Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Άσος ημίχρονο, διπλό τελικό για Κέρκυρα!!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Έχασε την υπόθεση ο μεγαλομέτοχος της Κέρκυρας κ.Ίσσαρης στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών το οποίο δικαίωσε την απόφαση της ΕΕΑ.

Άσος ημίχρονο, διπλό τελικό για Κέρκυρα!

Έχασε λοιπόν την υπόθεση η Κέρκυρα στην πολιτική δικαιοσύνη. Με την απόφαση 345/2015 το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών απέρριψε την αίτηση αναστολής του μεγαλομετόχου της Κέρκυρας, Θανάση Ίσσαρη, εναντίον της ΕΕΑ που είχε διατάξει την αποβολή της Κέρκυρας από τις επαγγελματικές κατηγορίες ή τον υποβιβασμό της στην Β’ Εθνική.

Ποδοσφαιρικά όμως, θα κριθεί το μέλλον της Κέρκυρας στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, που θα εκδικάσει αύριο την προσφυγή του Λεβαδειακού κατά των Φαιάκων, οι οποίοι ως γνωστόν είχαν απαλλαγεί από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας που πέταξε στα... σκουπίδια την εισήγηση της ΕΕΑ για την «κόκκινη κάρτα» στην Κέρκυρα λόγω εικονικής μεταβίβασης μετοχών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αύριο δικάζει στην Επιτροπή Εφέσεων ο μοναδικός τακτικός δικαστής της ΕΠΟ, ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Νικόλαος Λεοντής. Αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί όμως και τίποτα, δεδομένου ότι τα πολιτικά δικαστήρια δικαίωσαν σήμερα την ΕΕΑ και όχι την Κέρκυρα.

Πάντως, το "αύριο" της Κέρκυρας θα κριθεί οριστικά στην Επιτροπή Εφέσεων, δεδομένου ότι το Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ δεν μπήκε καν στην ουσία της προσφυγής του Λεβαδειακού κατά της Βέροιας, κρίνοντας την απαράδεκτη, αφού θεώρησε ότι δεν ήταν αρμόδιο για τέτοιου είδους υποθέσεις.

Κάτι που σημαίνει ότι εάν ο Λεβαδειακός χάσει αύριο στην Εφέσεων τότε δεν θα μπορεί να προσφύγει ούτε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της Ομοσπονδίας, ούτε στο CAS! Και είναι ξεκάθαρο ότι αύριο θα γνωρίζουμε τι θα γίνει και με τη δεύτερη ομάδα που θα μείνει στη Σούπερ Λίγκα.

Βέβαια, το απίστευτο σε αυτή την ιστορία είναι ότι το πολιτικό δικαστήριο απορρίπτει οριστικά και αμετάκλητα τα ασφαλιστικά μέτρα του κ. Ίσσαρη, κρίνοντας ότι κακώς προσέβαλε την απόφαση της ΕΕΑ για τον υποβιβασμό της Κέρκυρας. Δηλαδή, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών θεωρεί σωστή την απόφαση της Επιτροπής, η οποία ουσιαστικά στέλνει την Κέρκυρα στη Β’ Εθνική. Σε αντίθεση φυσικά με την μέχρι τώρα στάση της αθλητικής δικαιοσύνης.

Γιατί τα αθλητικά δικαστήρια συνήθως ανατρέπουν τέτοιες καταστάσεις και το άσος ημίχρονο γίνεται... διπλό τελικό. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: