Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Σαν θρίλερ πήρε το ντέρμπι η Γιουνάιτεντ!


Ο Ρούνι στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Γκίβεν Με γκολ του Μάικλ Οουεν στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, η Γιουνάιτεντ επικράτησε με 4-3 της Σίτι στο μεγάλο ντέρμπι του Μάντσεστερ.
Σε ένα από τα συναρπαστικότερα ντέρμπι όλων των εποχών στο Ολντ Τράφορντ, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν τρεις φορές και οι "μπλε" ισοφάρισαν ισάριθμες.

Στο 2' ο Ρούνι άνοιξε το σκορ με κοντινό σουτ, αφού δέχτηκε τη μπαλιά του Εβρά. Στο 16' όμως ο Μπεν Φόστερ έκανε μεγάλο λάθος, ο Τέβες του έκλεψε τη μπάλα και έδωσε στον Μπάρι για να ισοφαρίσει.
Η Σίτι κράτησε τις ισορροπίες στο πρώτο ημίχρονο, είχε μάλιστα δοκάρι με τον Τέβες στο 45', αλλά η Γιουνάιτεντ μπήκε δυνατά στο δεύτερο. Και από σέντρα του εκπληκτικού Γκιγκς στο 49' με κεφαλιά ο Φλέτσερ έβαλε πάλι τη Γιουνάιτεντ μπροστά.
Ωστόσο ο Γκρεγκ Μπέλαμι με κεραυνό έξω από την περιοχή ισοφάρισε και πάλι στο 52'.
Η Γιουνάιτεντ κυριάρχησε στη συνέχεια, ο Σέι Γκίβεν έκανε καλές αποκρούσεις, αλλά στο 80' ο Ντάρεν Φλέτσερ με νέα κεφαλιά, πάλι από σέντρα του Γκιγκς έκανε το 3-2. Η Σίτι δεν φαινόταν να έχει δυνάμεις, αλλά ένα λάθος του Φέρντιναντ άλλαξε τις ισορροπίες. Ο τελευταίος πέταξε τη μπάλα πάνω στον Πετρόφ, αυτός έδωσε στον Μπέλαμι, που μπήκε από τα αριστερά και πλάσαρε δύσκολα τον Φόστερ.
Ο διαιτητής Ατκινσον έδωσε τέσσερα λεπτά καθυστερήσεις, η Γιουνάιτεντ έκανε και μια αλλαγή. Το παιχνίδι έφτασε στο 96' με τον προπονητή της Σίτι Μαρκ Χιούζ να διαμαρτύρεται ότι έχει τελειώσει, ο Γκιγκς είδε τον Οουεν μόνο στην περιοχή, του έδωσε τη μπάλα και ο τελευταίος έκανε το τελικό 4-3.

Δεν υπάρχουν σχόλια: