Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Αφεντικό στην Περιβόλα!

Εκμεταλλευόμενος για μια ακόμη φορά τη δύναμη της έδρας, ο Απόλλων Πατρών νίκησε 83-70 τα Τρίκαλα, παίρνοντας το τρίτο ροζ φύλλο σε ισάριθμα παιχνίδια στο κλειστό της Περιβόλας.

Αφεντικό στην Περιβόλα
Την τρίτη νίκη του στη φετινή Basket League και μάλιστα σε ισάριθμα παιχνίδια στο κλειστό της Περιβόλας, πανηγύρισε ο Απόλλων Πατρών. Η ομάδα του Νίκου Βετούλα έφτασε δίκαια στο 83-70 επί των Τρικάλων, που γνώρισαν την τρίτη συνεχόμενη ήττα τους. Οι Θεσσαλοί έκαναν την αντεπίθεση στα τελευταία λεπτά, μειώνοντας μέχρι τους τρεις πόντους (73-70), αλλά οι Αχαιοί με καθαρό μυαλό και σερί 10-0, έφτασαν στην επικράτηση.

Το ματς:

Φουριόζος ξεκίνησε το παιχνίδι ο Απόλλων Πατρών ή καλύτερα ο Μπράντον Πεν, ο οποίος με επτά συνεχόμενους πόντους, έδωσε το προβάδισμα με 7-0. Το γρήγορο 4-0 των Τρικάλων δεν πτόησε τους Αχαιούς, οι οποίοι με καλές επιλογές στην επίθεση και σούπερ άμυνα, διατηρούσαν τον έλεγχο και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο με διαφορά 15 πόντων (21-6), βάζοντας από νωρίς τα θεμέλια για τη νίκη. Ο Γκάλογουεϊ ήταν άξιος συμπαραστάτης του Πεν στο σκοράρισμα, πετυχαίνοντας επτά πόντους, τρεις λιγότερους από τον συμπαίκτη του.

Ο Απόλλων Πατρών διαχειρίστηκε άψογα αυτή τη διαφορά ασφαλείας και στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου την συντηρούσε χωρίς δυσκολία σε αυτά τα επίπεδα. Μπορεί τα Τρίκαλα να μην έβλεπαν πλέον το καλάθι σαν… δαχτυλήθρα και να έβρισκαν σχετικά εύκολα τον δρόμο, αλλά οι Αχαιοί ήταν ασταμάτητοι στην επίθεση, παίρνοντας πόντους και από άλλους παίκτες πλην των Πεν και Γκάλογουεϊ. Στο 17ο λεπτό οι Θεσσαλοί έριξαν τη διαφορά στους δέκα (34-24), αλλά μετά τους πήρε το… ποτάμι και η ομάδα της Αχαΐας με σερί 9-3, έκλεισαν το ημίχρονο με την μέγιστη διαφορά, που έφτασε τους 16 πόντους (43-27).

Το σκηνικό άλλαξε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, αφού τα Τρίκαλα, έχοντας ως βάση την σφιχτή άμυνα, αλλά και με καλές επιθετικές επιλογές, έκαναν ένα σερί 10-2 στο πρώτο τετράλεπτο και μείωσαν σε 45-37. Όμως, ο Απόλλωνας «απάντησε» με ένα δικό του 8-0 και επανέφερε τη διαφορά στους 16 πόντους (53-37), τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Το πόδι παρέμεινε κολλημένο στο… γκάζι, ο Πεν έκανε «όργια», έχοντας φτάσει τους 21 πόντους και η ομάδα της Αχαΐας έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο στο +15 (64-49).

Τα Τρίκαλα προσπαθούσαν να… μαζέψουν τη διαφορά και να ξαναμπούν στο παιχνίδι, ωστόσο, οι παίκτες της ομάδας του Απόλλωνα κατάφερναν με ψυχραιμία να διατηρούν τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο. Όλα αυτά μέχρι το 35ο λεπτό. Οι Θεσσαλοί έκαναν την τελική αντεπίθεση, εκμεταλλευόμενοι το επιθετικό μπλακ άουτ των Αχαιών και κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά στους τρεις πόντους (73-70), δυόμισι λεπτά πριν το φινάλε, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Κάπου εκεί, οι παίκτες του Νίκου Βετούλα «ξύπνησαν» από τον λήθαργο και με ένα απίθανο σερί 10-0 αποκατέστησαν την τάξη και έφτασαν στη νίκη με τελικό σκορ 83-70.

Τα δεκάλεπτα: 21-6, 43-27, 64-49, 83-70
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: