Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Φουλ επίθεση 90 λεπτών

Φουλ επίθεση 90 λεπτών

Με την προσδοκία πως η νίκη είναι εφικτή απόψε στο ντέρμπι επί του Ολυμπιακού και με επιθετικό σχήμα τριών κυνηγών θα παραταχθεί σήμερα ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα μπροστά στο δικό του θερμό κοινό, που αποζητά την διάλυση της αρνητικής παράδοσης στα παιχνίδια απέναντι στους Πειραιείς. Η τελευταία προπόνηση έγινε χθες το απόγευμα στην Τούμπα με τον Φερνάντο Σάντος να δοκιμάζει αυτό το σχήμα που σήμερα θα παρατάξει στον αγωνιστικό χώρο.
Στην τελευταία αυτή προπόνηση συμμετείχε στο χαλάρωμα με την υπόλοιπη ομάδα και ο Πάμπλο Κοντρέρας, δείγμα της προόδου που παρουσιάζει η κατάσταση του και επιδέχεται την συμμετοχή του στο κανονικό πρόγραμμα από την καινούργια εβδομάδα.
Μετά το τέλος της προπόνησης ο Πορτογάλος προπονητής ανακοίνωσε την αποστολή, η οποία αποτελείται από τους: Χαλκιά, Kρέσιτς, Αραμπατζή, Τσιρίλο, Σαβίνι, Λίνο, Μπιζέρα, Μαλεζάς, Γκαρσία, Σορλέν, Ιβιτς, Φωτάκη, Βερόν, Βιεϊρίνια, Κονσεϊσάο, Μουσλίμοβιτς, Φιλομένο, Κουτσιανικούλη και Παπάζογλου.
Απόντες για την ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι οι τραυματίες Βιτόλο, Μουν, Κοντρέρας, Αμπουμπακάρι, Σνάουτσνερ και Κουτζαβασίλης ως τρίτος τερματοφύλακας.

Το σχήμα

Όπως φάνηκε και από τις προηγούμενες προπονήσεις ο τεχνικός του ΠΑΟΚ έχει σχεδιάσει να παίξει επιθετικά απέναντι στον Ολυμπιακό, ο οποίος έρχεται με μηδενικό παθητικό στα φετινά του παιχνίδια. Το γεγονός πως η φιλοξενούμενη ομάδα δεν είναι και στα καλύτερα της, με την πρόσφατη αλλαγή τεχνικής ηγεσίας και η περιορισμένη επιθετική της δραστηριότητα, δίνει το περιθώριο στον ΠΑΟΚ να κάνει αυτός το δικό του παιχνίδι και να παίξει με δυο ταχείς πλάγιους επιθετικούς, όπως είχε συμβεί και στον αγώνα κατά του Λεβαδειακού, ώστε να πετύχει το γκολ που είναι και το επιθυμητό ώστε να φτάσει στη νίκη.
Οι μόνες αλλαγές συγκριτικά με τον αγώνα της Τρίπολης είναι στην επίθεση και το κέντρο με την προσθήκη των Κουτσιανικούλη και Σορλέν στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, ενώ όπως είναι φανερό θα περιοριστούν στον πάγκο αντίστοιχα οι Κονσεϊσάο και Ιβιτς. Αντί της εμπειρίας ο Σάντος διαλέγει ταχύτητα και με τους δυο παίκτες που επιστρέφουν στον αρχικό σχεδιασμό ο Δικέφαλος αισιοδοξεί πως θα πετύχει πλήγματα στα νώτα του Ολυμπιακού, κάτι που μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο του αγώνα.
Το αρχικό σχήμα δεν θα αλλάξει στην άμυνα με τους Αραμπατζή, Λίνο στα πλάγια και τους Τσιρίλο, Σαβίνι στο κέντρο, ενώ η μεσαία γραμμή θα συγκροτηθεί από τους Γκαρσία, Φωτάκη και Σορλέν. Στην επίθεση ο Μουσλίμοβιτς θα είναι η αιχμή, με τους Βιεϊρίνια-Κουτσιανικούλη στα άκρα και στα γκολπόστ ο Χαλκιάς.

Διαρκής επίθεση

Απέναντι σε μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ δεν θα παίξει άκριτα επιθετικά αλλά με σύνεση και προσοχή και ο Σάντος έδειξε σε βίντεο στους παίκτες του, πώς να είναι προσηλωμένοι στις αντεπιθέσεις των φιλοξενούμενων, ώστε να αποφευχθούν παγίδες όπως αυτή που στοίχισε στην Ολλανδική Αλκμααρ το γκολ της μεταξύ τους αναμέτρησης την περασμένη Τετάρτη. Ο τεχνικός ηγέτης του ΠΑΟΚ ζήτησε υπομονή και πολύ προσοχή στον τομέα της συνεργασίας, τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά. Γκολ σαν αυτό που δέχτηκε η ομάδα του στην Τρίπολη πρέπει να αποφευχθούν σε κάθε περίπτωση και σε κάθε παιχνίδι και η διαπίστωση πως η ομάδα είναι σε καλό δρόμο, έδωσε και την αισιοδοξία πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να φτάσει στη νίκη.Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: