Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Κατσικάς: «Καλύτερη επιλογή το εξωτερικό»

Ήταν η καλύτερη επιλογή για την καριέρα του εκείνη την στιγμή ήταν το εξωτερικό τόνισε ο Γιώργος Κατσικάς ο οποίος αγωνίζεται στην Τβέντε.

Κατσικάς: «Καλύτερη επιλογή το εξωτερικό»
Ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ παραδέχθηκε ότι υπήρξε επαφή με τον Ολυμπιακό και σχολίασε για το ενδεχόμενο να φορέσει τα ερυθρόλευκα στο μέλλον.. «Μπορεί ναι, μπορεί και όχι», τόνισε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του σε δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού και βρίσκονται στην Ολλανδία με την αποστολή της ομάδας.

Σε περιμέναμε στο Ζέεφελντ με τον Ολυμπιακό, αλλά τελικά σε βρήκαμε στην Ολλανδία και φοράς τη φανέλα της Τβέντε.

Εντάξει, υπήρχε για να πω την αλήθεια ένα ενδιαφέρον. Όμως ήθελα να δοκιμάσω τις δυνατότητές μου εκτός συνόρων, εκτός Ελλάδας. Κι έτσι προτίμησα να έρθω στην Τβέντε για να δω πώς είναι τα πράγματα και αν μπορώ να ανταποκριθώ σε έναν πιο υψηλό ρυθμό απ' ό,τι στην Ελλάδα.

Έχεις υπογράψει για έναν χρόνο στην Τβέντε...

Ναι, ναι.

Τώρα καταλαβαίνεις ότι είναι και... εθνικό μας σπορ οι μεταγραφές και δεν γίνεται να μην επιμείνουμε λίγο. Τελικά, πόσο προχωρημένες ήταν οι συζητήσεις σου με τον Ολυμπιακό;

Δεν μπορώ να πω περισσότερα πράγματα. Υπήρχε όντως μία κρούση από τον Ολυμπιακό, υπήρχε ενδιαφέρον και από εμένα. Υπήρξε επαφή, αλλά όπως σας είπα και πριν η οικογένειά μου με συμβούλεψε αν είναι να πάω να δοκιμάσω την τύχη μου έξω, γιατί πίστευα ότι θα ήταν καλύτερα για την καριέρα μου. Πίστευα ότι η καλύτερη επιλογή για εμένα την δεδομένη χρονική στιγμή θα ήταν καλύτερα να συνεχίσω στο εξωτερικό.

Ίσως του χρόνου όμως σε δούμε στον Ολυμπιακό;

Δεν ξέρω παιδιά. Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Ας μην το συνεχίσουμε όμως. Αυτή τη στιγμή είμαι ποδοσφαιριστής της Τβέντε.

Πώς προέκυψε το ενδιαφέρον της Τβέντε;

Υπήρχε ένα ενδιαφέρον πριν από δύο χρόνια όταν είχα συμβόλαιο ακόμα στον ΠΑΟΚ. Τώρα προς το τέλος της χρονιάς με προσέγγισαν ξανά και έτσι ήρθα και υπέγραψα στην ολλανδική ομάδα.

Πώς βιώνεις τις πρώτες σου μέρες στην Ολλανδία; Είναι τελικά τόσο διαφορετικά τα πράγματα σε σχέση με το ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως έχουν πει κατά καιρούς και άλλα παιδιά που πήραν μεταγραφή στο εξωτερικό;

Δεν είναι τόσο μεγάλη διαφορά, αλλά ο ρυθμός εδώ είναι υψηλότερος. Δεν έχεις χρόνο για παράδειγμα να μείνεις ήσυχος σε διάφορες διακοπές που μπορεί να συμβούν σε ένα παιχνίδι. Π.χ. στα φάουλ, στα κόρνερ που μπορεί λίγο να ηρεμήσεις μέχρι να εκτελεστεί το "στημένο". Με το που γίνεται για παράδειγμα ένα φάουλ το παιχνίδι έχει κατευθείαν ροή. Συνεχίζεται γρήγορα. Επίσης η ανάπτυξη από πίσω που προσπαθούν να περάσουν όλες οι ολλανδικές ομάδες είναι άλλη μία διαφορά που θα μπορούσε να πω ότι έχει σε σχέση με την Ελλάδα. Αν και θα μπορούσα να πω ότι παίζουν λίγο άναρχα στο παιχνίδι τους, γιατί αφήνουν πάρα πολλούς κενούς χώρους μέσα στο γήπεδο. Στην Ελλάδα υπάρχουν πιο οργανωμένες άμυνες σε σχέση με την Ολλανδία.

Τον Ολυμπιακό πώς τον είδες;

Είχα δει και το παιχνίδι με την Φενέρ στην Τουρκία. Προσπαθεί ο νέος κόουτς. Είναι νωρίς ακόμα. Εύχομαι κατά τη διάρκεια της χρονιάς να πετύχει η νέα προσπάθεια που γίνεται στον Ολυμπιακό.

Έχεις μιλήσει με τον Τζανδάρη;

Είχα μιλήσει πριν από πολύ καιρό μαζί του. Δυστυχώς δεν ήρθε στην Ολλανδία για να τα πούμε από κοντά. Δεν ξέρω αν θα είναι και στη συνέχεια με την ομάδα. Πιστεύω ότι είναι ένας πολύ καλός εργάτης μέσα στο χορτάρι και πιστεύω ότι μπορεί να προσφέρει πολλές βοήθειες αν μείνει στον Ολυμπιακό.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: