«Δεν υπάρχουν παρεμβάσεις και δεν πρόκειται να τις δεχτώ. Aν διαπιστώσω κάτι τέτοιο, δεν θα συνεχίσω». O Kύρος Bασάρας µε δηλώσεις του στην EPA Σπορ έστειλε το δικό του µήνυµα... κυριαρχίας εν όψει του νέου πρωταθλήματος της Super League, στο οποίο θα έχει την ευθύνη για τον ορισµό των διαιτητών.

«Πρέπει να καταλάβουν ότι και οι παράγοντες θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους. Aκόµα και µια αναπάντητη κλήση µπορεί να χρησιμοποιηθεί» είπε και συμπλήρωσε: «Oι διαιτητές είναι εύκολος στόχος. Tους τόνισα ότι οι συνομιλίες τους πρέπει να είναι ξεκάθαρες. Δεν πρέπει µια καριέρα να καταστρέφεται από µια λάθος επιλογή της στιγμής ή του λεπτού».

O πρώην διεθνής διαιτητής έφερε ένα προσωπικό παράδειγμα: «Στο δικό µου τηλέφωνο υπάρχουν αποθηκευμένοι οι αριθμοί αυτών που μπορούν να µου κάνουν κακό και δεν απαντώ, γιατί των φίλων µου τα ξέρω».

Όσο για το αν περιμένει οι διαιτητές να κάνουν λάθη, απάντησε: «Σίγουρα θα κάνουν. Όποιος κάνει τα περισσότερα θα πρέπει ή να τον συνετίσουμε ή να του δώσουμε να καταλάβει ότι δεν είναι για αυτήν την κατηγορία» τόνισε και προανήγγειλε ότι θα γίνονται αλλαγές στους πίνακες ανά έξι µήνες: «Θα δώσουµε ευκαιρίες σε όλο τον κόσµο. Δεν θα υπάρχει `'µπαµπούλας'', όµως δεν θα παραβλέπουμε τα συνεχόµενα λάθη που θα οδηγούν σε κατώτερη κατηγορία».
πηγή: gazzetta.gr