Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Φεύγουν, μένοντας ή μήπως... οι Αγγελόπουλοι;

Μπορεί να ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από τον Ολυμπιακό, αλλά δεν διευκρίνισαν το πότε. Οι «οιωνοί» της παραμονής των Αγγελόπουλων στον Πειραιά.
Φεύγουν, μένοντας ή μήπως... οι Αγγελόπουλοι;
Όλον αυτό τον καιρό υπάρχουν κάποια «σημάδια» που δείχνουν ότι οι ισχυροί πρόεδροι μπορεί και να μείνουν για… πάντα στο λιμάνι.
Οι οιωνοί
Το μπούμερανγκ
Όταν ο Σωκράτης Κόκκαλης τους έδωσε μια «εγκαταλελειμμένη» ομάδα, προσπάθησαν πολύ να την «αναστήσουν», να τη βοηθήσουν να ξαναβρεί τη «χαμένη» της αίγλη και εν μέρει τα κατάφεραν. Ξεκίνησαν δειλά, παίρνοντας παίκτες νεαρούς που θα μπορούσαν να τους βγουν στην πορεία, στη συνέχεια πήραν φόρα με μεγάλα ονόματα και τώρα πορεύονται και πάλι με νεαρούς παίκτες. Λέτε να ξαναπάρουν φόρα;
Η γνώση του «σοφού»
Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε άλλον ένα χρόνο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και δεν θα έμενε αν δεν έπαιρνε κάποιες διαβεβαιώσεις. Εξάλλου, έχει μια πορεία στο μπάσκετ και δεν μπορεί να παίζει με τη «φήμη» που έχει αποκτήσει, βρισκόμενος σε μια «ακέφαλη» ομάδα. Κάτι παραπάνω θα ξέρει ο «σοφός» για να αποφασίσει να συνεχίσει…
Οι καινοτομίες συνεχίζονται…
Όταν οι Αγγελόπουλοι πάτησαν «λιμάνι» προσπάθησαν να φέρουν καινοτομίες στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο. Συνεργασίες με χορηγούς, αναβάθμιση του ΣΕΦ, διαγωνισμούς για τους φιλάθλους, events κατά τη διάρκεια των αγώνων... Τώρα συνεχίζουν, αφού ανακοινώθηκε η πραγματοποίηση του προγράμματος Εθελοντισμού για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και άνοιξαν νέο και μάλιστα επίσημο κεντρικό κατάστημα, στο οποίο οι φίλοι του συλλόγου θα μπορούν να βρουν τα πάντα για τον μπασκετικό Ολυμπιακό.
Το «ερυθρόλευκο» τρένο για το… γούρικο Ελληνικό
Οι σκέψεις για τη μετακόμιση στο Ελληνικό από το ΣΕΦ είχαν ξεκινήσει από πέρσι, συνεχίστηκαν και φέτος και μάλιστα γίνονταν αλλεπάλληλες προσπάθειες για να ευοδωθεί αυτό το σχέδιο. Τελικά όπως βγήκε πριν από λίγες μέρες, ο Ολυμπιακός παραμένει στο ΣΕΦ. Αυτό, όμως, είναι καθαρά θέμα των Αγγελόπουλων και αν έφευγαν δεν θα το προχωρούσαν. Το… γούρικο Ελληνικό είναι αυτό που φέρνει τους πολυπόθητους τίτλους για τον Ολυμπιακό, αφού τα τελευταία δύο χρόνια έχουν ισάριθμες νίκες και κατακτήσεις Κυπέλλων απέναντι στον Παναθηναϊκό. Και αυτό φαίνεται ότι το «αφουγκράζονται» και οι ίδιοι οι πρόεδροι, αλλά μέχρι να ξαναπροσπαθήσουν το ΣΕΦ παραμένει το «σπίτι» του Ολυμπιακού.
Η δυαδικότητα των μεταγραφών
Η ενίσχυση του Ολυμπιακού φέτος γίνεται με φρενήρη ρυθμό. Κι ενώ πριν λίγο καιρό δεν φαινόταν τίποτα στον «ορίζοντα», σαν κάποιος να άγγιξε τους Αγγελόπουλους με ένα «ραβδάκι», να μεταμορφώθηκαν και άρχισαν να ενεργοποιούν το σχέδιο των μεταγραφών. Αυτό μπορεί να είναι και καλός και κακός «οιωνός» για την παραμονή των ισχυρών ανδρών. Από τη μία μπορεί να βιάζονται να εξασφαλίσουν ένα ρόστερ, έτσι ώστε η ομάδα να ξεκινήσει κανονικά προετοιμασία, να μην διαλυθεί για να έχουν και το «κεφάλι» τους ήσυχο. Από την άλλη, δεν θα αργούσαν τόσο και μπορεί να θέλουν να κάνουν μια νέα αρχή, ελπίζοντας ότι θα «ανατείλουν» καλύτερες «ερυθρόλευκες» μέρες.
Φωνή… λαού
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αγγελόπουλοι παρακολούθησαν στενά το συλλαλητήριο που έγινε από οπαδούς του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, χιλιάδες από τους οποίους μαζεύτηκαν για να αλλάξουν απόφαση στα αδέρφια. Μάλιστα έγινε και γκρουπ στο facebook με τον τίτλο «για πάντα στο λιμάνι Αγγελόπουλοι». Δεν μπορεί να έμειναν ασυγκίνητοι από την αγάπη του κόσμου…
Δεν «σκότωσαν» τον Kill-Bill
Οι Αγγελόπουλοι αποφάσισαν να κρατήσουν τον Kill-Bill και όχι τον Γιάννη Μπορούση. Θα μπορούσαν να κρατήσουν και τους δύο ως τους βασικούς ηγέτες της ομάδας. Ποιος άλλος, όμως, θα πλήρωνε το υπέρογκο (συν την εφορία) για τα οικονομικά δεδομένα της Ελλάδας συμβόλαιο του Σπανούλη; Αν ήθελαν να φύγουν θα έδιωχναν και αυτόν.
Αλλαγή πλεύσης
Η αλήθεια είναι ότι οι Αγγελόπουλοι είναι από τους παράγοντες που θέλουν το καλό του μπάσκετ γενικότερα. Θέλουν να βοηθήσουν τους παίκτες να βελτιωθούν και όλα αυτά τα χρόνια προωθούσαν όσο μπορούσαν περισσότερο με τον καλύτερο τρόπο, όχι μόνο το Ολυμπιακό, αλλά και το ελληνικό μπάσκετ.
Αναγνώρισαν ότι με τις ακριβές λύσεις παικτών δεν έβγαινε κάτι και άλλαξαν στρατηγική, παίρνοντας πιο φθηνές λύσεις παικτών, κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι παραμένουν με την προϋπόθεση ότι θα κάνουν πιο οικονομικές επιλογές αυτή τη φορά.
Η ανώτερη δύναμη
Οι Αγγελόπουλοι είναι από μικροί φανατικοί φίλοι της ομάδας και του μπάσκετ. Η αγάπη που έχουν για αυτό το άθλημα φαίνεται και από το γεγονός ότι όταν τους δόθηκε η ευκαιρία να μπουν στο ποδόσφαιρο δεν το έκαναν. Βέβαια το σκέφτηκαν, αλλά τελικά δεν το έκαναν, θέλοντας να αφοσιωθούν αποκλειστικά στο σπορ που τους συναρπάζει περισσότερο. Λένε ότι όταν μεγαλώνεις με κάτι, δύσκολα μπορείς να το απαρνηθείς. Άλλωστε, αυτό φάνηκε και από το γεγονός ότι δεν υπολόγισαν ποτέ τα χρήματα, αρκεί να βοηθήσουν να πετύχει τους στόχους της η ομάδα που λατρεύουν.
Βέβαια, «προκοπή» δεν είδαν, αφού δεν ήρθαν οι πολυπόθητοι τίτλοι και αποφάσισαν να ακολουθήσουν διαφορετική στρατηγική, αφού δεν νοείται επιχειρηματίας που «μπαίνει» συνεχώς μέσα. Γιατί εδώ που τα λέμε από το μπάσκετ δεν μπορεί κανείς να έχει κέρδος με τα «ευτελή» σε σχέση με το ποδόσφαιρο ποσά που κυκλοφορούν. Διεμήνυσαν ότι αποχωρούν, αλλά φαίνεται ότι η αγάπη τους και η αφοσίωση για τον σύλλογο είναι πάνω από τις δυνάμεις τους και συνεχίζουν ακόμη την προσπάθεια. Ακόμη και η ανακοίνωση έχει κάποια σημεία, όπως εκεί που μιλούν για «πόνο καρδιάς», που δείχνουν ότι μπορεί και να πάρουν πίσω αυτή τους την απόφαση.
Η σιωπή είναι χρυσός
Από την ημέρα της ανακοίνωσης, οι Αγγελόπουλοι δεν έχουν μιλήσει για τις τελικές προθέσεις τους. Ούτε βγήκαν να πουν αν αυτή η απόφασή τους είναι τελικά οριστική, ή πότε θα υλοποιηθεί. Οπότε μέχρι να «λύσουν» τη σιωπή τους, πολλά σενάρια θα «αιωρούνται» και το πιο πιθανόν είναι ότι σα να φαίνεται να το… ξανασκέφτονται.
Το αλλά
Μπορεί, απλά, να θέλουν να δημιουργήσουν τις ιδανικότερες συνθήκες για τον διάδοχό τους και να προετοιμάζουν το έδαφος για την αποχώρησή τους, έτσι ώστε να μην αφήσουν στο χείλος του «γκρεμού» τον Ολυμπιακό. Μπορεί, απλά, να θέλουν να αφήσουν την ομάδα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να μην την εγκαταλείψουν στη μοίρα της και να μη σημαίνουν τίποτα όλα τα παραπάνω…
Ο φόβος
Πάντως, αν μείνουν για ακόμη έναν χρόνο και ο Ολυμπιακός πάρει πρωτάθλημα ή Ευρωλίγκα, τότε μπορεί να «γλυκαθούν» και να αποφασίσουν να παραμείνουν στην ηγεσία των «ερυθρολεύκων». Αυτός μπορεί να είναι ο φόβος τους, καθώς θα «δεθούν» ακόμη περισσότερο με την ομάδα και δεν θα φεύγουν με τίποτα μετά. Φοβούνται γιατί από το μπάσκετ δεν κερδίζει κανένας επιχειρηματίας τίποτα. Μάλλον να χάσει έχει. Αλλά αυτό το ήξεραν από την αρχή..
Η ευχή των οπαδών
«Σε όλη μου τη ζωή, όταν έρχεται η στιγμή να πάρω μια απόφαση, την παίρνω και μετά την ξεχνάω», έλεγε κάποτε ο 33ος πρόεδρος των ΗΠΑ, Χάρι Τρούμαν. Και αυτό ελπίζουν τώρα οι φίλοι του Ολυμπιακού ότι θα κάνουν οι Αγγελόπουλοι.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: