Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Ο Αλμπέρτο Μορένο στο FourFourTwo!!

Ο Αλμπέρτο Μορένο μίλησε στο FourFourTwo για τον Στάριτζ και την προσαρμογή του στην Λίβερπουλ.
Ο Στάριτζ έχει να παίξει από τον περασμένο Αύγουστο και οι ελπίδες του για επιστροφή στο 2014 καταρρακώθηκαν μετά και τον τελευταίο του τραυματισμό πριν από λίγες ημέρες.
Ο επιθετικός της Λίβερπουλ είχε 21 γκολ σε 29 αγώνες στην Premier League την προηγούμενη σεζόν και με τον Λουίς Σουάρες να συνεχίζει την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα, οι κόκκινοι αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα στο γκολ, με τον Μπαλοτέλι και τη… νέα του παρέα να μην έχουν βρει δίχτυα ούτε μία φορά.
Ο Μορένο αναγνωρίζει πόσο σημαντικός είναι ο Στάριτζ για την Λίβερπουλ και με την επιστροφή του πλέον να υπολογίζεται στο 2015, ο Ισπανός μπακ πιστεύει ότι έφτασε η ώρα για τους υπόλοιπους να… βάλουν πλάτη.
«Προφανώς και είμαστε απογοητευμένοι με τον τραυματισμό του Στάριτζ», είπε ο Μορένο, μιλώντας αποκλειστικά στο FourFourTwo. «Όλοι περιμέναμε πως και πώς να γυρίσει και όλοι έχουμε δει πόσο σημαντικός είναι. Είναι πραγματική απειλή για τους αντιπάλους και πάντα σκοράρει γκολ. Το πλήγμα είναι μεγάλο. Έχουμε, όμως, μεγάλο ρόστερ και πολλούς παίκτες. Είναι ώρα να βρούμε τα γκολ από τους υπόλοιπους, που θα πρέπει να βάλουν πλάτη. Ελπίζουμε να βελτιωθούμε άμεσα επιθετικά», ολοκλήρωσε.
Η φήμη του Μορένο ως άκρως επιθετικού μπακ έχει ενισχυθεί ακόμη περισσότερο μετά τη μεταγραφή του στην Λίβερπουλ. Το εκπληκτικό του γκολ στο ματς με την Τότεναμ είναι η μεγαλύτερη απόδειξη.
Ο Ισπανός έχει περάσει και αρκετές δύσκολες στιγμές στην Αγγλία, όμως αισθάνεται ότι ακόμα βρίσκεται σε περίοδο προσαρμογής στην Premier League και είναι πεπεισμένος ότι έκανε τη σωστή επιλογή, φεύγοντας από την Ισπανία και επιλέγοντας τους κόκκινους.

«Η Premier League είναι πολύ πιο ανταγωνιστική από την La Liga. Θα έχεις μπροστά σου πολύ δύσκολο ματς ασχέτως με τον αντίπαλο. Τα πράγματα δεν είναι έτσι στην Ισπανία. Το παιχνίδι είναι περισσότερο τακτικής εκεί. Μπαρτσελόνα και Ρεάλ κυριαρχούν και αυτό κατά τη γνώμη μου κάνει την Premier League πολύ πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα. Το παιχνίδι είναι πολύ πιο γρήγορο και έτσι έχεις πολύ λίγο χρόνο για να σκεφτείς. Δεν φτάνει μόνο το να είσαι γρήγορος. Ακόμα προσαρμόζομαι και θα συνεχίσω να βελτιώνομαι», σχολίασε.
Ο Μορένο βρέθηκε πολύ γρήγορα στο προσκήνιο, κάνοντας εκπληκτικές εμφανίσεις στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U21 το 2013, που κατέκτησε η Ισπανία. Ακολούθησε μία εντυπωσιακή σεζόν με την Σεβίλλη και παρά το γεγονός ότι το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο, εκείνος αποφάσισε ότι θα άφηνε την πατρίδα του μόνο για την Λίβερπουλ.
«Δεν έψαχνα τόσο πολύ να φύγω. Απόλαυσα τη σεζόν με την Σεβίλλη και ήμουν απόλυτα αφοσιωμένος στην ομάδα. Όταν, όμως, έγινε ξεκάθαρο ότι η Λίβερπουλ με ήθελε, γνώριζα ότι έπρεπε τουλάχιστον να ακούσω την πρόταση. Είναι τεράστιος σύλλογος με πολλά πρωτάθλημα και πολύ μεγάλη ιστορία. Δεν μου πήρε και πολύ για να αποφασίσω ότι ήθελα να παίξω εδώ και λατρεύω κάθε στιγμή μέχρι τώρα», είπε αρχικά.
«Ήδη γνώριζα ότι η Λίβερπουλ ήταν μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, έχοντας κατακτήσει και 5 φορές το Champions League. Η ισπανική επιρροή είναι μεγάλη και φυσικά αυτό ισχύει και την τελευταία φορά που η Λίβερπουλ είχε κατακτήσει το τρόπαιο στην Κωνσταντινούπολη. Στην Ισπανία το όνομα της Λίβερπουλ λαμβάνει μεγάλο σεβασμό και αυτό μιλάει από μόνο του. Η πρόκληση του να έρθω εδώ με ενθουσίασε και μπορείτε να περιμένετε πολλά περισσότερα από μένα», ολοκλήρωσε ο Μορένο.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: