Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Τα ίδια και τα ίδια ο ΓΓΑ!!

Νέα μεγάλη συνέντευξη από τον Παναγιώτη Μπιτσαξή που επανέλαβε μία από τα ίδια σε ό,τι αφορά την απόφαση για τον Βόλο και την Καβάλα, αλλά και την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν βαρέθηκε να επαναλαμβάνεται;
Τα ίδια και τα ίδια ο ΓΓΑ
Μερικές από τις δηλώσεις του στο "Sentra Fm":
«Μπορεί να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει κανείς, να έχει την οποιαδήποτε άποψη, ότι είναι επιεικής η απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ ή έπρεπε να επιβάλλει τον υποβιβασμό ή ακόμη ότι ήταν αυστηρή. Τους τελευταίους 20 μήνες για την εξυγίανση του επαγγελματικού αθλητισμού, γίναμε όσα δεν έχουν γίνει τρεις δεκαετίες. Με πρωτοβουλία της ελληνικής πολιτείας απολύτως.
Βγάλαμε τους φακέλους από τα συρτάρια, χρειάστηκε να γίνουν πάρα πολλές κινήσεις από το σύνολο του κρατικού μηχανισμού για να οδηγηθεί τελικά αυτή η υπόθεση στην δικαιοσύνη. Εσείς και άλλοι δημοσιογράφοι πόσες φορές αναφέρατε το ερώτημα `τι κάνουν; Γιατί καθυστερούν;' Όλα χρειάζονται την ωρίμανσή τους», είπε αρχικά.
Όταν επισημάνθηκε στον κ. Μπιτσαξή ότι έπαιξαν σημαντικό ρόλο οι πρωτοβουλίες της UEFA που ανάγκασαν την ελληνική πολιτεία να κινηθεί προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση, ο Γενικός Γραμματέας υπογράμμισε: «Εχετε λάθος γιατί τόσο ο Παύλος Γερουλάνος όσο και εγώ βρήκαμε αυτούς τους φακέλους να σκουριάζουν και χρειάστηκε να κινητοποιήσουμε ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό να επεξεργαστεί το υλικό και καμία ΟΥΕΦΑ δεν μας πίεσε ποτέ, μας πίεσε η ανάγκη για την εξυγίανση. Αυτό δεν είχε γίνει τα προηγούμενα τριάντα χρόνια.
Απολύτως ίδια άποψη έχουμε με τον κ. Γερουλάνο, εγώ απλώς είπα με νομική προσέγγιση ότι δεν έπεσα από τον… ουρανό, αυτού του είδους η διαχείριση δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται. Το να επιβάλλεις μια βαθμολογική ποινή, να έχεις υποβιβάσει μια ομάδα, αυτό θα συμβαίνει πρώτη φορά, υπήρχαν κι άλλα προβλήματα ανομίας».
Και συνέχισε: «Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συμφωνώ με την ουσία, δεν αποτελεί η απόφαση `σκάνδαλο και δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να την χαρακτηρίσω σκάνδαλο. Εδώ εφαρμόστηκε το άρθρο 5 του κώδικα και μία επεκτατική ερμηνευτική εφαρμογή στο θέμα της αντικειμενικής ευθύνης. Όταν έχεις, λοιπόν, το μείζον τότε έχεις κάτω από ειδικές περιστάσεις το δικαίωμα να εφαρμόσεις και το ελάσσονα.
Ο κόσμος ήθελε να επιβληθούν σκληρότερες ποινές. Ακόμη και η κοινή γνώμη δεν μπορεί ποτέ να μπαίνει κυριαρχικά πάνω στο θέμα της επιβολής της ποινής, είναι δικαίωμα του οργάνου να κρίνει. Δεν παύει όμως να είναι μια απόφαση που έχει και αυτή την βαρύτητά της και δεν έχει επιβληθεί ποτέ στην ιστορία της Ελλάδας.
Δεν πρέπει να παραβλέπουμε τον ισόβιο αποκλεισμό των παραγόντων του ποδοσφαίρου και δεν δέχομαι ότι δεν έχει και αυτό την σημασία του. Αναφέρομαι σε αυτό διότι η πλαστογραφία έχει να κάνει με την φερεγγυότητα.
Άλλο το ουσιαστικό σκεπτικό άλλο το νομικό σκεπτικό… Εγώ δεν λέω ότι συμφωνώ, εγώ λέω ότι η πειθαρχική απόφαση δεν είναι σκάνδαλο, είναι μία από τις νομικές δυνατότητες που είχε η επιτροπή. Δεν είναι δυνατόν να πιάνουμε μια απόφαση που ήρθε ύστερα από τόσα χρόνια και να λέμε ότι `δεν έγινε τίποτα, η κάθαρση τελείωσε'… Η κάθαρση μπορεί να έχει ανασχέσεις, μπορεί να έχει πισωγυρίσματα αλλά θα συνεχιστεί.
Για το εάν θα έπρεπε να είχε ασχοληθεί με την υπόθεση Καβάλας η ΕΕΑ: «Το θέμα θα κριθεί, νομίζω πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, το ίδιο θα συμβεί και στις άλλες περιπτώσεις. Η ΕΕΑ είναι το θεσμικό όργανο το οποίο αποφαίνεται για την νομιμότητα κάθε τέτοιας κίνησης, είμαι βέβαιος ότι θα ασχοληθεί με τα θέματα αυτά (σ.σ και Ολυμπιακού Βόλου και Ηρακλή). Και προχθές συνεδρίασε, συνεδριάζει κάθε βδομάδα και είμαι σίγουρος ότι θα ολοκληρώσει το έργο της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: