Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Θα είναι αρκετές αυτές οι δύο προσθήκες;


Θα είναι αρκετές αυτές οι δύο προσθήκες;

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τα δύο νέα αποκτήματα της ΑΕΚ (Σουκουλίνι και Πέκχαρτ), για το πόσες είναι οι πιθανότητες να βγουν και για τις προσθήκες που χρειάζονταν, αλλά δεν έγιναν.

Για προγραμματισμό και κατά πόσο αυτός ήταν καλός ή κακός σε αυτό το παζάρι, το αφήνω στην κρίση του καθενός. Η δική μου άποψη είναι πως ξεκάθαρα, από την πορεία των πραγμάτων αυτό το παζάρι θα εξελισσόταν σε μεγάλο φιάσκο, αν δεν υπήρχε Πογέτ να καθαρίσει τις άκρες του στην Αγγλία.

Προφανώς η κατάσταση των Σιμόες και Γιόχανσον και η γνώση του Ουρουγουανού γύρω από το τι πάει να συμβεί, τον ώθησε να πάρει έναν ακόμα, ώστε τουλάχιστον να διατηρήσει την αρτιότητα της πιο δυνατής γραμμής της ΑΕΚ. Για επιθετικό ο Πογέτ έπαιξε επίσης ρόλο, από την άποψη πως ενώ η «Ένωση» έψαχνε για το κάτι καλύτερο, εκείνος κράτησε «ζεστό» τον Πέκχαρτ.

Για τον Σουκουλίνι έχω πολύ καλή άποψη. Είναι παίκτης με πιο πολλά στοιχεία από τον Σιμόες, μπορεί να συμμετέχει και στην παραγωγή παιχνιδιού, αλλά να είναι και καθαρά ανασταλτικός. Μπορεί να πλησιάσει την αντίπαλη περιοχή, έχει και δημιουργικά στοιχεία στο παιχνίδι του και θεωρώ πως έστω και σαν δανεικός, έχει υψηλό κίνητρο για να αποδώσει. Θέμα προσαρμογής δεν μπαίνει σε υπερθετικό βαθμό, από την άποψη πως πρόκειται για έναν παίκτη που βρισκόταν ήδη στην Ευρώπη, που δεν έρχεται από άλλη ήπειρο και θεωρώ πως αυτό είναι σημαντικό.

Για τον Πέκχαρτ, ασφαλώς και τα στατιστικά που συνοδεύουν το βιογραφικό του, τα τελευταία χρόνια, δεν είναι ενθαρρυντικά. Από την άλλη μεριά, θεωρώ πως η ΑΕΚ χρειαζόταν έναν παίκτη για μέσα στην περιοχή, ακριβώς γιατί η «Ένωση» δεν διέθετε έναν ποδοσφαιριστή με αυτά τα χαρακτηριστικά. Ένας δυνατός παίκτης μέσα στο «κουτί» που θα τραβάει την αντίπαλη άμυνα πάνω του ήταν απαραίτητος.

Από την άλλη μεριά με την σύμφωνη γνώμη του προπονητή, δεν έγινε ούτε καν απόπειρα για ενίσχυση στην άμυνα, θέση στην οποία πιστεύω πως θα έπρεπε να έχει γίνει σοβαρή έρευνα. Τουλάχιστον αφού χάθηκε και αυτό το παζάρι, θέλω να πιστεύω πως ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί με τον προπονητή, μείνει ή φύγει, θα γίνει μια σοβαρή έρευνα αγοράς ενόψει του καλοκαιριού, προκειμένου να βρεθεί κάτι πολύ αξιόλογο σε αυτή τη θέση. Αν υπάρχουν χρήματα για να διαθέσει κάτι παραπάνω για κάποια θέση στο γήπεδο, μακάρι η ΑΕΚ να το έκανε για κεντρικό αμυντικό. Επίσης υπάρχει και η θέση του εξτρέμ. Η ΑΕΚ ήθελε κάτι σε αυτή τη θέση, δεν βρήκε, δεν πήρε και ευελπιστώ να μην το βρει μπροστά της.

Οι επόμενοι μήνες θα είναι και φορτωμένοι και δύσκολοι. Ήδη η ΑΕΚ μετρά απώλειες για τον αγώνα με τον Ατρόμητο και θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε πως θ’ ανταποκριθεί, χωρίς τον πιο απειλητικό παίκτη της στα εκτός έδρας παιχνίδια της, αλλά και χωρίς τον Σιμόες (κάτι που δεν κατανοώ είναι γιατί επιλέχθηκε αυτό το ματς). Ήδη και για το ματς του Καυταντζογλείου, επιλέχθηκαν να εκτίσουν ποινές οι Γκάλο και Αραβίδης. Οι αντοχές του ρόστερ και του βάθους του, θα δοκιμαστούν σκληρά προσεχώς.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: