Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Πολλά τα ντέρμπι στη Λατινική Αμερική

Ντέρμπι κορυφής περιλαμβάνει η 14η αγωνιστική στην προκριματική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου στη ζώνη της Λατινικής Αμερικής. Η Βραζιλία φιλοξενεί την Παραγουάη με τις δύο ομάδες να ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με 24 βαθμούς.

Η Χιλή που ακολουθεί υποδέχεται τη Βολιβία και θέλει νίκη και παράλληλα ισοπαλία στο ματς της "σελεσάο" έτσι ώστε να μπει και πάλι οδηγός στην κούρσα για την πρόκριση στα τελικά του παγκοσμίου κυπέλλου.

Η Αργεντινή αναμένεται να έχει δύσκολο έργο απέναντι στο Εκουαδόρ. Το υψόμετρο φοβίζει τον Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος θέλει μόνο το τρίποντο, ελπίζοντας σε στραβοπάτημα των παραπάνω για να ισοβαθμήσει στην πρώτη θέση. Ωστόσο ο Ισημερινός μόνο αδιάφορος δεν είναι, αφού έχει τους ίδιους βαθμούς με την Ουρουγουάη και κυνηγάει την πέμπτη θέση που οδηγεί στα μπαράζ. Η τελευταία φιλοξενείται από τη Βενεζουέλα που είναι ένα βαθμό πίσω τους, έχοντας τους ίδιους στόχους.

Οι αγώνες γίνονται ξημερώματα της Πέμπτης:

00:05 Εκουαδόρ - Αργεντινή
02:00 Κολομβία - Περού
02:50 Βραζιλία - Παραγουάη
04:00 Χιλή - Βολιβία
04:00 Βενεζουέλα - Ουρουγουάη

Η βαθμολογία

Η βαθμολογία
1. Βραζιλία 24
2. Παραγουάη 24
3. Χιλή 23
4. Αργεντινή 22
------------------------
5. Ουρουγουάη 17
-----------------------
6. Ισημερινός 17
7. Βενεζουέλα 16
8. Κολομβία 14
9. Βολιβία 12
10. Περού 7

# Οι τέσσερις πρώτες ομάδες προκρίνονται στα τελικά του Μουντιάλ, ενώ η πέμπτη της βαθμολογίας θα δώσει αγώνες μπαράζ με την τέταρτη της βαθμολογίας από την προκριματική ζώνη της Κεντρικής, Βόρειας Αμερικής και Καραϊβικής (CONCACAF).

Δεν υπάρχουν σχόλια: