Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Μετά το Πεκίνο, κοιτούν μπροστά...!!

Το μεσημέρι της Δευτέρας επέστρεψε στην Ελλάδα η αποστολή στίβου που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε την Κυριακή στο Πεκίνο.

Μετά το Πεκίνο, κοιτούν μπροστά...
Με την υπόλοιπη αποστολή δεν επέστρεψαν η Νικόλ Κυριακοπούλου και ο Κώστας Φιλιππίδης, που είχαν επιστρέψει νωρίτερα, όπως και η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία μετέβη απευθείας στη Ζυρίχη.

«Σίγουρα, μπορούσα να πραγματοποιήσω μια καλύτερη εμφάνιση. Περίμενα πως θα είμαι σε θέση να κάνω το 2.29. Δεν είχα ‘καθαρό’ μυαλό και, σε συνδυασμό με την βροχή, δεν κατάφερα να κυμανθώ στο επίπεδο που θα ήθελα. Από εκεί και πέρα, μου έλειπαν αγώνες υψηλού επιπέδου και αυτό φάνηκε και στον τελικό. Γενικώς, οι αγώνες ήταν πολύ καλοί και τους ευχαριστήθηκα», τόνισε ο Κώστας Μπανιώτης.

Δεν έμεινε ικανοποιημένος από την παρουσία του στην κινέζικη πρωτεύουσα ο Λυκούργος Τσάκωνας. «Υπάρχει μια πίκρα για την εξέλιξη και αυτό γιατί μπορούσα να είχα πάρει την πρόκριση. Έπρεπε να φροντίσω να περάσω στον τελικό. Η κούρσα ήταν στα μέτρα μου, όμως ποτέ δεν κοιτάζω τι κάνουν άλλοι», τόνισε ο πρωταθλητής στων 200 μέρων.

«Τώρα, ηρέμησα. Αυτό που συνέβη ήταν από τα απρόβλεπτα. Παρά τον πυρετό, μετά την πρώτη κούρσα ένιωθα πολύ καλά. Δυστυχώς, στον ημιτελικό έκανα τεχνικά λάθη, που δεν μου επέτρεψαν να ‘κυνηγήσω’ κάτι καλύτερο. Είχα πρόταση να κάνω έναν ακόμη αγώνα, ωστόσο αποφάσισα να ξεκουραστώ, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσω την προετοιμασία μου για τη νέα σεζόν», τόνισε ο Κώστας Δουβαλίδης.

Έτοιμος να «γεμίσει μπαταρίες» και να θέσει τους στόχους της επόμενης χρονιάς, εμφανίστηκε ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ. «Το πρόγραμμα τώρα περιλαμβάνει ξεκούραση. Σε ό,τι έχει να κάνει με το 50αρι, δεν είχε νόημα να συνεχίσω. Το πόδι δεν ανταποκρινόταν όπως έπρεπε και έβλεπα πως από τον αγώνα δεν μπορούσα να πάρω αυτό που ήθελα», τόνισε.

«Σίγουρα, είμαι ικανοποιημένη από την γενικότερη εικόνα, όμως, σε κάθε περίπτωση, πιστεύω πως Θα μπορούσα να πάω καλύτερα. Ήταν ένας ωραίος αγώνας, τον οποίο προσπάθησα να απολαύσω», τόνισε η Σοφία Υφαντίδου.

«Είμαι πολύ χαρούμενη με τη συμμετοχή μου σε αυτό το σπουδαίο γεγονός. Γέμισα εμπειρίες και εικόνες και ανυπομονώ ήδη για την επόμενη μεγάλη εμπειρία. Οι αγώνες ήταν πολύ καλοί», τόνισε Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου, συμπληρώνοντας πως: «Στις 6 Σεπτεμβρίου, θα αγωνιστώ στο μίτινγκ του Γκέτεμποργκ και στις 13 στο Κόστριτς στη Γερμανία, ενώ έχω και το Παγκόσμιο Στρατιωτικό», τόνισε.

Χαρούμενη για την επιστροφή της στην Ελλάδα ήταν η Μαρία Μπελιμπασάκη. "Επιτέλους πίσω! Το χάρηκα, μου άρεσε, όμως, σίγουρα θα ήθελα να έχω πετύχει μια καλύτερη επίδοση. Η συμμετοχή μου στον ημιτελικό των 200 μέτρων ήταν μεγάλη υπόθεση», τόνισε η νεαρή σπρίντερ.

«Η ομάδα κατάφερε να κατακτήσει μετάλλιο σε μια μεγάλη διοργάνωση, σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υψηλού επιπέδου. Τα παιδιά στο σύνολό τους προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό, επιδίωξαν να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους και να σταθούν με αξιοπρέπεια. Η χώρα και ο αθλητισμός σε αυτή έχει πολλές δυσκολίες, τις οποίες και είμαστε υποχρεωμένοι να ξεπερνάμε.

Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια μας, την οποία και θα εντείνουμε, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων και των άλλων σπουδαίων διοργανώσεων του 2016, προκειμένου οι αθλητές μας να προετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», είπε ο εθνικός προπονητής, Δημήτρης Ευαγγελόπουλος.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: