Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Βάλτου κορδέλα και στείλτον δώρο!!

O Νίκος Αλέφαντος γράφει το γιατί ο Ριέρα πρέπει να πωληθεί, για την Άρσεναλ, τον Μακούν αλλά και τον Παναθηναϊκό!
Βάλτου κορδέλα και στείλτον δώρο
Τα έλεγα στην προηγούμενη στήλη πώς καταφέρνει να ανανεώνει τη Μάντσεστερ ο Φέργκιουσον και τι καλούς νέους παίκτες πήρε, πόσο με εντυπωσίασε το β’ ημίχρονο της Μάντσεστερ απέναντι στην Τότεναμ, καθώς και για τον Βενγκέρ που δεν τον πιστεύω. Ε, ακολούθησε η 8άρα της Μάντεστερ επί της Άρσεναλ!
Αυτό το ποδόσφαιρο που είδα, με χόρτασε. Ρε τους π…ες πώς φεύγουν έτσι μπροστά! Και ο Ρούνεϊ σε εξαιρετική κατάσταση, στεγνός, φισέκι, και οι νέοι. Για τον Βενγκέρ δεν θέλω να πω άλλα, το μόνο που θα πω είναι ότι τα έχει διαλύσει όλα. Έχουν περάσει πάρα πολλά εκατομμύρια από τα χέρια του τα τελευταία χρόνια, έχει εισπράξει η Άρσεναλ τρελά λεφτά από τις πωλήσεις που έχει κάνει, αλλά αποτέλεσμα τίποτα. Μονίμως τίκι-τίκι, πασούλα στην πασούλα, και καρπαζιές συνέχεια σε Αγγλία και Ευρώπη.
Δείχνει το δρόμο ο Φέργκιουσον. Όχι αργοκαρούτες ή τεχνιτάκοι χωρίς τρεξίματα. Σκάουτινγκ σοβαρό. Και μπάλα, μπαλάρα, όχι κατοχή τσίκι- τσίκι. Μόλις πάρουν τη μπάλα έχουν φύγει βολίδα μπροστά.
Μερικοί προπονητές που βγαίνουν και δηλώνουν ότι το χρήμα δεν κάνει τις ομάδες, τα λένε για να γλείψουν τους προέδρους! Η Μάντσεστερ δίνει λεφτά αλλά οι μεταγραφές της πιάνουν τόπο. Έδωσε αρκετά χρήματα για να πάρει αυτούς τους νέους που πήρε.
Τα λεφτά είναι απαραίτητα. Είδατε πόσο γρήγορα έγινε δυνατή η Σίτι. Απόλαυση ήταν η Μάντσεστερ Σίτι. Μια τετράδα παικταράδων που αγοράστηκαν με λεφτά, όχι με κουμπιά. Ντζέκο, Αγκουέρο, Νασρί, Σίλβα. Το κάτι άλλο. Μετά το 4ο γκολ έκαναν πλάκα. Κι έβαλε και 5ο. Αν η Μάντσεστερ Σίτι είχε μόνο Άγγλους, θα ήταν όπως η Άστον Βίλα. Οι μεταγραφές κάνουν τη διαφορά, πχ αυτός ο Ντζέκο που αν και ψηλός είναι γρήγορος, εκτελεστής, όχι αστεία. Ακόμα και η Λίβερπουλ, με αυτή τη μεταγραφάρα τον Σουάρες έχει ανεβεί.
Τη Μαρσέιγ την είδα με τη Λιλ, έχασε, την έχω ξαναδεί τη Μαρσέιγ, αν ο Ολυμπιακός είναι έξυπνος και δυνατός μπορεί να την πατήσει στο Καραϊσκάκη. Μην εκπλαγείτε αν δείτε τον Ολυμπιακό να κερδίζει εύκολα.
Με ρωτάει ο Σινάνογλου για το θέμα του Ριέρα που τον θέλει η Γαλατά, αν θα μου άρεσε να παίρναμε κάποια λεφτά από Ριέρα, να γλιτώναμε και το συμβόλαιό του που είναι πολύ μεγάλο ,και να δίναμε κι άλλα λεφτά να πάρουμε τον Βιερίνια. Απάντηση: Θα έβαζα και μια κορδέλα στον Ριέρα να τον στείλω δώρο στη Γαλατά! Για να πάρω τον Βιερίνια. Αυτόν το γρήγορο παίκτη με τα πόδια κανόνια, 2 γκολ έβαλε πάλι χθες έξω από την περιοχή, κακώς του ακύρωσαν το δεύτερο.
Αν όμως δεν αντικατασταθεί ο Ριέρα, δεν θέλω να πουληθεί. Είναι προσωπικότητα, γεμίζει το χώρο του. Απλώς εγώ έλεγα από την αρχή ότι είναι υπερεκτιμημένη αυτή η μεταγραφή και ότι κακώς δόθηκαν τόσα πολλά χρήματα.
Για τον Μακούν δεν έχω άποψη, δεν τον ξέρω καλά τον παίκτη. Το ότι έπαιζε βασικός πριν 3 χρόνια στη Λιόν που πήγε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αυτό και μόνο δείχνει ότι αποκλείεται να είναι «ταγάρι».
Θέλω να δω όμως σε τι κατάσταση είναι διότι η πορεία του είναι πτωτική. Με 14 εκ. ευρώ τον είχε αγοράσει η Λιόν από τη Λιλ, με 7 εκ. ευρώ τον αγόρασε η Άστον Βίλα από τη Λιόν, τώρα 3,5 εκ. ευρώ είναι η οψιόν αγοράς του Ολυμπιακού. Δηλαδή κάθε μεταγραφή που κάνει πέφτει η αξία στο μισό και μετά ξανά στο μισό… Θα τον δούμε, πιστεύω ότι θα βγει καλή μεταγραφή.
Ο Ντιόγο ο Βραζιλιάνος από την Κοζάνη- όπως τον έχω πει- δεν με εκπλήσσει που σ’ όποια βραζιλιάνικη ομάδα πάει, δεν τον θέλει! Έχει συμπληρώσει 1 χρόνο στη Βραζιλία χωρίς να έχει βάλει γκολ!
Ο Παπασταθόπουλος μαθαίνω ότι πάει σούπερ στην Βέρντερ, τον ήθελα πολύ αυτόν, είναι και γαμώ τους παίκτες. Όπου θες σου παίζει, γιατί είναι γρήγορος και ξέρει καλή μπάλα, έχει και ψυχή. Στη Γερμανία παίζει δεξί μπακ!
Ο Παναθηναϊκός ήταν καλός στο β’ ημίχρονο στην Κέρκυρα. Βέβαια έπαιζε απέναντι σε μια ομάδα χάλια. Όμως ο Ζέκα έδειξε πράγματα, σωματικά προσόντα έχει, καλά τρεξίματα έχει, παθιάζεται, και την ξέρει τη μπάλα. Έκανε καλό δίδυμο με τον Λέτο. Και ο Κουίνσι μου άρεσε αλλά έχει πρόβλημα στο γκολ. Ο Παναθηναϊκός πάντως άμα δεν πάρει γρήγορο σέντερ φορ γκολτζή δεν θα σηκώσει κεφάλι.
Και ο Τσιώλης στον Άρη ήθελε ένα σέντερ φορ οπωσδήποτε. Ο Άρης ήταν πολύ καλός στο πρώτο 20λεπτο στα Γιάννενα, έπρεπε να βάλει 2 γκολ και να το καθαρίσει το ματς. Είχε γρήγορα άκρα, καλός ο Καστίγιο, ο Άρης ήταν χειμαρρώδης. Μου άρεσε και ο Καπετάνος, έχει βελτιωθεί πολύ. Μετά ο ΠΑΣ ισορρόπησε. Ο Ζαϊρί όταν ετοιμαστεί, θα τον βοηθήσει τον ΠΑΣ.
Αυτός ο Γιάκομπ που παίρνει για την επίθεση ο Άρης τώρα, είναι αρκουδιάρης! Αργός είναι, αρκούδα είναι, θα παίζει ξύλο στην περιοχή. Αλλά στην αναβροχιά καλό είναι και το χαλάζι. Τα βάζει τα γκολάκια. Από το τίποτα, έστω αυτός. Χρειαζόταν φορ ο Άρης.
Ο Δώνης έκανε μεγάλο λάθος στην Κρήτη που δεν έβαλε νωρίτερα τον Μήτρογλου. Λάθος έκανε και ο Αναστόπουλος που έβαλε στα τελευταία λεπτά τον Σουμπίνιο. Μα καλά, τι περιμένεις τόση ώρα για να τον βάλεις; Πολυτέλεια είναι αυτός ο παίκτης για τον ΟΦΗ. Μόλις μπήκε κόντεψε μόνος του να πάρει το ματς. Φοβερός ήταν ο κόσμος στις εξέδρες, δυνατή η έδρα του ΟΦΗ. Αλλά με παίκτες Β’ Εθνικής. Όπως και ο Ατρόμητος δεν μου άρεσε, πέρσι είχε καλύτερους παίκτες.
Απ’ όλες τις μικρομεσαίες ομάδες αυτή που μου άρεσε ήταν η Ξάνθη. Με εντυπωσίασε η Ξάνθη στην Τούμπα. Έκανε μεγάλες ευκαιρίες. Ο Μαρσελίνιο φισέκι, μόλις έπαιρνε τη μπάλα τους αναστάτωνε. Μου άρεσαν τα μπακ της Ξάνθης. Καθώς και ένας πιτσιρικάς που μπήκε αλλαγή, ο Βλαχοδήμος. Πρέπει να τον ξαναδούμε και να τον προσέξουμε αυτόν.
Πηγή: katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: