Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Πώς γίνεται να πηγαίνει για πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ;

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι οι τέσσερις δημοφιλέστερες ομάδες στην Ελλάδα. Κι αφού αυτές έχουν τον περισσότερο κόσμο, αυτές είναι που μας ζαλίζουν τον έρωτα, έχουν, δεν έχουν ομάδα. Μια ζωή η ίδια δουλειά. Να, όμως, που υπάρχουν και κάποιες ομάδες τοπικές, επαρχιακές, με λιγώτερα λεφτά στο ταμείο τους, που όμως, σε κάποια φάση αξίζουν περισσότερα λεφτά! Παράδειγμα ο ΠΑΣ Γιάννενα. Που τον ξεπουπούλιασε τον ΠΑΟΚ με 3-1. Που τον έβλεπες και τον χαιρόσουν σαν ομάδα.
Καμμία σχέση ο ΠΑΣ με Πλατανιά και Καλλονή π.χ. που μπαίνουν στο γήπεδο για να φάνε όσο γίνεται λιγώτερα τεμάχια. Αυτός ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος του ΠΑΟΚ. Πιο ορμητικός, πιο επικίνδυνος, πιο απαιτητικός, πιο αποτελεσματικός. Με θράσος, με νταηλίκι και με δίψα να σκοράρει μέσα από τη μικρή περιοχή του ΠΑΟΚ.
Ασφαλώς κι ο ΠΑΣ δεν μπορεί να έχει τον ίδιο ορίζοντα στο πρωτάθλημα όπως ο ΠΑΟΚ. Ούτε τα λεφτά, ούτε τον κόσμο του ΠΑΟΚ έχει. Το ερώτημα είναι αν θα προσγειωθεί ο ΠΑΟΚ ή, θα συνεχίσει να πετάει στα σύννεφα. Η απάντηση στο ερώτημα: Μία ομάδα με λαό πίσω της, όπως είναι ο ΠΑΟΚ, ποτέ δεν προσγειώνεται στην Ελλάδα. Δεν της το επιτρέπουν οι εφημερίδες. Απαγορεύεται, δηλαδή, να ακτινογραφεί τις αδυναμίες της και έτσι να τις διορθώνει. Απαγορεύεται δια νόμου να δει ο ΠΑΟΚ γιατί σε δύο παιχνίδια, που υπολόγιζε να πάρει 6 πόντους, τελικά έκανε ταμείο μία ισοπαλία, και αυτή στη Τούμπα.
Πως γίνεται να πηγαίνει για πρωτάθλημα μια ομάδα, λέμε για τον ΠΑΟΚ, όταν στα δύο πρώτα παιχνίδια δεν φτιάχνει ούτε ένα γκολ. Και χάνει τσαμπουκαλίδικα από αντίπαλο, λέω για τον ΠΑΣ, που δεν έχει βλέψεις πρωταθλητισμού.

Ο ΔΕΛΛΑΣ έστειλε αδιάβαστο τον Τούντωρ, γράφει ο apodytiriakias.gr

Δεν ήξερε που βρισκόταν και που πατούσε ο ΠΑΟΚ στα Γιάννενα. Γι’ αυτό έφυγε ταπεινωμένος και καρπαζωμένος 3-1. Και δεν έχει καμμία δικαιολογία για τη συντριβή του.
Αδιάβαστος και αλαζονικός ήταν ο ΠΑΟΚ στα Γιάννενα. Άρχισε να επιτίθεται στον γηπεδούχο αδιαφορώντας εάν αυτός είναι αλεπού, λιοντάρι, κόμπρα, ποντίκι, ένα κοτόπουλο.
Άνοιξε, λοιπόν, τα φτερά του ο εκτός τόπου και χρόνου ΠΑΟΚ και έκανε ένα ανόητο επιθετικό παιχνίδι σα να είχε απέναντί του αντίπαλο που ενδιαφερόταν μονάχα να μη φάει γκολ.
Τι είδαμε; Ο ΠΑΟΚ, η «μεγάλη» ομάδα να μη μπορεί να αναπτυχθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να διασπάσει την άμυνα της «μικρής» ομάδας και να κερδίσει τον σπουδαίο τερματοφύλακά της. Ταυτόχρονα βλέπαμε τον ΠΑΣ να ξεχύνεται με δύναμη και ταχύτητα διότι πόνταρε με τεράστια εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του να τρυπήσει τον ΠΑΟΚ. Και δεν του έφτανε του ΠΑΣ το 1-0. Ούτε το 2-0!
Τελικά, στα Γιάννενα δικαιώθηκε ο... Δέλλας. Επειδή ο προπονητής της ΑΕΚ μέτρησε καλύτερα το πόσο ζυγίζει σήμερα η ομάδα του και έπαιξε συντηρητικά κόντρα στην Ξάνθη. Πραγματικά ο Δέλλας δεν ανοίχθηκε στην Ξάνθη, όπως στα Γιάννενα ο Ιγκορ- Γρηγόρης- Τούντωρ.
Ο μεν Δέλλας πήρε το «Χ» και γλύτωσε από μια πιθανή «τιμητική» αποτυχία, έστω και με 1-0. Ο δε Τούντωρ γνώρισε την πανωλεθρία.

*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: