Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

«Μπορούμε το πρωτάθλημα»

filomeno_proponisi.jpgΑποφασισμένοι να κάνουν την υπέρβαση είναι φέτος στον ΠΑΟΚ όπως παραδέχτηκε ο Λούσιο Φιλομένο. Ο Αργεντινός επιθετικός τόνισε ότι ο η ομάδα του μπορεί να φτάσει ακόμα και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα όσα έχει συναντήσει ως τώρα στο σύλλογο της Θεσσαλονίκης και τον κόσμο του «δικεφάλου».

Ακολουθεί η συνέντευξη του Φιλομένο στην «Εξέδρα» και τον Σταύρο Κόλκα:

- Σε αυτές τις πρώτες ημέρες τι ζητάει ο προπονητής σας;
«Αυτό που κάνουμε εδώ στην προετοιμασία είναι να ρίχνουμε το βάρος μας στη φυσική κατάσταση παρά στο θέμα της τακτικής. Θα έχουμε τον χρόνο να μιλήσουμε και γι' αυτά, όμως, πρώτα πρέπει να ετοιμαστούμε για τους ευρωπαϊκούς αγώνες που έρχονται».

- Ποια στοιχεία μπορείς να προσθέσεις στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ;
«Εγώ είμαι εδώ να δουλέψω, να θυσιαστώ αν χρειαστεί για τον ΠΑΟΚ, όπως νομίζω και κάθε άλλος παίκτης της ομάδας. Αν μπορώ να σκοράρω θα το κάνω, αν μπορώ να περάσω ασίστ θα το κάνω. Είμαι εδώ για να δουλέψω και πάνω από όλα και όλους μας είναι ο ΠΑΟΚ. Μακάρι να μπορέσω να παίξω όλα τα παιχνίδια, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι θα δίνω όλο μου τον εαυτό για να ικανοποιήσω αυτούς που με επέλεξαν».

- Τι πιστεύεις ότι έλειψε από τον ΠΑΟΚ κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν και δεν κατάφερε το κάτι παραπάνω;

«Η περσινή χρονιά ήταν θετικότατη. Ολα άλλαξαν μέσα σε έναν χρόνο, έπειτα από ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα, αφού είχε προηγηθεί ένα πολύ κακό. Αυτό που έκανε η ομάδα ήταν ένα μεγάλο βήμα, καθώς η διαφορά των δυο ομάδων στα δυο χρόνια ήταν τεράστια. Πρέπει να είμαστε ομάδα, όπως πέρσι, έτσι και φέτος. Πιστεύω ότι μπορούμε να το πετύχουμε και να κατακτήσουμε τους στόχους μας».

- Δηλαδή, ο ΠΑΟΚ μπορεί και να πάρει το πρωτάθλημα;
«Γιατί όχι; Δεν ξέρει κανείς τι μπορεί να συμβεί. Ολα είναι μέσα στο μυαλό μας και αν το προσεγγίσουμε σωστά, όλα μπορούν να συμβούν».

- Πώς βλέπεις την ποιότητα της ομάδας;

«Εχουμε καλούς παίκτες, αρκετά μεγάλα ονόματα, αλλά αυτό πρέπει να το δείξουμε σο γήπεδο μέσα από τη συνολική δουλειά. Πιστεύω ότι αν δείξουμε ενότητα εντός και εκτός γηπέδου, τότε θα μπορέσουμε να κάνουμε πολλά πράγματα».

- Δείχνεις να προσαρμόστηκες άμεσα.
«Το πιο σημαντικό στο ποδόσφαιρο είναι το να 'μιλάς' μαζί με τους άλλους παίκτες στο παιχνίδι. Εκεί δεν υπάρχει Ελληνας, Αργεντινός, Βραζιλιάνος, χριστιανός, μουσουλμάνος, υπάρχει το ποδόσφαιρο και εκεί πρέπει να συνεννοούμαστε. Να μπορούμε να μιλάμε τη γλώσσα του ποδοσφαίρου. Δεν θα είχε νόημα αν είμαστε καλοί φίλοι εκτός γηπέδου και μέσα στο γήπεδο να μην καταφέρουμε να κάνουμε κάτι καλό. Ετσι κάπως το αντιμετωπίζω και για αυτόν τον λόγο έχω καλή επαφή με όλα τα παιδιά».

- Στις δύο φορές που ήρθες στην Τούμπα δεν έχασες. Πώς το βλέπεις αυτό;
«Το αποτέλεσμα είναι και συγκυρίες. Θα πρέπει να είμαστε δυνατοί στην έδρα μας και να μην πετάμε βαθμούς. Πλέον για να πάρουμε πρωτάθλημα θα πρέπει να κερδίσουμε τον Αστέρα Τρίπολης και όλες τις ομάδες που δεν θεωρούνται ντέρμπι. Ειδικά στην έδρα μας. Είναι σημείο-κλειδί για να φτάσουμε και πάλι ψηλά».

- Πώς αισθάνεσαι που θα αγωνίζεται σε μια ομάδα που ήδη πούλησε 18.000 εισιτήρια διαρκείας;
«Είναι θετικό. Θέλω να παίζουμε με πίεση του κόσμου υπέρ μας. Είναι καλύτερο από το να έχεις λίγο κόσμο στο γήπεδο. Μου δίνει κίνητρο και είναι ωραία αίσθηση. Δεν θα μου άρεσε να έχουν μόνο οι άλλες ομάδες κόσμο και να παίζω αντίπαλός τους. Ο κόσμος μας δείχνει έμπρακτα ότι στηρίζει και αυτό είναι το σημαντικότερο από όλα».

- Πώς αισθάνθηκες στην πρώτη ανοιχτή προπόνηση της ομάδας;
«Πρώτη φορά ένιωσα τέτοιο συναίσθημα στην καριέρα μου. Είναι εκπληκτικό. Ενιωσα δέος με αυτόν τον κόσμο. Εμείς θα πρέπει να τους δείξουμε πράγματα στο γήπεδο για να το ανταποδώσουμε. Και όχι μόνο γι' αυτούς, αλλά και για εμάς».

- Εκανες και μια αλλαγή σε πόλη. Πώς σου φαίνεται η Θεσσαλονίκη;
«Επειδή είμαι από το Μπουένος Αϊρες, έχω συνηθίσει στις μεγάλες πόλεις. Καλά ήταν στην Τρίπολη, γιατί ήταν ήρεμα και μπορούσα να έχω οικογενειακή ζωή, όμως, τη Θεσσαλονίκη τη νιώθω πιο οικεία».

- Αφησες την Τρίπολη για να έρθεις στον ΠΑΟΚ. Πώς σου φαίνεται αυτή η αλλαγή;
«Δεν είναι εύκολο να συγκρίνεις. Είχα προτάσεις πριν από δύο χρόνια, αλλά τελικά προτίμησα να πάω στην Ευρώπη και την Τρίπολη. Σεβάστηκα ότι οι άνθρωποί του με πλησίασαν ζεστά και μου έδειξαν με κάθε τρόπο ότι με θέλουν. Ηθελα να δοκιμάσω τις δυνάμεις του στην Ευρώπη. Αυτά τα δυο χρόνια ήταν όμορφα, και μάλιστα στο διάστημα αυτό απέκτησα και ένα παιδί. Ηθελα όμως να ξαναζήσω την πίεση μιας μεγάλης ομάδας και να έχεις πιο υψηλούς στόχους. Αυτό πιστεύω ότι θα με βελτιώσει και θα μου δώσει μεγαλύτερο κίνητρο».

Ο Λούσιο Φιλομένο θυμάται τους οπαδούς του ΠΑΟΚ από το περσινό παιχνίδι της Τρίπολης. «Μου είχαν γράψει το σπίτι γεμάτο συνθήματα. Είδε η γυναίκα μου γραμμένα παντού ΠΑΟΚ και με ρωτούσε τι έγινε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: