Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Ο θεσμός των καλύτερων, θέλει αναβάθμιση…!!


Ο θεσμός των καλύτερων, θέλει αναβάθμιση…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sportfm.gr την γνώμη του για το θεσμό της βράβευσης των καλύτερων της χρονιάς για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

• Με όλο το σεβασμό προς τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, νομίζω ότι κάποια στιγμή πρέπει να αναβαθμίσει αυτή την ετήσια γιορτή του, που όσο περνάνε τα χρόνια όλο και χάνει από την αξία και τη λάμψη της, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια.

• Δεν θέλω να σχολιάσω την επιλογή του Καλτσά ως κορυφαίου Έλληνα παίκτη της περασμένης σεζόν -απλά θα έβρισκα πολύ πιο λογική επιλογή π.χ. τον Καρέλη (για να μην πείτε ότι λέω παίκτη του Ολυμπιακού), αλλά δεν θα επικεντρώσω στα πρόσωπα, γιατί δεν είναι εκεί η ουσία για εμένα-αλλού είναι.

• Κατ΄αρχάς δεν έχει κανένα νόημα να γίνεται μία γιορτή 1η Φλεβάρη 2016 και να απονέμει βραβεία για μία σεζόν που έληξε εννιά μήνες πριν, το Μάιο του 2015!!!

• Κατά δεύτερον, όλα πρέπει να είναι πιο ξεκάθαρα για την ανάδειξη των καλύτερων της χρονιάς. Τι σημαίνει «καλύτερη ενδεκάδα του πρωταθλήματος»; Δηλαδή, το τι έκαναν οι παίκτες και οι ομάδες στα Κύπελλα Ευρώπης και στο Κύπελλο Ελλάδας δεν μετράει; Είναι μόνο για το πρωτάθλημα η γιορτή; Και για ποιο λόγο;

• Η γνώμη μου είναι ότι η ψηφοφορία πρέπει να ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν και σε αυτή να συμμετέχουν όχι μόνο οι αρχηγοί των ομάδων, αλλά όλοι οι ποδοσφαιριστές. Διότι αυτό που κάνουν οι δύο-τρεις αρχηγοί κατά βάση είναι να συζητάνε μεταξύ τους, άντε και με τρεις-τέσσερις άλλους συμπαίκτες τους και να ψηφίζουν έτσι...

• Κι η γιορτή για την βράβευση των καλύτερων πρέπει να γίνεται όσο το δυνατό πιο κοντά στο φινάλε της σεζόν κι όχι στα…μέσα της επόμενης. Μόνο έτσι θα αποκτήσει άλλο χρώμα κι άλλη αξία.

• Επίσης θα πρέπει το κριτήριο να είναι η συνολική εικόνα των ομάδων και των παικτών σε μία σεζόν. Κι όχι μόνο στο πρωτάθλημα. Να υπενθυμίσω, παρεμπιπτόντως, ότι σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη, στη Νόβα, ο Βελλίδης, που ψηφίστηκε ως ο καλύτερος γκολκίπερ, είχε πει, «ο Ρομπέρτο είναι ένα επίπεδο πάνω από όλους τους τερματοφύλακες της ελληνικής Λίγκας»…

• Κι ακόμη να υπάρχει ανακοίνωση των αποτελεσμάτων με κάθε λεπτομέρεια. Να ξέρει κι ο κόσμος ποιοί ψηφίστηκαν και ποιοι δεν ψηφίστηκαν. Και να κρίνει.

• Έτσι όπως γίνεται εδώ και χρόνια ο θεσμός, μόνο προς τα πίσω πάει. Εγώ αυτό βλέπω και το σημερινό μου σχόλιο είναι με καλή τη πίστη και με σεβασμό προς τον ΠΣΑΠ. Ας κάνει αυτός ό,τι νομίζει…
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: