Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Όλσεν: «Θα είμαι καλύτερος»

Ο Ρόμπιν Όλσεν υποσχέθηκε πολλή δουλειά για να βελτιωθεί και ξεκαθάρισε ότι αφήνει πίσω το λάθος που έκανε στο φιλικό παιχνίδι με την Μπόχουμ.

Όλσεν: «Θα είμαι καλύτερος»
Ο Ρόμπιν Όλσεν παραχώρησε συνέντευξη στους δημοσιογράφους που καλύπτουν τα όσα συμβαίνουν στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία.

Αποστολή στην Ολλανδία: Δημήτρης Τζορμπατζόγλου

Σε αυτή ο Σουηδός τερματοφύλακας ξεκαθαρίζει ότι αφήνει πίσω το λάθος στο παιχνίδι με την Μπόχουμ και υπόσχεται ότι θα δουλέψει πολύ σκληρά για να βελτιωθεί και να μπορέσει να βοηθήσει τον "Δικέφαλο του Βορρά".

Αναλυτικά η συνέντευξη του Όλσεν:

Πώς πήρες την απόφαση να αποδεχθείς την πρόταση του ΠΑΟΚ και αν προβληματίστηκες από τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα

“Δεν σκέφτηκα με άλλο κριτήριο πέρα από αυτό το ποδοσφαίρου. Ο ΠΑΟΚ είναι ένα καλό βήμα για μένα στην καριέρα μου, είναι μια ομάδα με πολύ κόσμο και φιλοδοξίες. Έτσι αποφάσισα να αφήσω την Μάλμε και να έρθω εδώ στον ΠΑΟΚ”.

Οι πρώτες σου μέρες με τη ομάδα πώς κύλησαν;

“Η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο μου παιχνίδι δεν πήγα καλά. Αλλά αυτό είναι κάτι που προσωπικά θέλω να το ξεχάσω και να κοιτάξω μπροστά. Σε ότι αφορά την αντιμετώπιση από την ομάδα, από την πρώτη στιγμή με υποδέχθηκαν καλά και με βοήθησαν να προσαρμοστώ”.

Όταν ένας τερματοφύλακας κάνει ένα τέτοιο λάθος όπως το δικό σου στο ματς με την Μπόχουμ πως αντιδρά;

“Πρέπει να το ξεχνάς, και να κοιτάς μπροστά. Δεν μπορώ να το σκέφτομαι γιατί η ομάδα έχει μπροστά της ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και πρέπει να είσαι δυνατός ψυχολογικά για να το αντιμετωπίσεις. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να σκεφτόμαστε τι έγινε πρέπει να αφοσιωθώ στο πώς θα προετοιμαστώ για το πρώτο επίσημο παιχνίδι”.

Ο Τούντορ σε χαρακτήρισε ως ένα από τα δυνατά όπλα της ομάδας για την νέα σεζόν

”Δεν εχω μιλήσει πολλές φορές μαζί του. Απλά θα προσπαθήσω να τον δικαιώσω για αυτή την εμπιστοσύνη. Θέλω να νιώθω σιγουριά στον τομέα δράσης μου κάτω από την εστία και με τις αποκρούσεις μου να βοηθώ την ομάδα”.

inner

Ποιος τερματοφύλακας είναι το ίνδαλμα σου;

“Από μικρός θαύμαζα τον Σμάιχελ και αυτόν είχα πάντα ως πρότυπο”.

Υπήρχαν και άλλες ομάδες που ενδιαφέρθηκαν για σένα. Ποιους ρώτησες από την Ελλάδα για να αποφασίσεις να πεις το “ναι” στον ΠΑΟΚ;

“Είχα προσφορές αλλά αυτό είναι παρελθόν και δεν χρειάζεται να το συζητάμε πλέον. Μίλησα αρκετά με τον Μπεργκ με τον οποίο είμαστε συμπαίκτες στην Εθνική. Μου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Ελλάδα. Ξέρετε, τον Δεκέμβριο θα γίνω πατέρας και θέλω η κοπέλα μου και το παιδί μου να αισθάνονται ασφαλείς όταν εγώ θα απουσιάζω για παιχνίδια. Ο Μπεργκ μου είπε ότι όλα είναι υπέροχα στην Ελλάδα. Φυσικά ο ατζέντης μου μίλησε αρκετές φορές με τον Άρνεσεν”.

Πώς βλέπεις την οργάνωση στην ομάδα;

“Όλα είναι καινούρια για μένα εδώ. Υπάρχουν επαγγελματικά πρότυπα και αυτό που θέλω είναι να προσαρμοστώ όσο το δυνατόν πιο σύντομα και να βοηθήσω την ομάδα”.

Η συνεργασία σου με τους στόπερ πώς είναι;

“Στο πρώτο ματς δεν ήξερα καν τα ονόματα τους και ήταν δύσκολο για μένα. Στο ματς με την Ντνιεπρ, είχαμε καλύτερη επικοινωνία, τους φώναζα με τα ονόματα και κάναμε πρόοδο.”

Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλός σε αυτό το φιλικό

“Όταν παίζεις καλή άμυνα είναι πιο εύκολα να κάνεις και επιθέσεις. Η μοναδική στιγμή που στεναχωρήθηκα ήταν όταν δεχθήκαμε το γκολ. Αλλά είχαμε καλή παρουσία...”

Προλαβαίνει ο ΠΑΟΚ να ετοιμαστεί για το πρώτο επίσημο ματς;

“Γι αυτό δουλεύουμε σκληρά. Θα θέλαμε να είμαστε πιο έτοιμοι αλλά ο χρόνος είναι ελάχιστος. Είμαστε σε καλό επίπεδο και νομίζω ότι θα παρουσιαστούμε όπως πρέπει την Πέμπτη”.

Μας δίνεται η εντύπωση ότι δυσκολεύεσαι στο παιχνίδι με τη μπάλα στα πόδια. Θέλεις εκεί βελτίωση;

”Συμφωνώ αλλά έχω εξήγηση. Διαφορετικά παίζει ο ΠΑΟΚ απ ότι έπαιζα στην Μάλμε. Εκεί το πολύ πέντε φορές σε κάθε ματς να χρειαζόταν να παίξω με την μπάλα στα πόδια. Αλλά θα δουλέψω σκληρά για να βελτιωθώ και να είμαι καλύτερος και σε αυτόν τον τομέα” *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: