Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Capital Controls στη Super League!!

Λίγα χρήματα ξοδεύτηκαν στην Super League στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ να ξοδεύουν λίγο περισσότερο. Ξανά πρώτος σε πωλήσεις ο Ολυμπιακός.

Capital Controls στη Super LeagueΟ Ιανουάριος είναι ο μήνας που οι ομάδες κλείνουν τις τρύπες στα ρόστερ τους και βγαίνουν στο παζάρι ώστε να καλύψουν τις όποιες αγωνιστικές αδυναμίες.

Στη Super League ο φετινός Γενάρης δεν ήταν για πολλές σπατάλες, με αποτέλεσμα να γίνουν μόνο οι απολύτως απαραίτητες κινήσεις, κυρίως από τους «μεγάλους» που επαναπροσδιορίζουν τους στόχους τους, ενόψει του δεύτερου μισού της σεζόν.

Αναμφίβολα, ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που κέρδισε τις εντυπώσεις με τις μεταγραφικές κινήσεις, ξοδεύοντας τα περισσότερα απ’ όλους σε μεταγραφές, ενώ τους «πράσινους» ακολούθησε ο ΠΑΟΚ με τις προσθήκες του Βελλίδη και του Χατζηισαΐα.

Από την άλλη, για ακόμα μια φορά ο κερδισμένος της υπόθεσης ήταν ο Ολυμπιακός, που δεν είχε ανάγκη για ενίσχυση και ταυτόχρονα κατάφερε να «ξεφορτωθεί» περιπτώσεις παικτών που δεν υπολογίζονταν, αποκομίζοντας και κέρδος, τακτική που ακολουθούν με συνέπεια οι «ερυθρόλευκοι» τα τελευταία χρόνια.

Συνολικά αποχώρησαν από τη Σούπερ Λιγκ 87 ποδοσφαιριστές και μπήκαν στα ταμεία των ομάδων 8,3 εκ. ευρώ, ενώ ήρθαν 75 παίκτες, για τους οποίους οι ελληνικές ομάδες ξόδεψαν 3,1 εκ. ευρώ.

Το sport-fm.gr παρουσιάζει το «ταμείο» των ομάδων της Σούπερ Λιγκ μετά το τέλος της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.

Ολυμπιακός

Έλαβε: 3,8 εκ. ευρώ
Ξόδεψε: -

Οι πρωταθλητές Ελλάδος κατάφεραν να βάλουν στα ταμεία τους 3,8 εκ. ευρώ, ενώ δεν χρειάστηκε να ενισχυθεί το ρόστερ με κάποια προσθήκη.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να απαλλαχθεί από παίκτες που δεν υπολογίζονταν και μάλιστα βάζοντας ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό στα ταμεία του. Ο Γιαταμπαρέ πωλήθηκε στη Βέρντερ Βρέμης έναντι του ποσού των 2,5 εκ. ευρώ, ενώ η Σταντάρ Λιέγης απέκτησε τον Ντοσεβί με 1,3 εκ. ευρώ.

Παναθηναϊκός

Έλαβε: 2,5 εκ. ευρώ
Έδωσε: 1,2 εκ. ευρώ

Ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα με τις περισσότερες προσθήκες σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο, αλλά παρ’ όλα αυτά στο τελικό «ταμείο» οι «πράσινοι» βγαίνουν κερδισμένοι ελέω... Καρέλη.

Η μεταγραφή του Νίκου Καρέλη στη Γκενκ έβαλε στα ταμεία του «τριφυλλιού» το ποσό των 2,5 εκ. ευρώ, ενώ οι πράσινοι ξόδεψαν σε μεταγραφές περίπου 1,2 εκ. ευρώ.

Οι «πράσινοι» έδωσαν για την απόκτηση του Βιγιαφάνιες 550 χιλ. ευρώ, ενώ για να κάνουν δικός τους τον Ολιβιέ Μπουμάλ έδωσαν στον Πανιώνιο 300 χιλ. ευρώ. Επιπλέον οι «πράσινοι» έδωσαν γύρω στις 100 χιλ. ευρώ για το δανεισμό του Μαμούτε και 120 χιλ. ευρώ για τον Εβαντζελίστα.

ΠΑΟΚ

Έλαβε: -
Έδωσε: 1,3 εκ. ευρώ

Το ποσό του 1,3 εκ. ευρώ ξόδεψε σε μεταγραφές ο ΠΑΟΚ, με τις προσθήκες των Βελλίδη και Χατζηισαϊα.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» απέκτησε τον Βελλίδη από τον ΠΑΣ έναντι 750 χιλ. ευρώ, ενώ 550 χιλ. ευρώ κόστισε η μεταγραφή του Δημήτρη Χατζηισαϊα.

ΑΕΚ

Έλαβε: -
Έδωσε: -

Ίσα βάρκα, ίσα νερά για στο μεταγραφικό παζάρι για την «Ένωση». Οι Ζουκουλίνι και Πέγχαρτ ήρθαν με τη μορφή δανεισμού, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» δεν προχώρησαν σε κάποια πώληση παίκτη.

Αστέρας Τρίπολης

Έλαβε: -
Έδωσε: 140 χιλ. ευρώ

Δεν μπήκαν χρήματα από μεταγραφές στα ταμεία του Αστέρα, ενώ η προσθήκη του Στανισάβλιεβιτς από τη Βοϊβοντίνα κόστισε στους Αρκάδες 140 χιλ. ευρώ.

Ατρόμητος

Έλαβε: 400 χιλ. ευρώ
Έδωσε: 130 χιλ. ευρώ

Στον Ατρόμητο θα πρέπει να μάθουν να ζουν δίχως τον Στέφανο Ναπολεόνι που αποχώρησε με προορισμό την Τουρκία και τη Μπασακσεχίρ.

Οι Περιστεριώτες έβαλαν στα ταμεία τους από τη μεταγραφή του Ιταλού 400 χιλ. ευρώ, ενώ οι μεταγραφές των Ματέι και Κεϊτά στοίχησαν συνολικά 130 χιλ. ευρώ.

ΠΑΣ Γιάννινα

Έλαβε: 750 χιλ. ευρώ
Έδωσε: -

Η μεταγραφή του Μάρκου Βελλίδη στον ΠΑΟΚ, έβαλε στα ταμεία του ΠΑΣ το ποσό των 750 χιλ. ευρώ.

Παναιτωλικός

Έλαβε: -
Έδωσε: -

Ξάνθη

Έλαβε: -
Έδωσε: -

Πλατανιάς

Έλαβε: -
Έδωσε: -

Καλλονή

Έλαβε: 30 χιλ. ευρώ
Έδωσε: -
Ο Κεϊτά έφυγε από τη Μυτιλήνη με προορισμό τον Ατρόμητο, έναντι του ποσού των 30 χιλ. ευρώ.

Πανθρακικός

Έλαβε: -
Έδωσε: -

Πανιώνιος

Έλαβε 850 χιλ. ευρώ
Έδωσε: -

Κερδισμένος βγήκε ο Πανιώνιος σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο, αφού ο «ιστορικός» που βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία, κατάφερε με την φετινή παρουσία του, να τον προσέξουν οι «μεγάλοι».

Ο Μπουμάλ έφυγε για τον Παναθηναϊκό έναντι 300 χιλ. ευρώ, ενώ η μεταγραφή του Χατζηισαϊα στον ΠΑΟΚ, έβαλε στα ταμεία της ομάδας της Νέας Σμύρνης, 550 χιλ. ευρώ.

Βέροια

Έλαβε: 35 χιλ. ευρώ
Έδωσε: -

Το ποσό των 35 χιλ. ευρώ έλαβε η Βέροια από τη Βίκινγκ για τον Ιμπραήμ.

Λεβαδειακός

Έλαβε: -
Έδωσε: 35 χιλ. ευρώ

Τον Μερεμπασβίλι από τη Βέροια απέκτησε ο Λεβαδειακός, έναντι 35 χιλ. ευρώ.

Ηρακλής

Έλαβε: -
Έδωσε: -

* Τα παραπάνω στοιχεία είναι από την ιστοσελίδα transfermarkt*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: