Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Πού να ‘σαι τώρα - Φρανκ Γκραντέλ

Ως εξωτερικό «διαμέρισμα» της γαλλικής δημοκρατίας, η Γουαδελούπη δεν είναι μέλος της FIFA και δεν έχει το δικαίωμα να συμμετέχει σε προκριματικές φάσεις Παγκοσμίων Κυπέλλων. Ωστόσο είναι μέλος της CONCACAF και της CFU και μπορεί να λάβει μέρος στις αντίστοιχες διοργανώσεις, όπως το εν εξελίξει (στις ΗΠΑ) Gold Cup.

Μάλιστα ένας ειδικός κανονισμός, μόνο για το Gold Cup, επιτρέπει σε Γάλλους παίκτες γεννημένους στη Γουαδελούπη (ή οι γονείς τους) να συμμετέχουν στη διοργάνωση, εφόσον δεν έχουν αγωνιστεί στην εθνική Γαλλίας τα προηγούμενα πέντε χρόνια. Αντίθετα, κάθε παίκτης της Γουαδελούπης μπορεί να αγωνιστεί στην εθνική Γαλλίας ανά πάσα στιγμή.

Μην απορήσετε λοιπόν αν δείτε τον Φρανκ Γκραντέλ μια ημέρα να φορά τη στολή του Φαμπιάν Μπαρτέζ!

Το πέρασμά του από την Ελλάδα; Μικρό και σύντομο. Ο συμπαθής τερματοφύλακας φόρεσε τα γάντια της SKODA Ξάνθης τη σεζόν 2003-04, αγωνιζόμενος σε 16 αγώνες Α’ Εθνικές και 2 Κυπέλλου. Με αρκετά καλά αντανακλαστικά, δέχθηκε άνω των δύο τερμάτων μόνο από ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Ηρακλή.

Γεννημένος στις 17 Μαρτίου 1978 στο Ποντ α Πιτρ της Γουαδελούπης, ο Γκραντέλ ξεκίνησε την επαγγελματική καριέρα του από τη Μπεσανσόν το 1999 και το 2001 πήγε στη Λιμπούρν Σαν Σεουρίν. Μετά την Ξάνθη αγωνίστηκε στην Τρουά και το 2005 πήγε στην Ολλανδία, όπου έμεινε για τρεις σεζόν για λογαριασμό της Ουτρέχτης. Από τη νέα σεζόν θα φορά τη φανέλα της Ντιζόν.

Το 2007 ήταν η κορυφαία του χρονιά αφού αναδείχθηκε καλύτερο τερματοφύλακας του Gold Cup. Στο φετινό κλήθηκε από τον Ροζέ Σαλνό στην 23άδα όμως εντέλει χάνει το τουρνουά λόγω τραυματισμού.



--

Koubanezos

Δεν υπάρχουν σχόλια: