Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Καρέλης: «Να μην δεχθούμε γκολ»

Να μείνει ανέπαφη η εστία της ομάδας. Αυτό είναι το «κλειδί» για να πάρει ο Παναθηναϊκός την πρόκριση στους ομίλους του Europa League απέναντι στην Γκαμπάλα υποστήριξε ο Νίκος Καρέλης.

Καρέλης: «Να μην δεχθούμε γκολ»
«Να προσέξουμε να μην δεχτούμε γκολ»…

Ο Νίκος Καρέλης χαρακτήρισε αυτό ως το σημαντικότερο στοιχείο στο σημερινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Γκαμπάλα για τα προκριματικά του Europa League.

«Θέλω υποτιμήσω τον αντίπαλο μας, αλλά όπως τον είδαμε και στο πρώτο ματς πιστεύω ότι μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε και να περάσουμε», ανέφερε ο διεθνής επιθετικός του τριφυλλιού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Καρέλη στο match program του σημερινού αγώνα.

Πολλοί λένε ότι το 0-0 είναι το πιο πονηρό αποτέλεσμα, όταν ακολουθεί η ρεβάνς. Συμφωνείς μ’ αυτή την άποψη και αν ναι τι θα πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός για να πάρει τη νίκη-πρόκριση;

"Δεν θέλω υποτιμήσω τον αντίπαλο μας, αλλά όπως τον είδαμε και στο πρώτο ματς πιστεύω ότι μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε και να περάσουμε, ανεξαρτήτως του προηγούμενου αποτελέσματος… Δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι, πρέπει βέβαια να προσέξουμε να μην δεχτούμε γκολ, αλλά και πάλι αν αυτό συμβεί θεωρώ ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε! Θα πρέπει φυσικά να είμαστε συγκεντρωμένοι γιατί είναι play-offs του Europa League και στην Γκαμπάλα θα κάνουν ότι μπορούν για να προκριθούν".

Τι αγώνα πιστεύεις ότι θα δούμε απόψε στη Λεωφόρο; Τι να περιμένουμε από εσάς αλλά και με βάση τα όσα έχουμε δει, από την Καμπάλα και που θεωρείς ότι θα κριθεί τελικά ο νικητής;

"Πιστεύω ότι η αντίπαλη ομάδα θα κατέβει ακόμα πιο αμυντικά, θα κοιτάξει να παίξει με αντεπιθέσεις και να μας δημιουργήσει πρόβλημα στην κόντρα. Αν βάλουμε ένα γρήγορο γκολ μετά θα "ξεκλειδώσει" το ματς, η Καμπάλα θα αναγκαστεί να ανοιχτεί και τότε θα εξαρτηθεί από την αποτελεσματικότητά μας το τελικό αποτέλεσμα… Επαναλαμβάνω, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ωστόσο θεωρώ ότι και μόνο ο κόσμος… αρκεί για να πάρουμε την πρόκριση".

Στο Αζερμπαϊτζάν είχατε ευκαιρίες για να πετύχετε κάποιο γκολ, αλλά δεν τα καταφέρατε. Παράλληλα, σε τρία ματς στην Ευρώπη η ομάδα μετράει δυο τέρματα. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το ότι η νίκη είναι μονόδρομος, σας αγχώνουν;

"Όχι περισσότερο από πριν. Πίεση πάντα υπάρχει σε τέτοια παιχνίδια όμως, από εκεί και πέρα, εμείς θα πρέπει να είμαστε ήρεμοι και να δώσουμε και την ψυχή μας για να πάρουμε τη νίκη. Η πρόκριση είναι το μόνο πράγμα που σκεφτόμαστε".

Πέρυσι έκανες ένα δυνατό φίνις στη σεζόν, πετυχαίνοντας το 1/3 των γκολ σου στο τελευταίο δίμηνο, ενώ φέτος έχεις σημειώσει ήδη ένα τέρμα, στο πρώτο ματς με την Κλαμπ Μπριζ. Συνεχίζεις με… κεκτημένη ταχύτητα;

"Μακάρι να ήμουν ακόμα πιο γρήγορος (σ.σ. γέλια)! Ωραία είναι όλα αυτά, όμως εγώ δεν το σκέφτομαι έτσι. Θα προσπαθήσω όπως πάντα να σκοράρω ή έστω, ακόμα και αν δεν βάλω κάποιο γκολ να δώσω τουλάχιστον καμία ασίστ… Στόχος μου είναι να βοηθήσω και πάλι όπως μπορώ την ομάδα μου".

Με εννιά συμμετοχές σε σύνολο 10 αγώνων πέρυσι, αλλά και το απόλυτο φέτος είσαι από τους… μαθημένους παίκτες του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη, πλέον! Πως το εξηγείς αυτό αλλά και τι έχεις αποκομίσει σαν παίκτης;

"Καταρχήν… ευχαριστώ τον κόουτς για την εμπιστοσύνη (σ.σ. γέλια). Είναι πολύ καλό για εμένα να παίρνω εμπειρίες από ευρωπαϊκά ματς, όπου το επίπεδο είναι υψηλότερο και οι δυσκολίες μεγαλώνουν, και πιστεύω ότι με τον καιρό θα αξιοποιήσω αυτές τις εμπειρίες για να κάνω ακόμα καλύτερες εμφανίσεις".

Η ομάδα συμμετείχε πέρυσι στα προκριματικά του Champions League, μετά έπαιξε στα play-offs του Europa League και τελικά στους ομίλους της διοργάνωσης. Την ίδια… διαδρομή φαίνεται να ακολουθεί και φέτος. Τι θέλετε να αλλάξει αυτή την φορά;

"Είμαι σίγουρος ότι, όταν με το καλό περάσουμε στους ομίλους θα κάνουμε μια ακόμα καλύτερη πορεία. Πέρυσι, αν θυμηθούμε τα ματς, θα δούμε ότι σε μερικούς αγώνες δεν αξίζαμε το αποτέλεσμα που ήρθε. Φέτος είμαστε καλύτεροι και θα κοιτάξουμε να το δείξουμε αυτό και στην Ευρώπη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: