Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Στοίχημα η νέα χρονιά για Κόκε

koke_panigiriko.jpgΟ Σέρχιο Κόκε άκουσε πολλά πέρυσι και τη νέα αγωνιστική χρονιά θέλει να αποδείξει και πάλι το ταλέντο του ενώ ανέφερε ότι είναι ένα στοίχημα για τον Αρη. Ο Ισπανός επιθετικός ξέρει ότι ο κόσμος έχει πάρα πολύ μεγάλες προσδοκίες για την ομάδα αλλά δεν θέλει να του υποσχεθεί τίποτα και τονίζει ότι δεν θα πήγαινε σε άλλη ελληνική ομάδα.


Αναλυτικά η συνέντευξη του στην «Εξέδρα»:
Κατ' αρχάς, αυτό το διάστημα της προετοιμασίας είναι σίγουρα το δυσκολότερο για εσάς…
«Ολες οι προετοιμασίες στην αρχή της χρονιάς είναι το πιο δύσκολο και σκληρό κομμάτι για τους παίκτες. Δεν γίνεται διαφορετικά όμως. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να προσαρμοστούμε όλοι στα νέα δεδομένα. Ηρθαν πολλοί καλοί παίκτες, αλλά το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι διατηρήθηκε ο περσινός κορμός της ομάδας. Αυτό θα μας βοηθήσει πολύ».

Ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις σου για τη νέα χρονιά όσον αφορά το πώς θα εμφανιστεί ο Αρης;
«Η διοίκηση έχει κάνει σημαντική προσπάθεια. Ενίσχυσε την ομάδα με σημαντικούς ποδοσφαιριστές τη μεταγραφική περίοδο, αφού οι παίκτες που ήρθαν είναι υψηλού επιπέδου. Μένει φυσικά να το αποδείξουν και μέσα στο γήπεδο. Οσο πιο γρήγορα προσαρμοστούν τόσο το καλύτερο για εμάς».

Μετά την περσινή κακή χρονιά θεωρείς ότι η νέα σεζόν είναι ένα στοίχημα για σένα;
«Οπως και για μένα, έτσι και για την ομάδα μου η περσινή χρονιά ήταν κακή. Πρέπει όμως όλοι να γυρίσουμε σελίδα και να δουλέψουμε σκληρά γιατί ξεκίνησε μια καινούργια χρονιά. Εχουμε έναν κόσμο απαιτητικό και πρέπει να του δείξουμε κάτι καλύτερο».

Ο επιθετικός παίρνει ζωή από το γκολ. Ο Αρης μπορεί να περιμένει περισσότερα γκολ από εσένα στο νέο πρωτάθλημα;
«Πέρσι έχασα την εμπιστοσύνη μου γιατί τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα ήθελα. Ημουν πολλές φορές μόνος μου στην επίθεση, αλλά και τις προηγούμενες χρονιές που πέτυχα περισσότερα γκολ υπήρξαν παιχνίδια που πάλι ήμουν μόνος στην κορυφή. Εχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και με τη βοήθεια του Θεού πιστεύω ότι θα τα καταφέρω πολύ καλύτερα φέτος».

Μίλησες για μοναξιά στην επίθεση. Φέτος θα έχεις δίπλα σου έναν παίκτη της αξίας του Αμπρέου…
«Σίγουρα αυτό είναι ένα ερώτημα που με αφορά, αλλά πιο πολύ αφορά τον προπονητή μου, το πώς θα παίξουμε με τον Αμπρέου. Το σίγουρο είναι ότι ο Αμπρέου αλλά και ο Γκρασιάν θα με βοηθήσουν να νιώθω πιο ελεύθερος στην επίθεση και να μπορώ να κάνω περισσότερα πράγματα. Το θέμα είναι να φανούμε όλοι χρήσιμοι για την ομάδα».

Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο;
«Ολοι ξέρουμε καλά ότι ο κόσμος μας έχει πάρα πολύ μεγάλες προσδοκίες για την ομάδα. Οπως είπα, έχει παραμείνει ο κορμός και πάνω σε αυτόν θα δουλέψουμε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι παίζει και ο αντίπαλος. Γενικώς δεν πρέπει να γεμίζουμε τα μυαλά μας με τίτλους και υποσχέσεις. Τα τελευταία χρόνια αγγίξαμε μία φορά τον τίτλο, αλλά δεν τα καταφέραμε. Γι’ αυτό δεν θέλω φέτος να υποσχεθώ τίποτα. Το μόνο που υπόσχομαι είναι να αφήσουμε τον καλύτερο εαυτό μας μέσα στο γήπεδο κα ίσως έτσι, τον τέταρτο χρόνο μου στον Αρη, να έρθει επιτέλους ένας τίτλος».

Ποια είναι τα λάθη που κάνατε πέρσι, αλλά δεν πρέπει να επαναλάβετε τη νέα χρονιά για να πετύχετε τους στόχους σας;
«Ηταν ένα πολύ δυνατό χτύπημα για εμάς ο αποκλεισμός από το Κύπελλο UEFA. Μας πλήγωσε όλους γιατί δεν το περιμέναμε και μας έριξε το ηθικό. Ο αποκλεισμός... μας βάραινε σε πολλά παιχνίδια του πρωταθλήματος και αργήσαμε να συνέλθουμε. Το ένα έφερε το άλλο και στη συνέχεια τα πράγματα δεν βγήκαν όπως θα θέλαμε μέσα στο γήπεδο. Ολα αυτά όμως πρέπει να τα αφήσουμε πίσω. Τη νέα χρονιά πρέπει όλοι να καταλάβουμε καλά σε ποια ομάδα βρισκόμαστε και να δείξουμε μέσα στο γήπεδο ότι αξίζουμε να φοράμε αυτήν τη φανέλα».

Μίλησες για τον κορμό που δεν άλλαξε. Οι παίκτες όμως που αποτελούσατε τον κορμό πέρσι, εσύ, ο Νάτσο, ο Νέτο, ο Λέμπο και οι άλλοι, δεν κάνατε καλή χρονιά. Πιστεύεις ότι έχετε να αποδείξετε κάτι παραπάνω του χρόνου;
«Οταν μιλάω για τον κορμό δεν εννοώ μόνο τρεις - τέσσερις παίκτες. Εννοώ το γενικότερο κλίμα που υπάρχει στην ομάδα και στα αποδυτήρια. Υπάρχει κλίμα φιλίας, ο Μαζίνιο μας άλλαξε τη νοοτροπία και έχουμε μεγαλύτερη πίστη στους εαυτούς μας. Ολοι ξέρουμε ότι για να παίξουμε στην ενδεκάδα πρέπει να παλέψουμε σκληρά».

Ακούστηκαν διάφορα το τελευταίο διάστημα περί μεταγραφής σου στη Μάλαγα. Ειπώθηκε μάλιστα ότι άδειασες το σπίτι σου για να φύγεις. Τι ισχύει τελικά;
«Να ξεκαθαρίσουμε πρώτα ότι στη Μάλαγα είναι το σπίτι μου. Εκεί ζει η οικογένειά μου και οι φίλοι μου. Ο πρόεδρος της ομάδας είναι φίλος μου, αλλά αυτήν τη στιγμή η Μάλαγα περνάει μια δύσκολη φάση και δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές, πόσο μάλλον να πάρει εμένα. Το σπίτι μου το άδειασα γιατί πολύ απλά θα αλλάξω σπίτι. Δεν υπάρχει θέμα να φύγω».

Θα πήγαινες σε άλλη ελληνική ομάδα;
«Oχι. Δεν θα μπορέσω να νιώσω αλλού όπως στον Αρη. Ο κόσμος με έχει αγκαλιάσει κι αν έφευγα θα ήταν σαν να τον πρόδιδα».

Σε ξένη ομάδα;
«Αυτό αφορά και τον Αρη. Αν έρθει μια πρόταση από ομάδα του εξωτερικού και είναι καλή για όλους, ίσως να το σκεφτούμε».

Κακά τα ψέματα, φαίνεται ότι το νέο πρωτάθλημα θα είναι πάλι δύο ταχυτήτων. Στη μία ανήκουν ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό και στην άλλη οι υπόλοιπες ομάδες. Πιστεύεις ότι μπορεί να αλλάξει αυτό;
«Είδα στην τηλεόραση το τελευταίο φιλικό του Παναθηναϊκού, αλλά δεν διαπίστωσα κάτι τέτοιο. Αν εννοείτε δύο ταχυτήτων λόγω των μπάτζετ που έχουν ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό, τότε ναι, αλλά δεν παίζουν μπάλα τα μπάτζετ. Ο Αρης έχει πλήρες ρόστερ και θα δείξει μέσα στο γήπεδο φέτος με πράξεις ότι μπορεί να πάει πολύ καλύτερα από ό,τι πέρσι».

Παρά την περσινή κακή χρονιά σου, ο κόσμος σε αποθέωσε στην πρώτη προπόνηση της ομάδας στου Χαριλάου. Τι σήμαινε αυτό για σένα;
«Για μένα αυτό σημαίνει τα πάντα. Αν δεν ήταν αυτοί, εγώ σίγουρα αυτήν τη στιγμή θα βρισκόμουν σε άλλη ομάδα. Κλείνω τα μάτια μου και όταν σκέφτομαι αυτό το γεγονός ανατριχιάζω. Εγώ και οι συμπαίκτες μου πρέπει να τα δώσουμε όλα γι’ αυτόν τον κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: