Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

ΠΑΟΚ Ο Βιτόλο, οι Αργεντίνοι και ο Παπαδόπουλος

Ξεκίνημα εβδομάδας με τον μεταγραφικό σχεδιασμό του ΠΑΟΚ να συνεχίζεται με τους στόχους της ομάδας της Θεσσαλονίκης να είναι λίγο πολύ γνωστοί για την περαιτέρω ενίσχυση του ρόστερ. Ο Βιτόλο με το φλερτ να δείχνει προχωρημένο, αναζήτηση επιθετικού με το βάρος να ρίχνεται στην Αργεντινή και στον Δημήτρη Παπαδόπουλο και ενός αριστερού μπακ.

Στην διάρκεια της εβδομάδας αναμένεται να ξεκαθαρίσει μια και καλή το τι μέλλει γενέσθαι με τον Βίκτορ Βιτόλο. Ο 25χρονος μέσος μπορεί να δένεται με συμβόλαιο με την Ρασίνγκ Σανταντέρ από την οποία όμως έχει να λαμβάνει και σε πρόσφατες δηλώσεις του δεν δίστασε να τονίσει πως θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα και σε ομάδα που θα αγωνίζεται στο Europa League.

Με τον τρόπο αυτό ο Βιτόλο φωτογράφισε πως θα συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ με το μόνο που απομένει να είναι η λύση του συμβολαίου του με την Ρασίνγκ Σανταντέρ. Την ίδια ώρα ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Άρης έχει έρθει σε συμφωνία με την ισπανική ομάδα όπως τόνισε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ, Γιάννης Κόντης, στο περιθώριο της παρουσίασης του Λεάντρο Γκρασιάν.

Όσον αφορά την αναζήτηση λύσης ενίσχυσης της επίθεσης του ΠΑΟΚ; Το βάρος φαίνεται να πέφτει στην αγορά της Αργεντινής ενώ στο τραπέζι έχει πέσει και το όνομα του διεθνή Δημήτρη Παπαδόπουλου που έχει μείνει ελεύθερος από την Λέτσε.

Από την Αργεντινή τα ονόματα που παίζουν είναι αυτά του Λουτσιάνο Λεγκιζαμόν της Άρσεναλ Σαραντί που βρίσκεται στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας και ακολουθούν τα ονόματα των Αντρές Ρίος της Ρίβερ Πλέιτ και Χοακίν Λαριβέι της Βελέζ. Επίσης από την χώρα της Λατινικής Αμερικής εξετάζεται και ο πρώην αριστερός μέσος της Ρίβερ Πλέιτ, Ρούμπενς Σαμπουέζα.

Ακόμα στην διάρκεια της εβδομάδας φαίνεται πως θα κλείσει θετικά για τον ΠΑΟΚ η απόκτηση με τον Μπρούνο Τσιρίλο με επίτευξη συμφωνίας και με την Ρετζίνα για την ελευθέρας του μετά από αυτήν με τον 32χρονο Ιταλό αμυντικό την περασμένη εβδομάδα για συμβόλαιο δύο ετών.

Βαρόμετρο στην απόκτησή του το αν θα αποκτηθεί νωρίτερα ο Ζοάο Πάουλο Αντράντε από την Πόρτο μετά τις επαφές που έχουν προηγηθεί με τους νταμπλούχους Πορτογαλίας να καθυστερούν να αποφασίσουν. Ενδιαφέρον για την απόκτησή του θα πρέπει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες μέρες έχει δείξει και η ρουμάνικη Κλουζ.

Όσον αφορά τους υπάρχοντες στον ΠΑΟΚ αναμένουν την απάντηση της Πόρτο εκτός από τον Αντράντε και για τον Βιεϊρίνια στην πρόταση που έχουν καταθέσει για την απόκτησή του. Παράλληλα μέσα στις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει το μέλλον των Βασίλη Λάκη και Παντελή Κωνσταντινίδη με όλα να δείχνουν ότι θα αποτελέσει παρελθόν.

Τέλος στα εκτός αγωνιστικά αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και λίγες μέρες οι δύο από τους πέντε οπαδούς του ΠΑΟΚ που είχαν συλληφθεί και ακολούθως καταδικαστεί με ποινές φυλάκισης από το δικαστήριο μετά το ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Τούμπας αφέθηκαν ελεύθεροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: