Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Μετά την Μάνστεστερ και ο Παναθηναϊκός σε χρηματιστήριο Ασίας;


Πριν από λίγες μέρες έγινε γνωστή η πρόθεση της οικογένειας Γκλέιζερ, των ιδιοκτητών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, να εισάγουν μετοχές ύψους 1 δισ. δολαρίων στο χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης.

Σύμφωνα το οικονομικό κανάλι Bloomberg, η Credit Suisse έχει αναλάβει την εισαγωγή του 25% των μετοχών της ομάδας στο ασιατικό χρηματιστήριο εντός του έτους. Ο αρχικός σχεδιασμός του Γκλέιζερ προέβλεπε την εισαγωγή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο χρηματιστήριο του Χόνγκ-Κόνγκ, αλλά οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει στροφή προς το χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης, το οποίο θέλει διακαώς να «πάρει» την συγκεκριμένη μετοχή.

Η απόφαση του Γκλέιζερ δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, αλλά είναι σίγουρο πως κάτι τέτοιο θα συμβεί σύντομα, καθώς  η ομάδα έχει έξοδα 151 εκ. ευρώ το χρόνο και χρωστάει μισό δισ. ευρώ σε ομολογιακά δάνεια. Τον Μάρτιο, η μητρική εταιρεία, Red Football Joint Venture Ltd., ανακοίνωσε ζημιές 120 εκ. ευρώ για την προηγούμενη σεζόν.



Στην Κίνα ο Παναθηναϊκός;



Πώς σχετίζεται η ενδεχόμενη είσοδος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε κάποιο ασιατικό χρηματιστήριο με την ελληνική ειδησεογραφία;

Σύμφωνα με πληροφορίες του Οnsports η οικογένεια Γιαννακόπουλου ετοιμάζεται να προχωρήσει στην μεγαλύτερη επιχειρηματική κίνηση που έχει γίνει ποτέ στον ελληνικό αθλητισμό και ακολουθώντας το παράδειγμα της Γιουνάιτεντ να εισχωρήσει την ΚΑΕ Παναθηναϊκός στο χρηματιστήριο της Κίνας. Και αν στον ποδοσφαιρικό ευρωπαϊκό χάρτη υπάρχει «μάχη» για το αν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή η Μπαρτσελόνα είναι το «καλύτερο χαρτί» του χώρου, στο μπάσκετ δεν υπάρχει καμία σύγκριση του Παναθηναϊκού με κάποια άλλη ομάδα.

Αυτή τη στιγμή το καλύτερο brand name στο ευρωπαϊκό μπασκετικό στερέωμα το κατέχει ο  Παναθηναϊκός και για αυτό τον λόγο άλλωστε έχει τραβήξει την προσοχή ξένων επενδυτών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Οnsports αυτή την στιγμή η οικογένεια Γιαννακόπουλου έχει δώσει την εντολή σε μεγάλο χρηματοοικονομικό οίκο για να προχωρήσει στη σύνταξη του φακέλου που αποσταλεί στα αρμόδια όργανα το χρηματιστηρίου της Κίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: