Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Όλα (σχεδόν) καλά στον ΠΑΟΚ. Από μεταγραφές τι κάνουμε;

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον Τούντορ που χαίρεται για την αποφασιστικότητα των ποδοσφαιριστών, αλλά, φωνάζει και για μεταγραφές, γιατί δεν θα πάει μακριά με την ομάδα που έχει.

Όλα (σχεδόν) καλά στον ΠΑΟΚ. Από μεταγραφές τι κάνουμε;

Μπορεί να υπάρχει πλέον μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα, μπορεί να έχει ενισχυθεί το κίνητρο των ίδιων ποδοσφαιριστών που πέρσι εκτέθηκαν και να προστέθηκαν ένα-δυο σημαντικά πρόσωπα (Λούκας και Πέλκας), αλλά, αυτό το 1-0, όπως κι αν προέκυψε, με την ΣπάρτακΤρνάβα, είναι επισφαλές σκορ πρόκρισης.

Και αν συζητήσουμε από μια διαφορετική βάση για τη ρεβάνς, με τον Λούκας να έχει αποχαιρετήσει την ομάδα και να βρίσκεται στην πατρίδα του, την Ισπανία, τότε δεν είναι ίδιος ο ΠΑΟΚ. Θα έχει ακόμη πιο σημαντικές απώλειες… Θα λείπει κι ο «κοκκινισμένος» Βίτορ.

Ο Τούντορ το φώναξε: πιο γρήγορα οι μεταγραφές. Σαν να έλεγε, μην καθυστερείτε περισσότερο, δεν έχω παίκτες να αγωνιστούν.

Γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν θα τη βγάλει με τους νέους, ούτε ο Γιάννης Μυστακίδης έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας και θα βγάζει ασίστ σε κάθε –μικρή- συμμετοχή, λυτρώνοντας, σε συνδυασμό με την εκτέλεση του Μακ και του Λούκας, με πολύτιμα γκολ.

Δεν πιστεύω ότι προσπαθεί να δημιουργήσει άλλοθι για μια κατάσταση στην οποία έχει συμμετοχή και δεν είναι άλλη από αυτή την πρεμούρα να κόψει μερικούς ποδοσφαιριστές, να κάνει εκκαθάριση, πριν αποκτηθούν οι αντικαταστάτες του. Γεγονός που σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ μένει με σημαντικά κενά, απέναντι σε ομάδα που, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες νίκησε με 1-0 και παίζει κορώνα γράμματα την πρόκριση στα πλέι-οφ του Europa League.

Θα ήταν λογικό να έχουνε αποκτηθεί (ή να έχουν εξασφαλίσει συμφωνίες) οι απαραίτητοι ποδοσφαιριστές για να μην προκύψουν προβλήματα, τουλάχιστο μέχρι την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, που είναι μια πολύ σημαντική οικονομική υπόθεση. Είναι το μεγάλο μαξιλάρι για τον ΠΑΟΚ που εξασφαλίζει μερικά εκατομμύρια σε μέρες που δεν υπάρχουν πολλά στα οποία μπορεί να προσδοκά, αλλά, αντίθετα, είναι αναγκασμένος να πληρώνει και σε νέα συμβόλαια και –μην ξεχνάτε- σε αποζημιώσεις .

Δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει το γεγονός ότι ο ΙγκόρΤούντορ έχει φροντίσει, πέρα από τις ανορθόδοξες και αδικαιολόγητα αυστηρές συμπεριφορές του απέναντι σε ποδοσφαιριστές, σε… υποτίθεται θέματα πειθαρχίας, να γεμίσει τις μπαταρίες των ποδοσφαιριστών και να αγωνίζονται με την καλύτερή τους απόδοση. Και ίσως να είναι ακόμη καλύτεροι στη συνέχεια.

Κι αυτό είναι η πρώτη του επιτυχία.

Υ. Γ. Προφανώς οποιαδήποτε μεταγραφή δεν μπορεί να ενισχύσει τον ΠΑΟΚ στον αγώνα ρεβάνς με την ΣπάρτακΤρνάβα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: