Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Διπλή ενίσχυση για τον καλαθοσφαιρικό “Γηραιό”

Ο Ηρακλής από την πρώτη στιγμή που τελείωσε το προηγούμενο πρωτάθλημα θα έπρεπε να σχεδιαστεί από μηδενική βάση για την επόμενη χρονιά. Ο “Λε-Κα” ανακοινώθηκε σε τριετή βάση και πλέον έμενε οι συζητήσεις να φτάσουν στις πρώτες ανακοινώσεις για το ρόστερ. Ο Ραλφ Μπούτσι έστειλε πρώτος το συμβόλαιό του και χθες είχαν σειρά ο Σπύρος Κέκελης και ο Σωτήρης Καραποστόλου. Αμφότεροι, είναι και με τη βούλα πλέον παίκτες του Ηρακλή, αφού βρέθηκαν χθες στο Κατσάνειο και παρουσιάστηκαν από την νέα τους ομάδα. Παρουσία του Δημήτρη Τριανταφύλλου, του Τάσου Αδαμίδη, του Λευτέρη Κακιούση, του Φώτη Θέου και των εκπροσώπων των παικτών, οι δύο Έλληνες παίκτες ντύθηκαν και επίσημα στα “κυανόλευκα” δείχνοντας απόλυτα ικανοποιημένοι για την επιλογή τους.

Κακιούσης: “Θα βοηθήσουν”

Ο “Λε-Κα” υποδέχτηκε τους δύο παίκτες στην νέα τους ομάδα και στην συνέχεια τόνισε. “Τον Σπύρο τον γνωρίζω καλά και περιμένω πολλά απ’ αυτόν. Θα μας βοηθήσει πάρα πολύ, καθώς είναι ένα ποιοτικό πλέι μέικερ. Ο Σωτήρης είναι μια σημαντική προσθήκη. Είναι έμπειρος παίκτης και θα αποτελέσει ένα από τα βασικά γρανάζια της ομάδας”.
Αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις του Ηρακλή, ο προπονητής της ομάδας απέφυγε να ονοματίσει τους στόχους, αλλά τόνισε ότι σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες προσθήκες: “Είμαστε σε επαφές με δύο παίκτες και πολύ σύντομα θα έχουμε νεότερα. Γενικά, δεν μας ενδιαφέρει να κάνουμε κινήσεις εντυπωσιασμού. Μαζί με τους ανθρώπους της διοίκησης κινούμαστε μεθοδικά και έχουμε αποφασίσει να μην σκορπίσουμε χρήματα χωρίς να έχουμε αποτέλεσμα. Έχουμε πολύ καλή χημεία με όλους τους συνεργάτες και τη διοίκηση και είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά όλοι θα κριθούμε στο τέλος”.

“Επιστρέφω ύστερα από 12 χρόνια”

Ο Σπύρος Κέκελης ύστερα από 12 χρόνια επέστρεψε στην ομάδα που ανδρώθηκε και φυσικά στις πρώτες του δηλώσεις και επίσημα σαν παίκτης του Ηρακλή τόνισε. “Επιστρέφω σε μία ομάδα που αποτέλεσε για μένα το πρώτο σπίτι μου στο μπάσκετ. Είχαμε και παλιότερα συζητήσεις, αλλά φέτος είναι η καλύτερη συγκυρία με την απόφαση της διοίκησης να εμπιστευθεί την τεχνική ηγεσία στον Λευτέρη Κακιούση. Όταν έπαιζα στον Ηρακλή, ο Κακιούσης ήταν το πρότυπό μας μέσα στο γήπεδο και είναι πολύ σημαντικό ότι θα συνεργαστώ μαζί του. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε η διοίκηση, πλέον, μένει να δουλέψουμε, για να πάμε τον Ηρακλή εκεί που θέλει ο κόσμος του” τόνισε ο έμπειρος γκαρντ, που έχει ανακοινωθεί εδώ και πολλές μέρες από τον “Γηραιό”, απλά και τυπικά χθες υπέγραψε ο παίκτης το συμβόλαιό του.

“Πρόκληση για μένα ο Ηρακλής”

O Σωτήρης Καραποστόλου από την μεριά του, αφού τελείωσε την ατομική προπόνηση στο Ιβανώφειο, βρέθηκε στο Κατσάνειο και υπέγραψε το συμβόλαιό του με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, παρουσία του εκπροσώπου του. Ο ίδιος φάνηκε απόλυτα ικανοποιημένος από την συμφωνία με τον Ηρακλή και τόνισε ότι οι συζητήσεις μιας εβδομάδας είχαν αίσιο τέλος. “Νομίζω ότι έρχομαι σε μία ιστορική ομάδα και ο Ηρακλής αποτελεί για μένα πρόκληση. Έπαιξε και ρόλο και η παρουσία του Λευτέρη Κακιούση, που δίνει στον Ηρακλή μία δεδομένη σοβαρότητα και αξιοπιστία. Ο στόχος είναι συγκεκριμένος και ελπίζω στο τέλος το πρόσημο να είναι θετικό. Αυτό που μένει πλέον είναι να δουλέψουμε και να γίνουμε πάνω από όλα ομάδα. Πολλά λόγια δεν χρειάζονται” τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ο “Καραπιστολέρο”.
Την προηγούμενη σεζόν (από τα μέσα και μετά) έπαιζε στην Α1 με την Ολύμπια Λάρισας. Είχε ξεκινήσει τη σεζόν στην Κύπρο και στον Κεραυνό Στροβόλου. Ο Λαρισαίος στην καταγωγή παίκτης ξεκίνησε την καριέρα του στον Περσέα. Στη συνέχεια πήγε στον Γ.Σ. Λάρισας, έφυγε στην Αμερική όπου έπαιξε στο “Southern New Hampshir University” πήγε στη Γερμανία και στους “Artlant Dragons” και γύρισε στην Ελλάδα. Έπαιξε στον Άρη, στον Μακεδονικό, στον Πανελλήνιο, στο Ρέθυμνο. Ο 31χρονος γκαρντ, ο οποίος ολοκλήρωσε την περυσινή χρονιά στην Ολύμπια Λάρισας, υποβλήθηκε σήμερα σε ιατρικές εξετάσεις που πιστοποίησαν πως είναι υγιής και στη διάρκεια της ημέρας υπέγραψε το συμβόλαιό του το συμβόλαιο του. Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: