Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Το… βαλς της νίκης

ΝΙΚΗΣΕ Η «ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ» ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΟ 2-1 ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ, ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ. ΤΑ ΓΚΟΛ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΦΩΤΑΚΗΣ, ΕΠΙΑΣΕ ΠΕΝΑΛΤΙ Ο ΤΖΟΡΒΑΣ.-
Τέσσερις μήνες περίπου πριν από το εκτός έδρας ματς με τη Μάλτα (26/3) για τα προκριματικά του EURO 2012 η Εθνική ίσως πήρε κάτι… περισσότερο από ότι άξιζε στο 2-1 με την Αυστρία στο «Ερνστ Χάπελ».

Για την ακρίβεια η «γαλανόλευκη» έκανε… δυόμισι φάσεις -μέχρι το 75`- και πέτυχε δυο γκολ με τον Σαμαρά και Φωτάκη. Πάντως από τη μέση και μπροστά με εξαίρεση τον ορεξάτο Κονέ και κάποιες καλές ενέργειες των Κατσουράνη και Σαμαρά (ιδίως όταν πήγε κορυφή) δεν έπεισε, αν και μετά το 2-1 έκανε ευκαιρίες. Πολύ καλή εμφάνιση και από τον σκόρερ Φωτάκη.

Φυσικά και ο Σάντος έκανε πειράματα (Κονέ-«Τόρο» και Τζαβέλλας-Λάζαρος δεν είχαν ξαναπαίξει μαζί στις πλευρές), αλλά η γενικότερη εικόνα της ομάδας, αν εξαιρέσει κανείς το τελευταίο τέταρτο - δεν ήταν πολύ ικανοποιητική απένεναντι στην ψυχωμένη Αυστρία, αλλά η νίκη είναι νίκη.

Ο ρέφερι ακύρωσε λανθασμένα γκολ των γηπεδούωχων στο πρώτο μέρος για επιθετικό φάουλ στον Τζόρβα. Ο τελευταίος απέκρουσε το πέναλτι του Κλάιν στην αρχή αλλά η αντίδραση του στο γκολ ήταν μη… αντίδραση. Πιστώνεται πάντως και τη δύσκολη επέμβαση στο τέλος.

Στο 4-4-1-1 του Κονσταντίνι ο Σάντος αντιπαρέταξε την αναμενόμενη «πειραματική» 11άδα σε 4-2-3-1. Αβραάμ και Παπασταθόπουλος μπροστά από τον Τζόρβα, δεξιά ο «Τόρο» και αριστερά ο Τζαβέλλας. Καραγκούνης και Κατσουράνης στα αμυντικά χαφ, Λάζαρος αριστερά, Κονέ στα δεξιά, μπροστά ο «Σάλπι» και από πίσω του ο Σαμαράς.

Ξεκίνημα με βούλα

Οι Αυστριακοί μπήκαν λες και έπαιζαν… τελικό Μουντιάλ, κυριάρχησαν και στο 4` είχαν την ευκαιρία να προηγηθούν. Ο Παπασταθόπουλος μάρκαρε άγαρμπα τον Μάϊερχοφερ, ο Κέβλερ έδειξε «βούλα», αλλά ο Τζόρβας «ψάρεψε» τον Κλάιν κρατώντας το μηδέν.

Έπεσε ο ρυθμός

Το φουριόζικο ξεκίνημα των γηπεδούχων «ξεφούσκωσε» από το 10` και μετά, καθώς η Εθνική κράτησε μπάλα-επιτέλους- και μάλιστα βγήκε δύο φορές από δεξιά με τον Κονέ με αξιώσεις. Ευκαιρίες δεν είχε το ματς πάντως πλην ενός σουτ του Αρναούτοβιτς στο 16`.

Η Αυστρία είχε την κατοχή αλλά δεν είχε ουσία, παίζοντας οριζόντιο ποδόσφαιρο στο κέντρο σε ένα ματς που δεν είχε απολύτως τίποτα, ούτε από την πλευρά της ελληνικής πλευράς πάντως...

Δεν μέτρησε γκολ

Στο 36` ο Κέβλερ είδε επιθετικό φάουλ του Μάϊερχόφερ στον Τζόρβα στην παληκαρίσσια κεφαλιά-γκολ του Αυστριακού, ενώ στο επόμενο λεπτό ο ίδιος παίκτης είχε ένα καλό σουτ άουτ. Το ημίχρονο πήγε στο μηδέν λοιπόν, με την Εθνική να κάνει απογοητευτική εμφάνιση.

Αλλαγές και… γκολ

Βύντρα-Τοροσίδης και Φωτάκης-Κονέ ήταν οι αλλαγές του Σάντος στο δεύτερο μέρος. Μάλιστα έπιασαν και αμέσως… τόπο, καθώς στο 49` στην πρώτη ευκαιρία της ομάδας ο Σαμαράς μετά από σέντρα του νεοεισελθόντος Φωτάκη έκανε το 0-1.

Μας έβαλαν στα καρέ…

Πάντως, δυο λεπτά μετά ο Γιουνούζοβιτς έχασε το… άχαστο πλάγια στη μκρή περιοχή, καθώς δεν έπιασε την προβολή. Γενικά, για ένα 10λεπτο μετά το γκολ οι Αυστριακοί έφταναν πολύ εύκολα στην περιοχή, πιέζοντας ασφυκτικά για το 1-1.

… ήρθε το μοιραίο

Πίεση, πίεση, οι Έλληνες φαινόταν να περιμένουν το… μοιραίο και αυτό ήρθε στο 67` με τον «κεραυνό» του Φουκς, σε μια αναμενόμενη εξέλιξη. Η είσοδος του «Φέτφα» έφερε τον Σαμαρά στην κορυφή, όμως οι Αυστριακοί απειλούσαν εκ νέου όπως με τον Αρναούτοβιτς στο 72`.

Τα εύσημα στον «Sam»

Ο καλός Σαμαράς από τη στιγμή που πήγε στην κορυφή στο 81` πήρε όλη τη αυστριακή άμυνα πάνω του έκοψε στον Φωτάκη δεξιά που έκανε το 1-2. Το ματς στο τελευταίο πεντάλεπτο έγινε λίγο… ροντέο με τις ευκαιρίες (Καραγκούνης, Γεωργιάδης-Φωτάκης) της Εθνικής αλλά και τη φάση των Αυστριακών που έβγαλε ο Τζόρβας κρατώντας το 1-2.

ΑΥΣΤΡΙΑ (Ντίτμαρ Κονσταντίνι): Μάχο, Κλάιν, Πρεντλ, Σίμερ, Φουκς, Κάβλακ, Πέλιβαν, Αλάμπα, Αρναούτοβιτς, Γιουνούζοβιτς, Μάιερχοφερ

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Τζόρβας, Τζαβέλλας, Α. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης (46` Βύντρα), Καραγκούνης (90` Μάκος), Κατσουράνης (74` Καφές), Κονέ (46` Φωτάκης), Χριστοδουλόπουλος (84` Γεωργιάδης), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (70` Φετφατζίδης)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σάσα Κέβλερ

Κίτρινες: Παπασταθόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: