Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Ούτε καλύτερος, ούτε χειρότερος Παναθηναϊκός!!

Με κενά στην άμυνα και όχι ιδιαίτερα απειλητικός παρουσιάστηκε ο Παναθηναϊκός που ηττήθηκε φυσιολογικά με σκορ 2-0 από τον Άγιαξ, στο τελευταίο και πιο δυνατό του τεστ στην Ολλανδία.

Ούτε καλύτερος, ούτε χειρότερος Παναθηναϊκός
Ζορίστηκε (και) στο δεύτερο απαιτητικό τεστ επί ολλανδικού εδάφους ο Παναθηναϊκός, γνωρίζοντας την ήττα 2-0 από τον Άγιαξ - εκ των υποψήφιων αντιπάλων του στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League.

Πληρώνοντας μια αμυντική αδράνεια οι «πράσινοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το 33’, με τους Μίλικ και Σένε να συνεργάζονται υπέροχα και τον Πολωνό να τελειώνει την φάση με κοντινή προβολή.

Το «τριφύλλι» επέστρεψε καλύτερο απ’ τα αποδυτήρια, ισορροπώντας σ’ ένα βαθμό την εικόνα του ματς, αλλά δεν κατάφερε να φανεί απειλητικό ενώ δέχθηκε και δεύτερο τέρμα από τον Ελ Γαζί (86’).

Επιπόλαιος αποδείχθηκε ο τραυματισμός του Καλτσά. Πρώτη εμφάνιση για Στιλ.

Πάνω από 4.000 άτομα στο γήπεδο, μεταξύ αυτών και 100 Έλληνες.

Το ματς:

Ο Αναστασίου φρέσκαρε την ενδεκάδα και ξεκίνησε τον Παναθηναϊκό (και πάλι) με σύστημα 4-2-2-2, απέναντι σ’ έναν Άγιαξ που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, πίεζε ψηλά και προτιμούσε τις επιθέσεις απ’ τα άκρα. Όπως και με την Κλαμπ Μπριζ δημιουργήθηκαν από νωρίς συνθήκες πίεσης κοντά στην περιοχή του, με τη διαφορά πως αυτή τη φορά ήταν πιο αποτελεσματικός αμυντικά.

inner

Διαδοχικά Μπαζούρ, Μένινγκ και Μίλικ απείλησαν με καλές (ή λιγότερο καλές προϋποθέσεις) την εστία του Κοτσόλη, που μπορεί να μην χρειάστηκε να επέμβει, ήταν όμως σε εγρήγορση. Πλησιάζοντας προς το πρώτο 15λεπτο του αγώνα, οι «πράσινοι» κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο κι έκαναν αισθητή την παρουσία τους με τον Καρέλη να βρίσκει υποδειγματικά τον Πράνιτς αλλά τον Κροάτη να σουτάρει άουτ στην πρώτη καλή στιγμή της ομάδας.

inner

Το μοτίβο όμως δεν άλλαξε. Ο Άγιαξ είχε την κατοχή, και την ευκολία να βγάζει φάσεις. Ο Κλάασεν ανενόχλητος απείλησε με κεφαλιά, με την σύντομη διακοπή λόγω της άτσαλης πτώσης του Ντάικς να φέρνει ηρεμία μόνο προσωρινά. Με την συνέχιση του παιχνιδιού, ο «Αίαντας» εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στα μετόπισθεν του «τριφυλλιού» και πήρε το προβάδισμα 1-0. Μίλικ και Σένε συνδυάστηκαν εξαιρετικά από δεξιά και ο Πολωνός με κοντινή προβολή νίκησε τον Κοτσόλη.

inner

Όσες φορές αναπτύχθηκε γρήγορα έδειξε πως μπορεί να φανεί απειλητικός, κάτι όμως που συνέβη μετρημένες φορές στο πρώτο μέρος. Επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια, και με το «ρεκτιφιέ» του Αναστασίου ισορρόπησε αρκετά η εικόνα του ματς, με τους Νίνη, Πέτριτς, Ατζαγκούν να δίνουν επιθετική πνοή στην ομάδα. Έλειπε όμως η σωστή επιλογή για να βγει μια καλή ευκαιρία. Ο Άγιαξ έριξε ρυθμούς, αλλά είχε καλύτερη συνοχή και έφτασε σ' ένα δεύτερο τέρμα λίγο πριν από το φινάλε μετά από εξαιρετική ενέργεια του Τσέρνι και άριστο τελείωμα από τον Ελ Γαζί με συρτό σουτ στην αριστερή γωνία της εστίας του Στιλ.

Για τον Παναθηναϊκό ξεκίνησαν οι: Κοτσόλης, Βέμερ, Ταυλαρίδης, Κουτρουμπής, Χουχούμης, Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς, Λουντ, Καρέλης, Μπεργκ.

Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν οι: Στιλ, Πέτριτς, Τριανταφυλλόπουλος, Νίνης, Ατζαγκούν, Καλτσάς, Δώνης, Μαρινάκης, Τελάντερ, Αγγελόπουλος. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: