Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Ο σχεδιασμός κρίνεται στο… Eurogroup!!

O Ολυμπιακός ανακοίνωσε χθες τον Γιάννη Αθηναίου και θα προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις πρωτοκλασάτων παικτών, αν το σημερινό Eurogroup έχει αίσιο τέλος για τη χώρα. Τι γίνεται με Γιάνγκ-Χάκετ.

Ο σχεδιασμός κρίνεται στο… Eurogroup

Δημοσίευμα της Gazzetta Dello Sport, αναφέρει σήμερα πως η Αρμάνι Μιλάνο προσπαθεί να μπει «σφήνα» στην μεταγραφή του Πάτρικ Γιάνγκ, ο οποίος έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δώσει τα χέρια για δύο χρόνια έναντι περίπου 1,8 εκατ. δολαρίων με τον Αμερικανό σέντερ, ο οποίος όμως δεν έχει υπογράψει ακόμα λόγω του ότι περιμένει –φυσιολογικά- το τι μέλει γενέσθαι με την Ελλάδα. Σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η συμφωνία με τους δανειστές, η μεταγραφή θα ολοκληρωθεί, καθώς πολύ δύσκολα θα μπορέσει ο ιταλικός σύλλογος να την «χαλάσει». Σε περίπτωση αρνητικής τροπής όμως, όλα θα είναι στον «αέρα».

Σε ότι αφορά την υπόθεση του ξένου γκαρντ τώρα, εμπόδια φαίνεται πως υπάρχουν και για την ολοκλήρωση της προσθήκης του Ντάνιελ Χάκετ. Ο Ιταλός γκαρντ, είναι ο πρώτος στόχος, έχει δεχθεί δελεαστική πρόταση 1,7 εκατ. δολαρίων για δύο χρόνια από τους πρωταθλητές Ελλάδας, όμως έχει ζητήσει χρόνο για να εξαντλήσει τα περιθώρια να βρει ομάδα στο ΝΒΑ. Προπονείται με τους Νικς, ενώ φήμες αναφέρουν πως έχει προσελκύσει και το ενδιαφέρον από Μάβερικς και Ρόκετς. Η υπόθεση δεν θα κρατήσει για πολλές μέρες ακόμα, αν και δεν αποκλείεται στο «κόλπο» να μπουν και άλλες ευρωπαϊκές ομάδες.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, βρίσκεται με τον γενικό διευθυντή της ΚΑΕ Χρήστο Σταυρόπουλο στο Λας Βέγκας και δεν αποκλείεται να έχουν κατ΄ ιδίαν συνομιλία με τον παίκτη για να τον πείσουν. Παράλληλα όμως, εξετάζουν και άλλες περιπτώσεις παικτών που συμμετέχουν στο Summer League (π.χ. Μάλκολμ Ντιλέϊνι, Τάιλερ Τζόνσον ), ενώ πάντα στα υπόψη είναι και ο Μαρσελίνιο Χουέρτας.

Ο υπόλοιπος σχεδιασμός
Εφόσον όλα πάνε καλά και ολοκληρωθούν οι προσθήκες του Γιάνγκ και του ξένου γκαρντ, με δεδομένο πως ο Ολυμπιακός έχει «κλείσει» και τον νεαρό Βασίλη Τολιόπουλο, θα καθοριστούν και οι επόμενες κινήσεις. Αυτές θα έχουν άμεση σχέση με το πώς θα λογίζεται ο ξένος που θα αποκτηθεί (κοινοτικός ή αμερικανός). Με δεδομένο πως θα υπάρχει λοιπόν μία «κενή» θέση αλλοδαπού, θα αποφασιστεί η θέση που θα αγωνίζεται. Αυτή την ώρα, προβάδισμα στις σκέψεις έχει αυτός να είναι ψηλός, για να πλαισιώσει τους Πρίντεζη, Αγραβάνη, Χάντερ, Τσαϊρέλη και (εκτός απροόπτου) Γιάνγκ. Επίσης, σε περίπτωση που ο Στράτος Περπέρογλου μείνει ελεύθερος από την Εφές Αναντολού δεν αποκλείεται να γίνει κίνηση για να προστεθεί ακόμα περισσότερη εμπειρία και ποιότητα στο ρόστερ.

Σε ότι αφορά τους Χριστοδούλου, Καββαδά, Μουράτο, οι δύο πρώτοι οδεύουν προς δανεισμό για να πάρουν χρόνο συμμετοχής και να επιστρέψουν πιο έτοιμοι, ενώ ο διεθνής με την Εφήβων γκαρντ, θα προπονείται πλέον συνεχώς με την πρώτη ομάδα και θα πάρει κάποιες ευκαιρίες στα παιχνίδια της Basket League. Εκτός από τον Τολιόπουλο πάντως, υπάρχει η σκέψη και γίνονται κινήσεις για να αποκτηθεί και ένας ακόμα νεαρός (π.χ. Μήτογλου). *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: