτομα που ήταν συγκεντρωμένα έξω από αυτά: «Παιδιά, τελείωσε»!

Από κει και πέρα, όλοι στην Πλατεία βρίσκονται σε αναμονή της επισημοποίησης της πώλησης του συλλόγου εκεί που δεν θέλανε. Σε «ξένα χέρια». Ο Τσακίρης, πάντως, στους οπαδούς που τον επισκέφτηκαν στο γραφείο του, είπε: «Με στεναχωρήσατε που ήρθατε εδώ. Βρήκα έναν άνθρωπο που θα με κάνει να απαλλαγώ από τα βάσανά μου… Ο Ψωμιάδης μπορεί να σώσει την ομάδα και είναι η κατάλληλη λύση αυτή τη στιγμή για τον Πανιώνιο. Ως άνθρωπο, οι περισσότεροι τον έχουν παρεξηγήσει». Φυσικά, τα λόγια του Τσακίρη δεν… καθησύχασαν τους οπαδούς. Το αντίθετο, μάλιστα. Τους εξαγρίωσαν.

Ακόμη και μέσα στη μέρα, λοιπόν, αναμένεται το «τυπικό Δ.Σ.» -που συγκροτήθηκε ίσα-ίσα για σήμερα…- να προχωρήσει το θέμα της μεταβίβασης των μετοχών, που έχει μπει στην τελική του ευθεία και το μόνο που απομένει είναι οι ανακοινώσεις…

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι το γκρουπ επιχειρηματιών-στενών συνεργατών του Μ. Ψωμιάδη, δεν πρόκειται να αγοράσει το «στολίδι» του «ιστορικού, το προπονητικό του κέντρο.

Η ομάδα, ωστόσο, θα συνεχίσει να προπονείται στο «Απήλιον», στο Κορωπί, αφού πρόθεσή τους είναι να δώσουν τα χρήματα που απαιτούνται για το ενοίκιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: