Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Να το πιεις στο ποτήρι!!

Ο Γ. Κογκαλίδης αφού επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά στον SportDog για την πρόβλεψή του, εξηγεί γιατί βλέπουμε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών στην Α1.Εμείς δεν ανακαλύψαμε την Αμερική, γι΄ αυτό και δεν έχουμε κανέναν ιδιαίτερο λόγο να …ευλογήσουμε τα γένια μας. Γράψαμε ξανά και ξανά για την πρωταθληματάρα που βιώνουμε και ορισμένοι επιχείρησαν να δουν το ποτήρι μισοάδειο. "Ναι, έχουμε …κλειστά ματς, αλλά αυτό συμβαίνει γιατί έχει πέσει το επίπεδο".

Ναι, ε; Και αφού έπεσε το επίπεδο, πώς ο Ολυμπιακός είναι αήττητος στην Euroleague, ενώ έχει χάσει σε Πρωτάθλημα (Κηφισιά) και Κύπελλο (Παναθηναϊκός στην Ελλάδα), ο Παναθηναϊκός παρά το restart παραμένει αξιόμαχος και είναι με το …ενάμιση πόδι στο Top16 κι ο ΠΑΟΚ για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης στο Eurocup;

Καθένας έχει δικαίωμα να βλέπει το όνειρο που τον κάνει να ξυπνά με κέφι, όμως ακόμα κι αν επιχειρήσεις να βαφτίσεις το κρέας ψάρι, η γεύση δεν αλλοιώνεται. Αλήθεια, έχετε σκεφτεί αν νικήσει ο Πανιώνιος τον Άρη στην ερχόμενη αγωνιστική τί θα γίνει στην ουρά; Που, μάλλον αδόκιμος είναι ο όρος ουρά, καθώς η …ουρά φτάνει λίγο πριν το …κεφάλι.

Αν, υπόθεση εργασίας, ο "Ιστορικός" επικρατήσει του "Αυτοκράτορα" είναι ορατό το ενδεχόμενο να έχουμε τέσσερις ομάδες ισόβαθμες στην τελευταία θέση, με 6-2: Ο ΚΑΟΔ υποδέχεται τον Ολυμπιακό κι αν δεν καταφέρει να τον κερδίσει θα μείνει στις δύο νίκες. Το ίδιο ισχύει για τον Πανελευσινιακό, που δοκιμάζεται στο "Παλατάκι" κόντρα στον ΠΑΟΚ και τα Τρίκαλα, που υποδέχονται την Κηφισιά.

Αν, μάλιστα, δεν έχουμε κάποια έκπληξη, ο Απόλλων Πατρών (δοκιμάζεται στο Ρέθυμνο), ο Κολοσσός (φιλοξενείται από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ) και ο Κόροιβος (υποδέχεται τον Παναθηναϊκό) ενδέχεται να έχουν τρεις νίκες, ήτοι να απέχουν μια νίκη από την τελευταία θέση. Μιλάμε για επτά ομάδες, που μετά από οκτώ αγωνιστικές, με μια σειρά ανατρεπτικών αποτελεσμάτων, με νίκες που κρίθηκαν στην παράταση, σε δύο παρατάσεις, στο σουτ, θα είναι χέρι - χέρι.

Θέλετε να διαφοροποιήσουμε τα δεδομένα στην υπόθεση εργασίας που αναπτύξαμε; Όποια από τις ομάδες …βάσης, κερδίσει την ερχόμενη αγωνιστική, θα έχουμε νέα έκπληξη στο πρωτάθλημα. Γιατί μην μου πείτε ότι είσαστε έτοιμοι να ποντάρετε σε νίκη του Κολοσσού ή του Κοροίβου, του Πανελευσινιακού, ή του ΚΑΟΔ.

Όλα αυτά, ενώ συμπληρώνουμε την 7η αγωνιστική, άρα έχουμε δείγμα μεγαλύτερο του 50% του πρώτου μισού του πρωταθλήματος. Όλα αυτά, ενώ έχουμε διαρκείς αυξομειώσεις στην ανταγωνιστικότητα των ομάδων (η ΑΕΚ και ο Πανιώνιος είναι ομάδες που άλλαξαν κι εξακολουθούν να αλλάζουν την εικόνα τους προς το καλύτερο). Όλα αυτά ενώ έχουμε μόνο δύο αήττητες ομάδες στο πρωτάθλημα (Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ). Όλα αυτά, ενώ μόλις τέσσερις ομάδες έχουν διαφυλάξει ως τώρα απόρθητη την έδρα τους.

Πρόκειται για τους δύο "αιώνιους" (Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό), τον ΠΑΟΚ και τον Απόλλων Πατρών. Με την υποσημείωση πως ακόμα δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρέωσή τους για την 6η αγωνιστική ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός. Στην ουσία, όποιος κι αν νικήσει θα έχουμε μόνο μία αήττητη ομάδα (καθώς συγκρούονται μεταξύ τους στο "Παλατάκι"), έχοντας κάνει τις επτά πρώτες στροφές του "μαραθωνίου". Αν, μάλιστα, επικρατήσει ο Παναθηναϊκός (υπόθεση εργασίας), τότε μόνο τρία κάστρα δεν θα έχουν πέσει.

Καθένας μπορεί να βλέπει το ποτήρι όχι απλά μισοάδειο, αλλά χωρίς σταγόνα. Η αλήθεια είναι πως το φετινό πρωτάθλημα είναι να το …πιεις στο ποτήρι!*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: