Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

«Πολύ δυνατή η Εθνική»


Σίγουρος πως η Εθνική ομάδα έχει τα φόντα να πρωταγωνιστήσει στο Ευρωμπάσκετ δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 o Νίκος Οικονόμου. «Θα γίνει μια καλή προσπάθεια», είπε για την πρόκληση του Ιωνικού Νικαίας.

«Πολύ δυνατή η Εθνική»
Αισιόδοξος πως η Εθνική ομάδα μπάσκετ των Ανδρών μπορεί να έχει μια καλή πορεία στο επικείμενο Ευρωμπάσκετ εμφανίστηκε ο Νίκος Οικονόμου.

«Είναι πάρα πολλές οι επιλογές, επιστρέφει ο Σπανούλης, ο Κουφός. Μια ομάδα πάρα πολύ δυνατή. Θα έχει ευχάριστο πονοκέφαλο ο κόουτς. Όλα τα παιδιά έχουν πάρα πολύ μεγάλο πάθος», είπε ο παλαίμαχος φόργουορντ και νυν προπονητής, από την ερχόμενη σεζόν του ιστορικού Ιωνικού Νικαίας.

Αναλυτικά, όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή του Τόλη Κοτζιά:

Για το νέο ξεκίνημα στον Ιωνικό Νικαίας: «Ο Ιωνικός έχει ιστορία και βαριά φανέλα αυτό πρέπει να το καταλαβαίνουν και τα παιδιά στην ομάδα. Ο κόσμος είναι μπασκετικός. Ξέρουν, βλέπουν πολλά χρόνια και ευελπιστώ να γίνει μια καλή προσπάθεια. Να παλεύουμε σε κάθε παιχνίδι. Ο κόσμος θέλει να δει πέντε παιδιά που θα παλεύουν στο γήπεδο. Αυτό θέλει να δει.

Πήγα στην Β’ εθνική, αλλά στον Ιωνικό. Είναι ένα πολύ σημαντικό σκαλί για την καριέρα μου. Υπάρχει νέο διοικητικό καθεστώς, ένας άνθρωπος (σ.σ.: Βαρουξάκης) με φιλοδοξίες, ώστε με σταθερά βήματα να ανεβαίνει ο Ιωνικός. Στοχεύουμε επίσης να αναδείξουμε παίκτες, να δουλέψουμε με την U-21.

Θα παλέψουμε με όλες τις δυνάμεις μας και θέλουμε να έχουμε τον κόσμο δίπλα μας. Δεν κάνουμε κανένα πέρα σε αυτήν την προσπάθεια, εκεί μεγάλωσα, εκεί είναι η γειτονιά μου, μπορεί να έχω να τους δω και 20 χρόνια, αλλά ποτέ δεν ξεχνάς από που ξεκίνησες. Θέλω να δείξω κάτι διαφορετικό στον Ιωνικό».


Για τις προσθήκες στην ομάδα: «Τις επόμενες ημέρες θα βγάλουμε ανακοινώσεις και δείτε ότι έχουμε κάνει σημαντικές προσθήκες. Υπάρχουν παιδιά που έχουν υπογράψει ήδη».

Για την Εθνική ομάδα ενόψει Ευρωμπάσκετ: «Είναι πάρα πολλές οι επιλογές, επιστρέφει ο Σπανούλης, ο Κουφός. Μια ομάδα πάρα πολύ δυνατή. Θα έχει ευχάριστο πονοκέφαλο ο κόουτς. Όλα τα παιδιά έχουν πάρα πολύ μεγάλο πάθος. Και υπάρχουν πρωτοκλασάτοι παίκτες που έμειναν εκτός και θα μπορούσαν να ήταν μέσα. Ευελπιστούμε όλοι για το καλύτερο. Αλλά δεν χρειάζεται πίεση και άγχος γιατί μπορεί να μην λειτουργήσει θετικά. Υπάρχει μεγάλη εμπειρία και μπορούμε να ανταπεξέλθουμε».

Για την Εθνική Εφήβων και ειδικά για τον Χαραλαμπόπουλο: «Εγώ είμαι φαν του Χαραλαμπόπουλου. Κάνει πάρα πολλές δουλειές, είναι αθλητικός, ένα παιδί που ξέρει πάρα πολύ μπάσκετ. Μπορεί να σε διευκολύνει στη διάρκεια ενός παιχνιδιού. Τον είδα παλιότερα σε προπονήσεις στο Αιγάλεω και μου έκανε φοβερή εντύπωση. Από τότε πριν 5-6 χρόνια ξεχώριζε με τα παιδιά της ηλικίας του. Ωστόσο όλα τα παιδιά έχουν ταλέντο. Το θέμα είναι να βρεθεί χρόνος να παίξουν. Να έχουν ρόλο στην ομάδα τους. Μόνο από την προπόνηση δεν μπορεί να υπάρχει εξέλιξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: