Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Τα φώτα στον Βορρά

paok_osfp.jpg«Θεσσαλονίκη – Γιάννινα με δύο παπούτσια πάνινα» τραγουδάει ο Γιώργος Νταλάρας και θα μπορούσε κάλλιστα να αναφέρεται στο δεύτερο μισό της τέταρτης αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον βρίσκεται στην συμπρωτεύουσα με το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό (21:15 Novasports1) ενώ στην Ήπειρο δίνεται η μάχη του ΠΑΣ με την ΑΕΚ (16:45, Novasports1). Κόντρα Θεσσαλονίκης – Αθήνας υπάρχει και στην πρωτεύουσα με τον Παναθηναϊκό να φιλοξενεί τον Άρη (19:00, Novasports1).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Παρότι είναι νωρίς, τέτοια ματς μπορεί στο τέλος να μετράνε. Γι' αυτό και αμφότεροι βλέπουν την αναμέτρηση πολύ σοβαρά και θέλουν το αποτέλεσμα. Ο Λεβαδειακός θέλει να χρησιμοποιήσει το όπλο της έδρας και να ρεφάρει την ήττα της πρεμιέρας από την Καβάλα, ενώ ο Εργοτέλης φέτος γιορτάζει και τον ακούν που το φωνάζει!

ΓΗΠΕΔΟ: Λιβαδειάς
ΩΡΑ: 16:45
ΜΕΤΑΔΟΣΗ: Novasports 2
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παπασταμάτης, Σαραϊδάρης, Τουμπακάρης.
ΠΡΟΣΩΠΟ: -
ΣΤΟΙΧΗΜΑ: 1: 2,15 Χ: 2,90 2: 2,90
ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΓΛΥΚΙΑ: Ο Λεβαδειακός έχει χάσει μόλις δύο φορές σε συνολικά (εντός κι εκτός) οκτώ παιχνίδια με τον Εργοτέλη, δημιουργώντας μια θετική παράδοση. Αποκορύφωμα το περυσινό 4-0, με δύο γκολ του Ντιμπάλα.
(ΑΝ) 1: Η έδρα θα κάνει και φέτος το θαύμα της.
(ΑΝ) Χ: Εχθρός του καλού, είναι το καλύτερο.
(ΑΝ) 2: Ο Εργοτέλης θα έχει σπάσει την παράδοση.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΑΕΚ

“And what about... Everton???”!!!! Η ΑΕΚ επιστρέφει πληγωμένη από την Αγγλία και την περιμένει εξαιρετικά δύσκολη αποστολή στα Γιάννινα. Μια αποστολή που αν δεν την φέρει εις πέρας, μπορεί να δημιουργηθούν περαιτέρω θέματα! Ο ΠΑΣ είναι πάντα δυνατός στην έδρα του και καλείται να δώσει δεύτερο συνεχόμενο τεστ δυνατοτήτων απέναντι στους ισχυρούς του πρωταθλήματος. Στο προηγούμενο... κόπηκε στις λεπτομέρειες και την Κυριακή θέλει μια νίκη-επιβεβαίωση.

ΓΗΠΕΔΟ: Ζωσιμάδων
ΩΡΑ: 16:45
ΜΕΤΑΔΟΣΗ: Novasports1
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καλόπουλος, Τρύφωνας, Μπαλτάς.
ΠΡΟΣΩΠΟ: Ο Πέτρος Κανακούδης ήταν ένας από τους παίκτες που απασχόλησαν την ΑΕΚ το καλοκαίρι και τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο πρώην παίκτης του Αστέρα μετακόμισε, εντέλει, στα Γιάννινα.
ΣΤΟΙΧΗΜΑ: -
ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΓΛΥΚΙΑ: Με Ντούσαν Μπάγεβιτς προπονητή και σκόρερ τους Λάκη και Νικολαΐδη, η ΑΕΚ είχε κερδίσει το 2003 2-0 στα Γιάννινα στο τελευταίο ματς των δύο ομάδων στην Α' Εθνική.
(ΑΝ) 1: Θα αρχίσουν να μαζεύονται πολλά σύννεφα για τον Μπάγεβιτς.
(ΑΝ) Χ: Θα πυκνώσει η ομίχλη για τον Παράσχο.
(ΑΝ) 2: Ποιος ασχολείται μωρέ με την Ευρώπη;

ΞΑΝΘΗ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

Το ντέρμπι δύο τοπικών κοινωνιών που παίρνουν πολύ σοβαρά το συγκεκριμένο ματς κάθε χρόνο. Η Ξάνθη θα έχει προπονητή μετά το ματς, όποιον αποφασίσει ο Χρήστος Πανόπουλος, αλλά προς το παρόν χρειάζεται την πρώτη νίκη στη σεζόν, όπως και ο Πανθρακικός. Η ομάδα της Κομοτηνής, μάλιστα, είναι σε ακόμα δυσκολότερη θέση, αφού δεν έχει ούτε βαθμό.

ΓΗΠΕΔΟ: Πηγαδιών
ΩΡΑ: 16:45
ΜΕΤΑΔΟΣΗ: ΝΕΤ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κωνσταντινέας, Γκάγκας, Αλεξέας.
ΠΡΟΣΩΠΟ: Ο Παναγιώτης Γκουτσίδης θα είναι υπηρεσιακός προπονητής της Ξάνθης, μια θέση που είχε βρεθεί στο τέλος της προηγούμενης σεζόν με την ακριτική ομάδα να έχει τρεις νίκες, τέσσερις ήττες και καμία ισοπαλία.
ΣΤΟΙΧΗΜΑ: 1: 1,60 Χ: 3,10 2: 4,80
ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΓΛΥΚΙΑ: Ε, δεν υπάρχει τέτοια ανάμεσα στις δύο ομάδες.
(ΑΝ) 1: Προσάρτηση της Κομοτηνής στην Ξάνθη.
(ΑΝ) 2: Προσάρτηση της Ξάνθης στην Κομοτηνή.
(ΑΝ) Χ: Εντάξει... τα κρατήσαμε τα σύνορα!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΡΗΣ

Αν ο Παναθηναϊκός κερδίσει, ξεχνιέται η Γαλατά και είναι όλα καλά! Αν χάσει τότε το πρόβλημα αρχίζει να γίνεται πολύ σοβαρό και δεν θα αρκεί το σύνθημα για την ΑΕΚ (που έπεται) και την Τουρκία (που προηγήθηκε)! Ο Άρης έχει κάνει το καλύτερο ξεκίνημα των τελευταίων ετών και αν δεν χάσει στο ΟΑΚΑ, τότε θα αποδείξει ότι έχει φέτος την προσωπικότητα και τη δυναμική για να φτάσει σε όσα ονειρεύεται.

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ
ΩΡΑ: 19:00
ΜΕΤΑΔΟΣΗ: Novasports
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ντάκος, Παπαχαραλάμπους, Σωτηρόπουλος.
ΠΡΟΣΩΠΟ: Η φανέλα με το Νο 1! Μονά-ζυγά θα υπάρχει θέμα, αφού αν ο Χενκ Τεν Κάτε δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον Μάριο Γκαλίνοβιτς, το πρόβλημα πάει στην κερκίδα. Αν άρει την εμπιστοσύνη του, το μπαλάκι πάει στον αντικαταστάτη του. Αντίστοιχα, είναι η γνωστό ότι ο Μιχάλης Σηφάκης δεν διατηρεί τις καλύτερες σχέσεις με τους οπαδούς του τριφυλλιού.
ΣΤΟΙΧΗΜΑ: 1: 1,35 Χ: 3,65 2: 7,00
ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΓΛΥΚΙΑ: Το περυσινό 4-0 του Παναθηναϊκού με ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο αποτελεί οδηγό για τους πράσινους, όπως και η συνολική παράδοση στην Αθήνα με 37-8-4. Ο Άρης έχει στο... gps στο προ διετίας 0-1 με σκόρερ τον Νασιμέντο.
(ΑΝ) 1: “Οε, οε, οε... Πρωταθλητή σε θέλουμε Παναθηναϊκέ”.
(ΑΝ) Χ: Ουπς!
(ΑΝ) 2: “Οε, οε, οε... Πρωταθλητή σε θέλουμε μεγάλε Αρειανέ”.

ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς! Άντε δεύτερο, αφού προηγείται το Παναθηναϊκός-Άρης. Ή μήπως τρίτο γιατί έπαιξαν και Ηρακλής-Άρης; Αμφότερες οι ομάδες έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο και το ξεκίνημά τους, δεν ήταν ακριβώς όπως θα το ήθελαν. Ο χαμένος θα έχει πρόβλημα να ξεφύγει από την μουρμούρα, ειδικά αν πρόκειται για τον ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός έχει, τουλάχιστον, να... πατήσει σε έναν Ζίκο, αν κάτι πάει στραβά την Κυριακή.

ΓΗΠΕΔΟ: Τούμπα
ΩΡΑ: 21:15
ΜΕΤΑΔΟΣΗ: Novasports1
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κάκος, Δάλλας, Γούκος.
ΠΡΟΣΩΠΟ: Δύο υποψηφιότητες: Ο Αναστάσιος Κάκος, στον οποίο τα έχουν μαζεμένα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ και ο Ντιόγκο! Μάλλον κερδίζει ο Βραζιλιάνος που πάει Τούμπα για πρώτη φορά μετά την περυσινή μπουνιά. Τι κρίμα που δεν παίζει ο Πάμπλο...
ΣΤΟΙΧΗΜΑ: 1: 2,45 Χ: 2,85 2: 2,60
ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΓΛΥΚΙΑ: Χμ...! Ας το κάνουμε σκέτη ανάμνηση! 26-13-11 είναι η παράδοση στην Τούμπα για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος όμως έχει να κερδίσει όντας γηπεδούχος σε αγώνα πρωταθλήματος τον Ολυμπιακό από το 1997 (2-1).
(ΑΝ) 1: Ο Φερνάντο Σάντος είναι και πάλι ήρωας!
(ΑΝ) Χ: Τι είχες ντέρμπι, τι είχα πάντα;
(ΑΝ) 2: Μήπως να μην αναλάβει καν ο Ζίκο; Και ο Μπάντοβιτς καλός είναι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: