Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Ο νέος Ατρόμητος του Δέλλα χωρίς Ναπολεόνι, αλλά με Ματέι!!


Ο νέος Ατρόμητος του Δέλλα χωρίς Ναπολεόνι, αλλά με Ματέι

Έναν πιο δημιουργικό, πιο γρήγορο και πιο επιθετικό Ατρόμητο επιδιώκει να δημιουργήσει και μάλιστα άμεσα ο Τραϊανός Δέλλας, με τους νέους παίκτες να εξυπηρετούν σε θεωρητικό επίπεδο το πλάνο του.

Από τη στιγμή που στις 4 Νοεμβρίου ο Τραϊανός Δέλλας είπε το «ναι» στην πρόταση του Γιώργου Σπανού να αναλάβει τον Ατρόμητο μέχρι το καλοκαίρι, ήξερε τη δύσκολη αποστολή που έπρεπε να φέρει εις πέρας, αφού παρέλαβε μια ομάδα με πλούσιο ταλέντο σε όλες της τις γραμμές, αλλά χωρίς να διαθέτει αγωνιστική ταυτότητα και ψυχολογία.

Γράφει ο Παύλος Κουστέρης

Ο «Τράι» το κατάλαβε από πρώτο χέρι, αφού η θητεία του άρχισε με 3 ήττες (Παναθηναϊκό εντός, Αστέρα εκτός, Πανθρακικό εντός) ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν αγώνες με νίκες (με το «φτωχό» 1-0 κόντρα σε Καλλονή και Πανιώνιο στο Περιστέρι), αλλά και τρεις ισοπαλίες. Αυτό το μίνι σερί 5 αήττητων ματς ουσιαστικά «κατεδαφίστηκε» κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα που η ομάδα του Περιστερίου ηττήθηκε με 2-0 εντός έδρας, με την ανάγκη για ενίσχυση να είναι πιο εμφανής από ποτέ.

«Πρέπει να αλλάξουν πολλά, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε λύσεις», δήλωσε μετά το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Δέλλας και μένει να φανεί αν η σιγουριά του θα επιβεβαιωθεί. Το θετικό για τον «Κολοσσό» είναι ότι τόσο ο ίδιος, όσο και οι παίκτες του δείχνουν την απαιτούμενη αντίδραση όπως φάνηκε στις εκτός έδρας αναμετρήσεις με Παναθηναϊκό (Κύπελλο) και ΠΑΟΚ (πρωτάθλημα) και πλέον ο 40χρονος τεχνικός καλείται να φέρει και τις νίκες σε συνδυασμό με τις πειστικές εμφανίσεις.

Παρ’ όλα αυτά, πλέον δεν μιλάμε για τον ίδιο Ατρόμητο… Τον Ιανουάριο πραγματοποιήθηκαν 5 μεταγραφές, εκ των οποίων οι 4 (Κεϊτά, Παπαδόπουλος, Σουμπίνιο Ματέι) αναμένεται να έχουν βασικότατο ρόλο ενώ ως προσθήκη υπολογίζεται και ο Μίλος Στόιτσεφ που αρχίζει να προσαρμόζεται και να δικαιολογεί σιγά-σιγά τον ντόρο που έγινε το καλοκαίρι για την απόκτησή του.

Στόχος του Τραϊανού Δέλλα είναι να τους ενεργοποιήσει όσο το δυνατόν πιο άμεσα στην ενδεκάδα, καθώς θεωρεί ότι η παρουσία αυτών τριών-τεσσάρων ποδοσφαιριστών μπορούν να αλλάξουν άρδην την εικόνα της ομάδας. Ο Πολ Κεϊτά με την απόδοσή του αποδεικνύει του λόγου το αληθές, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις και προσθέτοντας οντότητα στο χώρο των αμυντικών χαφ.

Τι θέλει στην πραγματικότητα ο κόουτς των «κυανόλευκων»;

Έναν πιο γρήγορο, δημιουργικό και επιθετικό Ατρόμητο, καθώς σε 15 ματς που βρίσκεται στον πάγκο, η ομάδα του έχει πετύχει μόλις 16 γκολ, τα 8 εκ των οποίων στο Κύπελλο με αντιπάλους την Καλλιθέα και τη Λαμία. Το ερώτημα που τίθεται και δικαιολογημένα είναι αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο χωρίς την παρουσία του Στέφανο Ναπολεόνι που μετακόμισε στην Τουρκία.

Χωρίς, φυσικά, να υποτιμηθεί η ποιότητα και η προσφορά του Ιταλού, στην πραγματικότητα η αποχώρησή του μπορεί να εξυπηρετήσει τον «Τράι», καθώς στο 4-2-3-1 που χρησιμοποιεί ο νεαρός τεχνικός, ο Ιταλός έκανε οτιδήποτε άλλο εκτός από το να παίζει στην κορυφή της επίθεσης που είναι η κανονική του θέση. Η πώλησή του έφερε την αγορά του Κοσμίν Ματέι που στο Περιστέρι θεωρούν ότι με τον Ρουμάνο έχουν χτυπήσει «φλέβα χρυσού».

Ο 25χρονος είναι εξτρέμ και με τη… βούλα (που δεν υπήρχε στο ρόστερ, από τη στιγμή που δεν υπολογίζεται ο Μαρσελίνιο) και η παρουσία του θεωρείται απαραίτητη, διότι οι Περιστεριώτες πλην κάποιων σεντρών του Ούμπιντες δεν έχουν δημιουργία από τα άκρα.

Στην κορυφή της επίθεσης υπάρχουν οι Παπαδόπουλος και Λε Ταλέκ που μπορούν να προσφέρουν διαφορετικά πράγματα ο καθένας, ενώ ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στον Σουμπίνιο που αν είναι στην επιθυμητή κατάσταση μπορεί να καλύψει τη θέση του «δεκαριού».

Πιθανές επιλογές Δέλλα στο 4-2-3-1 σε μεσαία γραμμή και επίθεση:

Αμυντικά χαφ: Κεϊτά, Ουσέρο, Πίτου Γκαρσία, Μπίτολο, Μπάλλας

Μεσοεπιθετικοί: Ματέι, Σουμπίνιο, Ούμπιντες, Στόιτσεφ, Μπρίτο, Γροντής, Λημνιός, Μπαστακός

Επιθετικοί: Παπαδόπουλος, Λε Ταλέκ
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: