Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Γιάνκοβιτς: «Θρύλος ο Διαμαντίδης, μισούν τον Σπανούλη»


Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς μίλησε σε σερβική ιστοσελίδα για τα αισθήματα λατρείας των οπαδών του Παναθηναϊκού για τον Διαμαντίδη και μίσους για τον Σπανούλη, αλλά και το όνειρο του τριπλ κράουν.

Γιάνκοβιτς: «Θρύλος ο Διαμαντίδης, μισούν τον Σπανούλη»
Σίγουρος πως θα έχει μια άριστη συνεργασία με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς, αλλά και πως ο Παναθηναϊκός έχει όλα τα φόντα να φτάσει στο νταμπλ, αλλά και στο Final Four παρουσιάστηκε ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς μιλώντας σε σερβική ιστοσελίδα.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην ενίσχυση της ομάδας του, στη λατρεία των οπαδών του «τριφυλλιού» για τον Διαμαντίδη και το μίσος τους για τον Σπανούλη, ενώ μίλησε και για το πώς δεν του έγινε ποτέ πρόσκληση να παίξει με το σερβικό εθνόσημο.

Αναλυτικά:

-Ποια είναι η γνώμη σου σχετικά με την επιλογή του θρύλου της Σερβίας Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς στον πάγκο του Παναθηναϊκού; «Χαίρομαι πολύ. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με έναν τέτοιο μέγεθος όπως ο Τζόρτζεβιτς. Μου φαίνεται ότι θα τα πάμε μαζί μια χαρά. Ο Τζόρτζεβιτς είναι ένας προπονητής, ο οποίος είναι πιο κοντά στους παίκτες κι έχει καταλυτικό ρόλο μέσα στην ομάδα. Δεν έχει ξεχάσει ότι ήταν κάποτε ένας σπουδαίος παίκτης, κι αυτό είναι σίγουρα θετικό».

-Ο Παναθηναϊκός είναι ένας γίγαντας του ελληνικού και του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ποιες είναι οι προσδοκίες για τη νέα σεζόν; «Ο στόχος είναι σίγουρα το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Από αυτές τις προσδοκίες δεν αποκλίνει ποτέ ένας μεγάλος σύλλογος όπως ο Παναθηναϊκός. Το Final Four στο Βερολίνο αυτή τη σεζόν φαίνεται ένας ρεαλιστικός στόχος αν και θα χρειαστεί μεγάλη μάχη. Έχουμε περισσότερες ευκαιρίες, και σίγουρα δεν μας λείπει αυτή η φιλοδοξία. Αν δουλέψουμε σκληρά στην προπόνηση και παίξουμε ανάλογα στα παιχνίδια, μπορούμε και πρέπει να επιστρέψουμε».

-Φαίνεται ότι το ελληνικό πρωτάθλημα επιστρέφει στα παλιά μονοπάτια της δόξας. Οι ομάδες ενισχύθηκαν και πάλι. Θα υπάρξουν πιο ανταγωνιστικά παιχνίδια την ερχόμενη σεζόν; «Έτσι είναι. Εκτός από τις σταθερές δυνάμεις Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αυτό το καλοκαίρι, ενισχύθηκαν σημαντικά, σύλλογοι όπως ο Άρης, η ΑΕΚ κι ο ΠΑΟΚ. Αλλά και το Ρέθυμνο αποτελεί μια ομάδα πρότυπο. Άρης και η ΑΕΚ έχουν φέρει πολλούς καλούς παίκτες αυτό το καλοκαίρι, κι έχουν δημιουργήσει μια καλή βάση».

-Πώς κρίνεις τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας σου; «Πολλά μεγάλα ονόματα ήρθαν στο σύλλογο. Ο πόιντ γκαρντ Νικ Καλάθης έχει τέτοια ποιότητα, που είναι κάτι σπάνιο στην Ευρώπη. Επίσης η ποιότητα του Σάσα Πάβλοβιτς δεν επιδέχεται πολλή συζήτηση. Μπορεί να καλύψει αρκετές θέσεις κι έχει τεράστια εμπειρία. Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα είναι επίσης ένα μεγάλο όνομα, ο κυρίαρχος του παιχνιδιού κάτω από το καλάθι. Σχετικά με Κούζμιτς, δεν ξέρω πολλά, αν και τον είχα παρακολουθήσει με προσοχή στη Μάλαγα. Περιμένω ότι θα είναι μια μεγάλη δύναμη».

-Ποιος είναι ο καλύτερος φίλος σου στην ομάδα και ποιος ο ηγέτης της στο παρκέ; «Ο καλύτερος φίλος είναι ο Αντώνης Φώτσης. Πάμε μαζί για φαγητό, κάνουμε παρέα και ξοδεύουμε πολύ ωραία τον ελεύθερο χρόνο μας πολύ ωραίο. Όσο για τον ηγέτη, τον ξέρουμε όλοι. Είναι ο θρύλος Δημήτρης Διαμαντίδης».

-Όλοι εμείς που παρακολουθούμε από την τηλεόραση τον Διαμαντίδη είμαστε θαυμαστές του. Πως είναι ο ίδιος στην προσωπική του ζωή; «Ο Διαμαντίδης είναι πραγματικά ένας απλός τύπος. Η δόξα και το όνομα που έχει αποκτήσει δεν τον έχουν χαλάσει. Είναι πολύ φυσικός. Απλώς δεν συμπεριφέρεται σαν αυτό το μέγεθος που είναι στο μπάσκετ».

-Πώς είναι να παίζει μπροστά σε μια τόσο καυτή ατμόσφαιρα, σαν αυτή που δημιουργούν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού; Μπορείς να μας περιγράψεις τη σχέση τους με τον Διαμαντίδη; «Οι οπαδοί εδώ στην Ελλάδα έχουν ένα ξεχωριστό πράγμα. Αντιλαμβάνονται σαν οικογένεια τον σύλλογο και τους παίκτες και πραγματικά μας παρέχουν τεράστια υποστήριξη. Η αγάπη τους για τον Δημήτρη είναι πραγματικά μεγάλη. Είναι ένας μύθος, ένας άνθρωπος που έχει κάνει τόσα για την ομάδα και έχει κατακτήσει πολλά τρόπαια, έχοντας χτίσει σχεδόν ολόκληρη την καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Οπότε οι οπαδοί τού αποδίδουν ξεχωριστές τιμές».

-Ποια είναι η στάση των οπαδών του Παναθηναϊκού προς τον Σπανούλη. Είναι αυτός ο πιο μισητός; «Ναι. Μου φαίνεται ότι υπάρχει πολύ μεγάλο μένος απέναντί του. Οι φίλαθλοι μας δεν έχουν ξεχάσει τη μεταγραφή του από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό, κι αυτή είναι, μάλλον η αιτία».

-Ποιες είναι οι επαφές σου με τη Σερβία και το σερβικό μπάσκετ; «Στη Σερβία έρχομαι όταν μπορώ. Συνήθως μια φορά τον χρόνο. Έχω συγγενείς εκεί και μου αρέσει πολύ να έρχομαι. Η μελλοντική μου ζωή συνδέεται με τη Σερβία και την Ελλάδα. Όποτε μπορώ παρακολουθώ αγώνες στην τηλεόραση και μέσω του Διαδικτύου. Έχω πολλούς φίλους στο σερβικό μπάσκετ: ο Αλιόσα Μίτροβιτς είναι σαν αδελφός μου, είμαι καλός φίλος με τα αδέρφια Στραχίνια, τον Ντραγκίσεβιτς, τον Μιλουτίνοβιτς και άλλους. Ξέρω πολλούς παίκτες».

-Είχες ποτέ κληθεί από την Σερβική Ομοσπονδία να υπερασπιστείς τα χρώματα της εθνικής ομάδας της Σερβίας; «Δεν το έκαναν και λυπάμαι πολύ γι’ αυτό. Κάποια στιγμή το 2005, όμως, ήλπιζα ειλικρινά στην πρόσκληση, θα ήθελα να μπορούσα να επιλέξω ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Σερβία, αλλά επίσημη πρόσκληση δεν ήρθε ποτέ, ωστόσο παραμένει ένα σημαντικό σκέλος του εαυτού μου. Ο κ. Όπατσιτς ήθελε να βοηθήσει, αλλά όλα τελείωσαν με τον τρόπο που τελείωσαν».

-Ποιον παίκτη θα ξεχώριζες ως τον πιο δύσκολο αντίπαλο; «Δεν ξέρω. Ίσως τον Σόνι Γουίμς».

-Ποιον προπονητή θα μπορούσες να ξεχωρίσεις ως αυτόν που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην καριέρα σου; «Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς ήταν αυτός που μου έδωσε μια μεγάλη ευκαιρία. Με έβαλε στην αρχική πεντάδα του Παναθηναϊκού και πίστεψε σε μένα. Θα είμαι πάντα ευγνώμων γι’ αυτό. Αγαπημένοι μου προπονητές είναι οι Λούκα Παβίτσεβιτς, Νέναντ Μάρκοβιτς».

-Η φετινή μάχη στην Ευρωλίγκα αναμένεται μεγάλη. Ποιες από τις ομάδες είναι περισσότερο ενισχυμένες ενόψει της νέας σεζόν; «Η Αναντολού Εφές έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Έφερε αποδεδειγμένα ποιοτικούς παίκτες. Ιδιαίτερα οι Μπράουν και Τάιους μού αρέσουν ιδιαίτερα. Η Φενέρ, από την πλευρά της έχει επενδύσει επίσης πολλά χρήματα, αλλά εκεί περιμένουν να δουν πως θα δέσει το σύνολο. Σίγουρα πιστεύω στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Οι ΤΣΣΚΑ και Χίμκι έχουν κι αυτές πάρα πολύ μεγάλα ρόστερ».

-Ο Ερυθρός Αστέρας ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Τι μπορείς να μας πεις για αυτόν; «Ο Σόφο είναι πραγματικά πολύ δυνατός κι από τους παίκτες που λατρεύει το κοινό. Πολύ επικίνδυνος παίκτης. Έχουμε κάνει αυτό το καλοκαίρι ατομικές προπονήσεις με τον ίδιο προπονητή και τον είδα πρόθυμο για νέες προκλήσεις».

-Ο πατέρας σου Μπόμπαν Γιάνκοβιτς ήταν ο θρύλος του Ερυθρού Αστέρα και ένας σπουδαίος παίκτης. Πες μας τις εντυπώσεις σου; «Μου άρεσε πολύ ο πατέρας μου. Είδα πολλά από τα παιχνίδια του, έδινε πάντα τον καλύτερο του εαυτό κι αυτό μου άρεσε. Ήταν ένα μεγάλο ταλέντο».

Παράλληλα, κλήθηκε να απαντήσει σε κάποια διλήμματα: -ΝΒΑ ή Ευρωλίγκα;
«Ευρωλίγκα».
-Νίκος Γκάλης ή Ντράζεν Πέτροβιτς;
«Ντράζεν Πέτροβιτς».
-Ομπράντοβιτς ή Ίβκοβιτς;
«Ζοτς». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: