Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Ο παράγων Καλάθης!!

Με δεδομένες τις απουσίες της Εθνικής στο προσεχές Ευρωμπάσκετ, ο Νικ Καλάθης αναμένεται να έχει ουσιαστικότατο ρόλο στο πλάνο του Ηλία Ζούρου. Γράφει ο Άρης Μπάρκας.
Ο παράγων Καλάθης
Η παρουσία του Ελληνοαμερικανού γκαρντ, άλλωστε, στο τέλος της σεζόν, τόσο στην Ευρωλίγκα όσο και στην Α1, έδειξε ότι μπορεί να θεωρηθεί έτοιμος για να αναλάβει ακόμα μεγαλύτερες ευθύνες σε σχέση με αυτές που είχε στο Ευρωμπάσκετ του 2009 και το Μουντομπάσκετ 2010.
Με αυτό το δεδομένο είναι σαφές ότι η εικόνα της Εθνικής στο τουρνουά του Ρίμινι δεν θα είναι ολοκληρωμένη. Ο Καλάθης θα είναι και πάλι θεατής, προετοιμαζόμενος για να πατήσει παρκέ στο τουρνουά «Ακρόπολις».
Τα παιχνίδια επί ιταλικού εδάφους, λοιπόν, όπως συνέβη και στο τουρνουά της Κύπρου, προσφέρονται για δοκιμές. Πέρα από το ζητούμενο της αφομοίωσης της γενικότερης αγωνιστικής φιλοσοφίας του, ο Ζούρος θα δώσει ευκαιρίες σε παίκτες που δεν έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στο τελικό ρόστερ.
Παρόλα αυτά και ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα αυτού του Σαββατοκύριακου, είναι σαφές ότι μόνο με τον Καλάθη ενεργό θα μπορούν να γίνουν βάσιμες προβλέψεις για το αν αυτή η ομάδα μπορεί, παρά τα προβλήματα που την ταλαιπωρούν, να κοιτάξει πραγματικά ψηλά.
Πηγή: Eξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: