Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Εργαλείο από τα λίγα o Σαλίνο!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για έναν από τους πιο αξιόπιστους παίκτες του Ολυμπιακού!

Εργαλείο από τα λίγα o Σαλίνο

• Έβλεπα λοιπόν τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι με το Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ και κράτησα μία σημείωση, για να γράψω δύο λόγια για το Σαλίνο, που στο συγκεκριμένο παιχνίδι έπαιξε αριστερό μπακ, παρότι κλασικός δεξιοπόδαρος. Και τα κατάφερε μια χαρά, έστω κι αν για τέτοια ματς προσφέρεται περισσότερο ο Μαζουάκου, σαν πιο γρήγορος κι επιθετικογενής μπακ και τέλος πάντων αριστεροπόδαρος, άρα να βολεύεται από εκείνη την πλευρά.

• Ο Σαλίνο κατ΄αρχήν είναι ξεκάθαρα πιο αξιόπιστος αμυντικά από το Μαζουάκου. Ακόμη κι αν παίζει αριστερό μπακ. Τρεις-τέσσερις φορές που χρειάστηκε να επέμβει στο παιχνίδι του Σαββάτου, ήταν απολύτως αποτελεσματικός και δεν κινδύνευσε σε καμία περίπτωση ο Ολυμπιακός από αυτόν. Γιατί είναι τσάκαλος. Όσο μπόϊ του λείπει, τόσο ψυχή και πάθος βγάζει στο παιχνίδι. Ακόμη και στον αέρα, τον βλέπεις πως πηδάει και κερδίζει κεφαλιές από αντιπάλους του κατά πολύ υψηλότερους του!

• Αλλά κι επιθετικά το πάλεψε πολύ ο Βραζιλιάνος. Μολονότι ήταν σαφές ότι δεν τον εξυπηρετούσε να βγαίνει από τα αριστερά όντας δεξιοπόδαρος, αυτός έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει ένας σωστός μοντέρνος μπακ. Βγήκε δηλαδή πολλές φορές μπροστά κι έκανε τον εξτρέμ, προσπαθώντας να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα, βοηθώντας πότε τον Ντουρμάζ και πότε τον Σεμπά. Μάλιστα, η αλήθεια είναι ότι η καλύτερη προσωπική ενέργεια από παίκτη του Ολυμπιακού έγινε τελικά από τον Σαλίνο (!), εκεί που μπούκαρε στο φινάλε του α΄ημιχρόνου στην αντίπαλη περιοχή, αλλά νικήθηκε όταν βρέθηκε μπροστά στον γκολκίπερ και λίγο πλάγια.

• Πολλοί μπορεί να βλέπουν κενό στα άκρα της άμυνας του Ολυμπιακού, επειδή πίσω από το Μαζουάκου δεν υπάρχει εναλλακτική. Όμως, σκεφθείτε και τον προπονητή, που βλέπει ότι έχει ένα μπακ σαν τον Σαλίνο, να είναι θεωρηττικά αναπληρωματικός πίσω από Ομάρ και Μαζουάκου. Και να ξέρει πως είναι πολύ κοντά στους δύο άλλους παίκτες. Δεν θα του μπει η ιδέα στο μυαλό, να έχει τρεις βασικούς μπακ, με τον Σαλίνο και για δεξιά και για αριστερά, παρά να έχει τέσσερις βασικούς μπακ;…

• Κατά τα άλλα, άντε να κλείσει σε λίγη ώρα κι ο σέντερ φορ, ο «τρίτος και καλύτερος»…
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: