Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Οκκάς: «Λείπει ο σταθερός κορμός από τον Ολυμπιακό»

Η έλλειψη ομοιογένειας φρενάρει τον Ολυμπιακό από το να καλύτερη ευρωπαϊκή πορεία, όπως δήλωσε ο Γιάννης Οκκάς στον ΣΠΟΡ FM 94,6. «Τυχερή η ομάδα που θα πάρει τον Σαλπιγγίδη», σχολίασε.

Οκκάς: «Λείπει ο σταθερός κορμός από τον Ολυμπιακό»

«Περιμένουμε να ξεκινήσει η νέα σεζόν, να έρθει και κάτι για εμάς», είπε αρχικά για το μέλλον του o 38χρονος τεχνικός.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

-τον αποκλεισμό του ΑΠΟΕΛ από την Αστάνα στο Champions League: «Υπάρχει απογοήτευση. Πιστεύω ότι ο ΑΠΟΕΛ πατούσε καλύτερα και ότι σιγά-σιγά θα βάλει το γκολ. Έβαλε ένα πολύ ωραίο γκολ, είχε και δύο ευκαιρίες με τις οποίες θα μπορούσε να σημειώσει και το δεύτερο. Είχε και μια φλυαρία. Η Αστάνα θα σκέφτηκε ότι θα κάνουμε υπομονή για 90 λεπτά και θα πετύχει το ένα γκολ για να φύγει με την πρόκριση. Έχει φιλόδοξο προπονητή, τον ξέρω από την Ομόνοια. Η Αστάνα δεν ήταν φόβητρο και όταν το παιχνίδι ήρθε στα ίσα, φαινόταν ότι έρχεται στα μέτρα του ΑΠΟΕΛ».

-το αν έχει χτυπήσει η κρίση το κυπριακό ποδόσφαιρο: «Έχει χτυπήσει η κρίση το κυπριακό ποδόσφαιρο. Υπάρχουν ομάδες που είναι υποχρεωμένες να κάνουν το κάτι παραπάνω για να έχουν περισσότερα έσοδα. Ο ΑΠΟΕΛ έκανε και μια μεγάλη μεταγραφή, του Καβενάγκι, αλλά δυστυχώς θα τον δούμε στο Europa και όχι στο Champions League».

-το τι θεωρεί ότι φταίει και δεν κάνει το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός, όπως συνέβη με την Μάντσεστερ: «Ήμουνα παρών στο ματς του Ολυμπιακού με την Μάντσεστερ στο Καραϊσκάκη (σ.σ. 2-0). Όπως και να έχει, από τότε που φύγαμε και εμείς πατάει καλύτερα στην Ευρώπη. Αν με ρωτούσανε ένα λόγο που δεν τα έχει καταφέρει είναι αυτός, το ότι δεν έχει σταθερό κορμό. Δεν ξέρω την πολιτική της ομάδας. Αν είναι το να βγάζει κέρδος, τότε τα πάει πολύ καλά. Αν θέλουν όμως να πάει καλύτερα στην Ευρώπη, θα πρέπει να κρατήσει κάποιον κορμό για να κάνει ομάδα με ομοιογένεια. Θα πρέπει να έχει ομοιογένεια, διότι στην Ελλάδα έχει την ποιότητα.

Όταν λέμε ομοιογένεια, είναι και το θέμα του προπονητή. Αν αφήναμε τον Βαλβέρδε να συνεχίσει τη δουλειά του. Δεν λέω ότι δεν τον ήθελα, αλλά θα ήταν καλό να βρουν τον τρόπο να τον πείσουν να μείνει».

-τον φετινό ΠΑΟΚ: «Οι κινήσεις του Σαββίδη και του ΠΑΟΚ γενικώς είναι πιο προσεκτικές, πιο καλές. Το θέμα είναι να μην αποβεί σύντομο το νέο πρότζεκτ. Να μην γίνεται κουβέντα του χρόνου για ένα νέο πρότζεκτ. Να μην θέλουν όλοι να κάνουν κουμάντο στον ΠΑΟΚ, διότι λέμε ότι είναι μαγαζί γωνία».

- το ποδοσφαιρικό φινάλε του Σαλπιγγίδη στον ΠΑΟΚ:«Είναι παιδί που αγαπώ προσωπικά και τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση. Έχουμε πολύ καλή σχέση. Δεν έχει το καλύτερο τέλος στον ΠΑΟΚ. Τέτοια παιδιά δεν χάνονται. Έκανε πολύ καλά τη δουλειά του, όσο καλύτερα γινόταν και με κλειστό το στόμα. Του εύχομαι το καλύτερο. Του αξίζουν πολλά και λόγω του χαρακτήρα του. Θα είναι τυχερή που θα τον έχει από εδώ και πέρα στο ρόστερ. Πρώτα απ’ όλα για αγωνιστικούς λόγους, αλλά και ως χαρακτήρας. Θα βοηθήσει πολλά παιδιά».

-την ΑΕΚ και μέχρι που μπορεί να φθάσει: «Πλέον, θα δούμε ολοκληρωμένο πρωτάθλημα. Χωρίς την ΑΕΚ ήταν κουτσό. Το ίδιο θα ίσχυε αν έλλειπε ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός και όπως του λείπει ο Άρης. Η ΑΕΚ επέστρεψε δυνατά. Αν έλεγα ότι θα χτυπήσει πρωτάθλημα θα ήταν ριψοκίνδυνο. Η ΑΕΚ παραμένει μεγάλη ομάδα και δεν χρειάζεται προσαρμογή. Υπάρχουν απαιτήσεις. Έχει δυνατή διοίκηση και μπορεί να τη βοηθήσει να πάει ψηλά. Αν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα δεν μπορώ να το πω, θα είναι ριψοκίνδυνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: