Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Η Μίλαν αισιοδοξεί, η Ίντερ νοσεί…!!


Η Μίλαν αισιοδοξεί, η Ίντερ νοσεί…

Το χθεσινό «Derby Della Madonnina» πέρασε στην ιστορία, στέλνοντας στα ουράνια τη Μίλαν και αφήνοντας συντρίμμια στην Ίντερ. Η επόμενη μέρα για τις δύο ομάδες του Μιλάνου και τους πρωταγωνιστές της.

Μετά τη διεξαγωγή της 18ης αγωνιστικής στις 6 Ιανουαρίου, η Ίντερ καμάρωνε μόνη πρώτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Serie A, ενώ λίγες μέρες νωρίτερα οι παίκτες κοινοποιούσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης selfies από τα αποδυτήρια, στις οποίες αποτυπωνόταν το δέσιμο μεταξύ τους. Η συμπολίτισσα Μίλαν από την άλλη γνώριζε εντός έδρας ήττα από την Μπολόνια με μαύρα σύννεφα να απλώνονται πάνω από το προπονητικό κέντρο της ομάδας και τον Σίνισα Μιχάιλοβιτς να «παίζει» το κεφάλι του σε μία σειρά αγώνων που ξεκινούσε άμεσα με το ντέρμπι απέναντι στη Ρόμα.

Γράφει ο Δημήτρης Λιαργκόβας

«Σε είκοσι μέρες καταστρέψαμε ότι χτίζαμε από την αρχή της σεζόν». Τα λόγια αυτά του προπονητή της Ίντερ, Ρομπέρτο Μαντσίνι, μετά την ήττα με 3-0 από την Μίλαν και ενώ μεσοβδόμαδα είχε προηγηθεί ήττα από την Γιουβέντους με το ίδιο σκορ για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου, αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο το σημείο στο οποίο βρίσκονται σήμερα οι «νερατζούρι».

Θα ήταν άδικο όμως να μην αρχίσουμε την καταγραφή της επόμενης μέρας από το στρατόπεδο των νικητών.

Δικαίωμα στο όνειρο η Μίλαν

Ευφορία, ενθουσιασμός και πανηγυρικό κλίμα στους «ροσονέρι» που επιτέλους αρχίζουν να γίνονται ομάδα του Σίνισα Μιχάιλοβιτς ο οποίος, όπως δήλωσε, ένιωσε την μεγαλύτερη έως τώρα χαρά στην προπονητική του καριέρα. Οι θριαμβευτές του ντέρμπι αποκτούν χαρακτήρα, στέκονται όρθιοι, περήφανοι, προτάσσοντας το στήθος και κάνουν βλέψεις για την 3η θέση. «Οι επόμενοι τρεις αγώνες θα δείξουν που βαδίζει η ομάδα», δήλωσε ο εκ των διακριθέντων, Ιγκνάσιο Αμπάτε, δίνοντας το στίγμα της επόμενης μέρας.

inner

«Σίγουρα ο στόχος που έχουμε στο χέρι είναι το Europa League, αλλά με τέτοιες εμφανίσεις μπορούμε να σκεφτόμαστε πως θα είμαστε τρίτοι», ανέφεραν πολλοί ιθύνοντες στο σύλλογο.

Όσον αφορά την «κεφαλή»; O Σίλβιο Μπερλουσκόνι βρέθηκε μετά το τέλος του αγώνα στα αποδυτήρια για να συγχαρεί την ομάδα και να συμμετάσχει στους πανηγυρισμούς. Τελευταία φορά που ο «Presidente» είχε βρεθεί εκεί ήταν στις 8 Νοεμβρίου 2015 μετά τον αγώνα με την Αταλάντα (0-0), για να δώσει τα εύσημα στην ομάδα του Έντι Ρέγια για την εξαιρετική της εμφάνιση!

Μετά τον αγώνα ο «Cavaliere» δείπνησε με φίλους από την πολιτική που αποτελεί την άλλη του μεγάλη αγάπη. Βγαίνοντας από το εστιατόριο στις 2 το πρωί, εμφανίστηκε ευδιάθετος και απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων οι οποίοι ήθελαν να μάθουν για το αν επίκειται ανανέωση του συμβολαίου του Μιχάιλοβιτς (σε γκάλοπ που διενεργείται στην ιστοσελίδα της Gazzetta dello Sport το 88.6% τάσσεται υπέρ της παραμονής του Σέρβου), το οποίο λήγει το καλοκαίρι.

inner

«Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την επόμενη σεζόν. Εξαρτάται σε ποια θέση θα βρίσκεται η ομάδα τον Μάιο. Τα αποτελέσματα θα κρίνουν τα πάντα όπως συμβαίνει με όλους τους προπονητές σε όλα τα κλαμπ», δήλωσε ενώ φάνηκε λίγο «ψυχρός», αρνούμενος τα δώσει συγχαρητήρια στον προπονητή, αφού «τα συγχαρητήρια αξίζουν στην ομάδα. Αν ο Μιχάιλοβιτς είναι προπονητής της Μίλαν σημαίνει ότι ο σύλλογος θεωρεί πως δουλεύει καλά». Αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε για τον διακαή του πόθο, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Αντόνιο Κόντε, την ίδια στιγμή που ο Μαρτσέλο Λίπι ,σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, να είναι πάντα έτοιμος να αποδεχθεί την πρόσκληση-πρόκληση.

Το μενού είχε αναφορά και στις διοικητικές εξελίξεις. Η συμφωνία με το Tαϊλανδό επιχειρηματία (Μπι) δεν έχει σφραγιστεί ακόμα, όμως γι’ αυτό οφείλεται η κρίση που υπάρχει στην κινεζική αγορά. Χρειάζεται υπομονή αλλά στο μεταξύ υπάρχει διαπραγμάτευση και με άλλους ενδιαφερόμενους. Στόχος είναι να εξασφαλιστεί το μέλλον των «ροσονέρι» προκειμένου να γίνουν ξανά πρωταγωνιστές στην Ιταλία, αλλά και στην Ευρώπη.

Μεταγραφές δεν προβλέπονται παρόλο που ο σύλλογος εξοικονόμησε 3 εκατομμύρια από το συμβόλαιο του Νάιτζελ Ντε Γιονκ που λύθηκε, ενώ υπάρχει πιθανότητα ο Λουίζ Αντριάνο να πουληθεί σε ομάδα της Κινας κάτι για το οποίο υπάρχει χρονικό περιθώριο, αφού η διορία για τη δήλωση της λίστας για το ασιατικό Champions League είναι μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.

Ίντερ σε κρίση...
Στην Ίντερ η ατμόσφαιρα μυρίζει… μπαρούτι. Ο κίνδυνος να χαθεί ο έλεγχος είναι ορατός μετά τις αποτυχίες του Ιανουαρίου. Οι «νερατζούρι» έχουν συγκεντρώσει μόλις 5 βαθμούς στις 6 τελευταίες αναμετρήσεις και υπεύθυνος της «κρίσης» όπως δείχνει και σχετική ψηφοφορία στην Gazzetta dello Sport, είναι ο Ρομπέρτο Μαντσίνι (με 77,8%). Ο Ιταλός τεχνικός, μετά το επεισόδιο που είχε με τον προπονητή της Νάπολι στον προημιτελικό του Κυπέλλου (πιάστηκαν στα χέρια), έχασε τον έλεγχο και στο ντέρμπι.

inner

Αρχικά αποβλήθηκε από τον πάγκο λόγω έντονων διαμαρτυριών προς τον διαιτητή και κατευθυνόμενος στα αποδυτήρια ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο προς τους οπαδούς της Μίλαν που εκείνη την ώρα τον αποδοκίμαζαν. Υπήρχε όμως και συνέχεια. Μετά τη λήξη του αγώνα, δίνοντας συνέντευξη στο συνδρομητικό κανάλι που κάλυπτε τον αγώνα, όταν ρωτήθηκε εάν ο εκνευρισμός του Ικάρντι οφείλεται στην κριτική που του άσκησε έπειτα από μία χαμένη ευκαιρία την προηγούμενη αγωνιστική («αυτό το γκολ το βάζω και στα πενήντα μου», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά) εξερράγη μπροστά στην κάμερα βάλλοντας κατά πάντων βλέποντας παντού εχθρούς που θέλουν το κακό της ομάδας.

inner

Αργότερα, ήρεμος πια, μέσω twitter ζήτησε «συγγνώμη» για τις πράξεις του και τη συμπεριφορά του, το κακό όμως είχε γίνει και αποτυπώνει το κλίμα και τον εκνευρισμό που υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Περίπου 100 φίλοι της Ίντερ, μέλη της Curva Nord (ο μεγαλύτερος σύνδεσμος οπαδών των «νερατζούρι») συγκεντρώθηκαν μετά το ντέρμπι στο πάρκινγκ του σταδίου περιμένοντας τους παίκτες. Πενταμελής αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τους Ικάρντι, Στάνκοβιτς και Ζανέτι, οι απαραίτητες εξηγήσεις δόθηκαν, όπως και η «συγγνώμη» από όλους τους παίκτες για την εμφάνισή τους, οι εξηγήσεις τους κρίθηκαν επαρκείς και όλοι αποχώρησαν ήρεμα. Ο αρχηγός της ομάδας, Μάουρο Ικάρντι ανήρτησε μία δήλωση του πρώην προέδρου της ομάδας Μάσιμο Μοράτι, στέλνοντας μήνυμα αγάπης και ενότητας. «Η Ίντερ είναι το Μιλάνο. Οι οπαδοί της είναι οι πραγματικοί Μιλανέζοι. Η Ίντερ αντιπροσώπευε πάντα με περηφάνια το Μιλάνο στον αθλητισμό».

Ο πρώτος σκόρερ της περσινής σεζόν δεν ξεκίνησε βασικός στα δύο τελευταία παιχνίδια της ομάδας (ήττες από Γιουβέντους, Μίλαν με 3-0 αμφότερες) με τις «κακές γλώσσες» να λένε πως τα έχει… σπάσει με τον προπονητή του. Κανείς, επίσης, δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί ο Φελίπε Μέλο από βασικός έγινε μόνιμος παγκίτης ή γιατί ο Κοντογκμπιά, μεταγραφή 35 εκατ. ευρώ, δεν αγωνίζεται.

inner

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ακόμα και την ύστατη στιγμή, η μεταγραφολογία δεν σταματά. Ο Μαντσίνι θεωρεί πως η λύση βρίσκεται στην έλευση του Μπανέγκα, για τον οποίο υπάρχει συμφωνία με τη Σεβίλλη για το καλοκαίρι, από τώρα. Κάτι τέτοιο όμως δεν φαίνεται εφικτό. Ο Μοντόγια επέστρεψε στην Μπαρτσελόνα (η οποία τον έδωσε στην Μπέτις), ενώ γίνεται προσπάθεια για την απόκτηση του Ελβετού κεντρικού αμυντικού Λακρουά από τη Σιόν.

Θετικό το γεγονός πως οι αγωνιστικές υποχρεώσεις «τρέχουν», καθώς την Τετάρτη υπάρχει εμβόλιμη αγωνιστική με εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στην Κιέβο Βερόνα. Εκεί ίσως να βρίσκεται και η λύση των προβλημάτων, αφού η επιστροφή στις νίκες θα φέρει πάλι την ηρεμία και την ευκαιρία για ανασυγκρότηση .Σε διαφορετική περίπτωση η κρίση θα επιδεινωθεί...
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: