Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

ΠΑΟΚ: Παρουσιάστηκε ο Μίρκο Σαβίνι

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το νέο της μεταγραφικό απόκτημα παρουσίασε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ το μεσημέρι της Παρασκευής (10/07) στην Τούμπα.

Τις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ έκανε ο πρώην παίκτης της Νάπολι και συμπαίκτης του Ζήση Βρύζα στην Φιορεντίνα, στην επίσημη παρουσίασή του από την ΠΑΕ.

"Ο ΠΑΟΚ είναι μία μεγάλη ομάδα. Η εμπειρία να έρθω στην Ελλάδα μου φάνηκε ενδιαφέρουσα. Έχει παίκτες που γωρίζω όπως ο Μπρούνο Τσιρίλο και ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς αλλά και ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Κάτι που με έκανε να δεχτώ να παίξω στον ΠΑΟΚ".

Για τους στόχους του, ο Σαβίνι τόνισε: "Επειδή είμαστε σημαντική ομάδα θα παίζουμε κάθε Κυριακή με τον ίδιο τρόπο και στα ίσα τις μεγάλες ομάδες. Να πάμε πολύ καλά σε όλες τις διοργανώσεις αλλά θα τις βλέπουμε ξεχωριστά. Θα προχωράμε βήμα βήμα όσο καλύτερα μπορούμε".

Ο Ιταλός ξεκαθάρισε τα πράγματα όσον αφορά τη θέση στην οποία αγωνίζεται: "Ξεκίνησα σαν κεντρικός αμυντικός, αλλά παίζω στα αριστερά της άμυνας. Το παιχνίδι μου προσανατολίζεται στις αμυντικές λειτουργίες. Προτιμώ να μην ανεβαίνω τόσο".

Για τον Βρύζα, είπε: "Γνωρίζω την σοβαρότητα και την προσωπικότητα του και ήταν ένας πολύ σημαντικός λόγος για να έρθω εδώ".

Όσον αφορά το πλάνο του ΠΑΟΚ, δήλωσε: "Φυσικά και γνωρίζω το πλάνο που υπάρχει. Όταν κάποιος υπογράφει για 3 χρόνια γνωρίζει το πρότζεκτ. Ξέρω ότι ο ΠΑΟΚ είναι μία μεγάλη ομάδα και σκοπεύω μέσα σε αυτά τρία χρόνια να γίνουμε καλύτεροι".

Και για το πότε θα είναι έτοιμος; "Θα ξεκινήσω να δουλεύω από την πρώτη μέρα και ο προπονητής θα κρίνει το πότε θα είμαι έτοιμος".

Ενημερωμένος όσον αφορά τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, έδειξε να είναι ο Σαβίνι: "Δεν έχω μιλήσει ακόμα με οπαδούς. Μου έχουν μεταφέρει ότι είναι πολύ ζεστοί και δημιουργούν όμορφη ατμόσφαιρα. Είναι σαν αυτούς της Νάπολι".

Τέλος για τον αν υπήρχαν προτάσεις από άλλες ομάδες, είπε: "Στην Ιταλία υπήρχαν προτάσεις αλλά τίποτα το φοβερό. Η πιο σοβαρή ήταν η πρόταση του ΠΑΟΚ και κυρίως λόγο του Βρύζα που μου εξήγησε το πρότζεκτ και ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ ήταν η πρώτη μου επιλογή".

Δεν υπάρχουν σχόλια: