Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Στο προσκήνιο το γήπεδο του Ηρακλή...


Ο Αντώνης Ρέμος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου Το γήπεδο του Ηρακλή και πάλι στο προσκήνιο. Ο Ντίνος Γογάκος, μέλος της επιτροπής γηπέδου του ΓΣ Ηρακλής, προχωρά σε μια ενδιαφέρουσα ενημέρωση, μεταφέροντας όσα διατυπώνουν οι Ιταλοί αρχιτέκτονες του έργου. Στην αρχική του τοποθέτηση, ο κ. Γογάκος ανέφερε τα εξής:

«Η προμελέτη προχωρά κανονικά, χθες έγινε νέα συνάντηση της επιτροπής με τον κ. Καρακάση και τους Ιταλούς και πήραμε μια νέα εικόνα του γηπέδου. Έχουμε ήδη σαφή ιδέα για το νέο γήπεδο και μπορώ να πω πως είμαστε ικανοποιημένοι».

Αναλύοντας περισσότερο το στάδιο που βρίσκεται αυτή την στιγμή η προμελέτη, ο κ. Γογάκος είπε επίσης: «Στις επαφές που έχουμε με την αρχιτεκτονική ομάδα των Ιταλών ανταλλάσουμε ιδέες, γίνονται προτάσεις κτλ για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είναι σαφές άλλωστε ότι όλα πρέπει να γίνουν σύμφωνα με τις επιταγές και τους κανόνες της Uefa αλλιώς δεν θα αδειοδοτηθεί το γήπεδο. Συζητάμε λοιπόν για πολλές λεπτομέρειες όπως π.χ. τα δημοσιογραφικά θεωρεία, ο περιβάλλοντας χώρος, τα αποδυτήρια κτλ Οι αρχιτέκτονες καταθέτουν προτάσεις για βελτιώσεις και μετά από συζήτηση, εμείς ως επιτροπή δίνουμε την τελική έγκριση, πραγματικά κάθε λεπτομέρεια τίθεται στο τραπέζι και παίρνονται οι κατάλληλες αποφάσεις».

Στα ερωτήματα των φίλων της ομάδας για την χωρητικότητα του γηπέδου, ο κ. Γογάκος τόνισε: «Γίνεται ένα υπερσύγχρονο γήπεδο, θα έχει 22.000 -24.000 θέσεις ενώ αν μας επέτρεπε ο νόμος θα μπορούσαμε να το κάνουμε και μεγαλύτερο, ίσως στο μέλλον γίνει κι αυτό».

Στην διάρκεια της κουβέντας πάντως έγινε σαφές ότι η οικογένεια του Ηρακλή έχει μερικά παράπονα από την Πολιτεία καθώς υπάρχει απροθυμία να τηρηθούν ορισμένα από τα συμφωνηθέντα, σχετικά με αυτό το ζήτημα ο κ. Γογάκος είπε: «Ο ΓΣ ζήτησε άλλα 10 στρέμματα από την Πολιτεία και η απάντηση ήταν ότι αυτό δεν προβλέπεται από την υπάρχουσα σύμβαση. Εμείς πάντως διαφωνούμε σε αυτό, πιστεύουμε το αντίθετο, τα στρέμματα αυτά τα θέλουμε για πάρκινγκ αλλά δεν βλέπω να υπάρχει θέληση να δοθούν. Θα πιέσουμε πάντως για να συμβεί αυτό, στείλαμε επίσης έγγραφο στην Πολιτεία και ζητάμε την καταβολή της 1ης δόσης των συμφωνηθέντων από την σύμβαση Λιάνη, είχε εγκριθεί τότε ένα ποσό ύψους 4 εκ. ευρώ και ζητάμε τις 812.000 ευρώ, δεν ξέρω όμως τι προτίθεται να κάνει η Πολιτεία. Εμείς ως ΓΣ Ηρακλής ζητάμε απλά τα συμφωνηθέντα τα προηγούμενα χρόνια, τίποτε περισσότερο. Ξέρετε στα γραφεία του ΓΣ βρήκα και μια απόφαση του κ. Φούρα για την καταβολή 100.000.000 δρχ στον Ηρακλή μέσω ΟΠΑΠ για την κατασκευή γηπέδου. Ας μας πουν τελικά ποιες είναι οι προθέσεις τους, αν έχουν σκοπό να βοηθήσουν ή όχι, δεν λέμε να χτίσουν το γήπεδο απλά να μας δώσουν όσα μας έχουν υποσχεθεί»

Κλείνοντας, ο κ. Γογάκος ανέφερε τα εξής: «Τον Σεπτέμβριο πιστεύω ότι η προμελέτη θα έχει μπει στην τελική της φάση, θα είναι έτοιμη η μακέτα και θα είναι πλήρης ο φάκελος, έτσι μπορούμε να συνεχίσουμε στα επόμενα βήματα για την κατασκευή του γηπέδου»

Στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού έγινε μια συνάντηση του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ηρακλής, Αντώνη Ρέμο. Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι το Καυτανζόγλειο θα επισκεφθεί επιτροπή της ΓΓΑ προκειμένου να μελετήσει το θέμα της περίφραξης και της ασφάλειας. Μάλιστα ο κ. Ιωαννίδης δήλωσε ότι έδωσε εντολή στη Γενική Γραμματεία για περιμετρική, αλλά και κάθετη περίφραξη των κερκίδων και προσθήκη τουαλετών στο πέταλο της θύρας 10.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΑΕ σημείωσε: «Είμαστε ικανοποιημένοι από τη θέση του κ. Ιωαννίδη. Ήταν σημαντική αυτή η επίσκεψη, καθώς παρακάμψαμε την γραφειοκρατία για ένα τόσο σημαντικό και επείγον θέμα για τον Ηρακλή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: