Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Τούρκοι, έτοιμοι για όλα!


Εντυπωσιακή κατά διαστήματα η Τουρκία, επικράτησε της άνευρης Λιθουανίας 71-53 στην πρεμιέρα του 27ου τουρνουά «Ακρόπολις».

Τούρκοι, έτοιμοι για όλα
Εμφάνιση-μήνυμα προς όποιον τυχόν τη θεωρεί εύκολη λεία για το Ευρωμπάσκετ έκανε η Τουρκία νικώντας εύκολα στο τέλος τη Λιθουανία με 71-53 στην πρεμιέρα του τουρνουά «Ακρόπολις» στο ΟΑΚΑ. Το +18 ήταν και η μέγιστη διαφορά στο ματς.

Κορυφαίος ο Ιλιασόβα με 13 πόντους και 12 ριμπάουντ για τους νικητές, που έπαιξαν χωρίς τον τραυματία Οσμάν και τον Σαβάς που χθες είχε λιποθυμικό επεισόδιο. Διασώθηκε ο Βαλαντσιούνας από τη «Λιέτουβα».

Το ματς

Ντίξον, Γκιουλέρ, Κορκμάζ, Ιλιασόβα και Ερντέν από τη μια, Καλνιέτις, Σεϊμπούτις, Ματσιούλις, Γιανκούνας και Βαλαντσιούνας από την άλλη ήταν οι πρώτες πεντάδες του αγώνα. Με καλύτερες συνεργασίες στην επίθεση και ορεξάτο τον Βαλαντσιούνας, η Λιθουανία πέτυχε τους επτά πρώτους πόντους του αγώνα (0-7), αλλά οι γείτονες μεθοδικά και βελτιώνοντας την άμυνά τους ισορρόπησαν γρήγορα και μάλιστα προηγήθηκαν με τον Κοκσάλ (14-13). Μάλιστα κρατώντας άσφαιρους τους παίκτες του Καζλάουσκας για περίπου πέντε λεπτά η Τουρκία ξέφυγε με 22-15. Ερντέν και Ντίξον έκαναν θραύση, η «Λιέτουβα» έδειχνε… στεγνή από λύσεις και κάπως έτσι η διαφορά εκτοξεύτηκε στο 30-20 λίγο πριν το ημίχρονο.

Η πιο επιθετική λειτουργία των μετόπισθεν σε συνδυασμό με την παρουσία της «καλής» πεντάδας της στο παρκέ, επέτρεψε στη Λιθουανία να επιστρέψει στο ματς και αφού φόρτωσε με τέταρτο φάουλ τον Ερντέν ανέκτησε το προβάδισμα κι έφτασε και στο +6 (41-47) μετά από επτά λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, όμως όταν αποσύρθηκαν οι «βασικοί» ο Γκιουλέρ και ο Μαχμούτογλου έφεραν την Τουρκία ξανά μπροστά (54-49). Η ομάδα του Αταμάν είχε βρει ρυθμό για τα καλά κι ανέβασε τη διαφορά στους 14 (65-51) με δύο γκολ-φάουλ του Αλντεμίρ και εντυπωσιακό κάρφωμα του Μπαλμπάι. Όλα είχαν κριθεί, με την ουσία να είναι πως η Τουρκία έδειξε έτοιμη, σε αντίθεση με τη Λιθουανία για το μεγάλο ραντεβού που αρχίζει το επόμενο Σάββατο.

Δεκάλεπτα: 15-15, 30-24, 51-49, 71-53.

Τουρκία (Αταμάν): Μπαλμπάι 5, Γκιουλέρ 11, Χερσέκ, Ιλιασόβα 13 (12 ριμπ.), Ερντέν 12, Μαχμούτογλου 12, Μπατούκ, Ντίξον 8, Αλντεμίρ 4 (10 ριμπ.), Κοκσάλ 6,, Κορκμάζ.

Λιθουανία (Καζλάουσκας): Καλνιέτις 7 (6 ασίστ), Ματσιούλις, Γιαναβίτσιους 2, Σεϊμπούτις 12, Σαμπόνις 6, Γιανκούνας 3, Γιαβτόκας 2, Βαλαντσιούνας14 (9 ριμπ.), Κουζμίνσκας 2, Μιλάκνις 5, Λεκαβίτσιους.

Διαιτητές: Γκόντας, Κορομηλάς, Σώμος.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: