Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Μόρας: «Αφιερωμένο στην μνήμη του αδερφού μου»

Τιμητική διάκριση για τον Βαγγέλη Μόρα, στον οποίο ο πρόεδρος της Βερόνα απένειμε το βραβείο “Cangrande della Scalla” για το ήθος του.

Μόρας: «Αφιερωμένο στην μνήμη του αδερφού μου»
Το βραβείο “Cangrande della Scalla” απένειμε στον Δημήτρη Μόρα ο πρόεδρος της Βερόνα, Αντόνιο Παστορέλο για το ήθος του ως αθλητής.

Αφορμή για αυτή την τιμητική διάκριση στάθηκε απόφαση του διεθνούς Έλληνα κεντρικού αμυντικού γίνει δωρητής μυελού των οστών στηρίζοντας τον αδερφό του στη μάχη που έδινε για την ζωή κόντρα στη λευχαιμία αλλά και για απόφασή του να στηρίξει όλους όσοι δίνουν μια αντίστοιχη μάχη ιδρύοντας το “Save Moras”.

«Ευχαριστώ την κοινότητα της Βερόνας για αυτό το σημαντικό βραβείο αλλά και το σύλλογο και όλα τα άτομα που ήταν δίπλα μου σε αυτή την ιδιαίτερη στιγμή. Σίγουρα δεν είναι εύκολο να μιλάω αυτή την περίοδο, αφιερώνω το βραβείο Cangrande στον αδερφό μου Δημήτρη και σε όλους όσοι παλεύουν κάθε ημέρα με αυτή την αρρώστια. Το όνειρό μου είναι να μην βλέπω πια ανθρώπους που χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας της λευχαιμίας. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα, που είναι πολύ απλό, να δωρίσουμε ένα λεπτό από τη ζωή μας για να γίνουμε δωρητές», τόνισε και συνέχισε:

«Εγώ το έκανα, έγινα δωρητής μυελού των οστών για τον αδερφό μου. Δυστυχώς τώρα δεν είναι πια μαζί μας αλλά ήταν πάντα θετικός, επειδή η δωρεά οργάνων μπορεί να σώσει ζωές. Είμαι σίγουρος ότι από εκεί που είναι με προστατεύει, τώρα είναι ο άγγελός μου, θα είναι η δύναμή μου για να προχωρώ και αφιερώνω όλα αυτά που θα κάνω από εδώ και πέρα σε αυτόν. Στην Ελλάδα είναι έτοιμο να ξεκινήσει τη λειτουργία του το ίδρυμα “SaveMoras”, πιστεύω ότι θα ξεκινήσει από τον Ιανουάριο, ελπίζω να καταφέρω να το κάνω και εδώ στην Ιταλία», κατέληξε ο Μόρας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: